A Föld éjszakai arcáról készült legújabb felvételek komoly problémákra hívják fel a figyelmet: a fényszennyezés mértéke több helyen súlyosan meghaladta az elfogadható mértéket. Az Amerikai Geofizikai Társaság (American Geophysical Union) 2012. december 5-i ülésén mutatták be azokat a fényképeket, melyek a Föld éjszakai látványát mutatják a világűrből. A teljes planétát lefedő kompozit kép korábban nem látott felbontásban mutatja be globálisan a fényszennyezés forrásait, a városi fényeket. A NASA és a NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) új műholdja, a Suomi National Polar-orbiting Partnership (SNPP) egy olyan érzékelőt is vitt magával, amely képes az éjszakai Föld megfigyelésére. Az eszköz arra is alkalmas volt, hogy az éjszaka szárazföldet érő Sandy-hurrikánt holdfényben fotózza. Az érzékelő érzékenysége elegendő ahhoz, hogy pl. egy magányos hajót kimutasson a tengeren. Az eszköznek számos alkalmazása lehet, pl. segítheti a meteorológiát is, hiszen több...

Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sza
@Pilóta: Lehet hogy Paszulyka ezért nem jár erre mostanában?
csikknorisz
cache.gizmodo.com/assets/images/4/2011/12/9ca6572894576b017a64af5c1127d4f2.jpg
És még mondja valaki, hogy a Kim Dzsong klán nem tesz meg mindent a fényszennyezés ellen. Jó emberek ők valahol, na.
Pilóta
@csikknorisz: 20:19
Aha, elég nagy a sötétség:-)
almosd
@Pilóta: mi ? jönnek az ufó-k ,a sok fény elvakítja őket mint a bogarakat ,oszt viszik őket az 51-körzetbe :-)))
Pilóta
@almosd: 21:26
Igen, szüksége lenne Nevadának pár originális UFO-ra:-)
almosd
@Pilóta: vagy mi is lecsalogathatnánk egy párat és megépíthetnénk ami körzetünket ,most jut eszembe hát megépítettük ! a minap olvastam hogy Pesten megépítették az 51-körzet hangárjának a pontos mását ahol tartják az UFO-t,na pufffff :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.