Nos, volt szerencsém megtekinteni a napokon belül induló VS.hu dizájnját, működését. Bár képeket egyelőre nem tudok nektek mutatni róla, próbálom mégis összeszedni az első benyomásaimat az oldalról.  A VS.hu alapszínei a flat designban elterjedt smaragdzöld és puha piros. Ha jól értem az alapkoncepciót, a két szín együttes szerepeltetése azt hivatott kommunikálni, hogy a VS.hu-n minden nap lesz egy eldöntendő kérdés, ami valami aktualitással kapcsolatos. Ez az az alapinterakció, ami a VS.hu-t legjobban fogja jellemezni.  A nyitóoldalról nekem leginkább a The Verge ugrott be, elsősorban a hasábok összecsúsztatása és a képek fölé tett opacity layer miatt. Lefelé a nyitóoldalon szigetes, kártyalapszerű hátterezéssel következnek a cikkajánlók. Úgy ahogy az Android felületein, vagy akár a Pinteresten láthatjuk. A szájt amúgy reszponzív, aminek az erejét nem is annyira a címlap, hanem a design szempontból sokkal jobban eltalált cikkoldal hozza ki. A cikkoldal két hasábos. A bal oldali egyharmadban található az álló formátumú képillusztráció, melyet szintén egy halvány szín homályosít el, hogy a ráírt cikk cím kontrasztos maradjon. A címbetű a Nexa Slab Black, míg a kenyérszövegre az Open Sans-t használják. Előbbi talán azért szerencsétlenebb választás, mert ez a font nem elég tömör. És a magyar nyelvben a nagy szótagszámú szavak miatt ez picit gátja is annak, hogy szépen, nagyban lehessen használni, mondjuk olyan szavak esetén, mint amilyen az "Alkotmánybírósághoz", vagy a "baktalórántházai", stb.. A kenyérszövegre rendszeresített 14 pixeles Open Sans viszont klassz, optimális megoldás. (Ezt használom amúgy én is itt, a Webisztánon.) Ha egészében nézem, a dizájnba beleálmodott arányok, hangsúlyok, rácsszerkezet, fontkezelés, színhasználat, navigáció, animációk (például a cikkekben háttérképként használt képillusztrációk finom parallaxos mozgatása) egy nagyon magas színvonalú webdizájnt eredményeznek. Tényleg érezni, hogy itt bizony a grafikai tervezés, a frontend és a UX egy csapatot alkot, és egy nagyon világosan megfogalmazott koncepciót visznek végig a szájt minden pixelén.  Amúgy, ha jól tudom, a dizájnt a Mito készítette nekik. Azon belül is Rozmy ízlésvilágát és gondolkodását tükrözi a végeredmény. Arról nem sok fogalmam van, hogy milyen lesz a tartalom. Annyit tudni egyelőre, hogy volt mandineresek, origósok fogják írogatni a VS.hu-t. Összesen vagy huszan. A főparancsnok Kerényi Imre lesz.  A dizájn nekem sokkal inkább tech blogra emlékeztet, mint közéleti tartalomra. De ettől függetlenül is érdekes kísérlet lesz ebbe a dizájnba tartalmat varrni. Ha minden igaz, jövő hét közepén kimegy a szájt élesbe. Szerintem méltó konkurense lesz a 444-nek és a nagyobb magyar hírportáloknak.  Ha minden igaz, a következő időszakban több magyar hírportál is meg fog újulni kívül-belül. Magyarország továbbra is kiemelkedően jó ebben az online média témában. Szerintem a VS.hu is a jobbak közé fog tartozni. 

Forrás: Webisztán
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Nem lesz könnyű konkurrálni az Origoval és az Indexszel, vagy oknyomozásban a 444 fölé keveredni, de majd meglátjuk, mi sül ki ebből. Nem nyugtat meg, hogy állítólag nem kell következtetéseket levonni abból hogy "Matolcsy György milliárdos unokatesója állhat a Vs.hu mögött": cink.hu/1446952252

Mindenesetre itt van már valami: vs.hu/dosszie/bajai-valasztas/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.