HM Hadtörténeti Intézet- és Múzeum (HIM) szolnoki repüléstörténeti emlékhelye újonnan létesült kiállítócsarnokkal bővült. A létesítmény ünnepélyes átadására március 31-én csütörtökön került sor, melyen megjelent és beszédet mondott dr. Kovács Vilmos ezredes, a HM HIM megbízott főigazgatója, valamint Lamos Imre dandártábornok, a létesítményt üzemeltető katonai szervezet, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka.

Forrás: jetfly.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dragonita
www.jetfly.hu/rovatok/repules/katonai/tipusok/mig-29-essel_bovult_a_pain_field-i_gyujtemeny/
A világ egyik leggazdagabb embereként számon tartott Paul G. Allen sok más terület mellett a repülést kedvelők számára is maradandót alkotott. Flying Heritage Collection (FHC) névre keresztelt gyűjteménye már így is jelentős, melyet most a katonai repülés egyik csillagával, a MiG-29 Fulcrum vadászgéppel bővített.
dragonita
honvedelem.hu/cikk/25064/vendegek-a-repulobazison
Látogatói csoport érkezett március 24-én Kecskemétre, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra. A vendégeket – akik a soros Európai Uniós elnökség révén rendezett PMG (védelempolitika, válságkezelés és képzés) informális ülésére érkeztek érkeztek Magyarországra – Zsámboki Tibor ezredes a bázis megbízott parancsnoka és Berec Zoltán ezredes a bázis törzsfőnöke köszöntötte.
A látogatás során a külföldi és magyar tagokból álló delegáció megismerkedett a bázis működésével, felépítésével, múltjával és jelenével. A vendégek a központi zónában egy kiképzési repülést is megtekintettek, majd a statikus bemutatón megismerkedhettek az alakulatnál rendszerben lévő JAS–39 Gripen vadászrepülővel és An–26-os szállítórepülővel. Ugyancsak megszemlélhették a hadrendből a közelmúltban kivont L–39 Albatrosz kiképző repülőgépet és MiG–29-es vadászrepülőgépet.
dragonita
www.haborumuveszete.hu/rovatok/angelskin/mhnews/nyugdijas_talalkozo_a_kecskemeti_mh_59._szentgyorgyi_dezso_repulobazison/
Nyugdíjas találkozó a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison

Az MH 59. Szentgyörgyí Dezső Repülőbázis parancsnoksága szeretettel meghívja a Repülőbázison és annak jogelődeinél egykor szolgálatot teljesített dolgozóit, a 2011. június 9-én, csütörtökön 10 órától, a kecskeméti Repülőbázison tartandó nyugdíjas találkozóra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.