Tavaly nyáron az iráni űrügynökség bejelentést tett, miszerint egy majmot juttatnak el a világűrbe, amit látszólag meg is tettek. Az iráni állami televízió, az űrügynökség weboldalán perzsa (fárszi) nyelven kiadott sajtóközlemény, valamint az eseményről készült fényképek tanúsága szerint Irán egy élő rhesusmajmot küldött a szuborbitális űrbe egy kis rakéta, a Pishgam (úttörő) fedélzetén. A YouTube-on még egy videó is napvilágot látott, amin elvileg a kilövés látható.

Forrás: sg.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Bár a jelentést nem sikerült megerősíteni, és az Egyesült Államok Légierejének Észak-Amerikai Űrrepülési Védelmi Parancsnokságának (NORAD) jelentése szerint sem észleltek semmilyen rakéta kilövést Irán területéről, a független megfigyelők úgy vélik, valós lehet a kilövés. "Valójában nem látok okot arra, hogy ne higgyem el" - mondta Jonathan McDowell, a Harvard-Smithsonian Asztrofizikai Központ csillagásza, aki maga is nyomon követi a kilövéseket.

Véleménye szerint a fényképek és az általa megkeresett források kellően meggyőzőek. Az iráni űrügynökség weboldalán közzétett fotókon a rakéta ugyanannak tűnik, mint amit már korábban is fellőtt az űrügynökség, orrkúpja azonban nagyobb, ami méretét tekintve megfelel egy kisebb, élet fenntartására is alkalmas kamra befogadására. A fotókon egy üléshez szíjazott élő rhesusmajom is látható."
adsl70
minden aki járt az egy majom, és több ponton igaz :O

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.