Már ma is összeolvadunk a technikával, anélkül, hogy magunkba ültetnénk valamit. A jelenséget a függőség fogalma csak hiányosan írja le.

Forrás: SG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kala Majka
Nem vagyunk mindannyian kiborgok, csak azok, akik mosógép nélkül mosni sem tudnak ma már.

Kissé nehezebb ugyan fizikailag, de egyáltalában nem lehetetlen. Az igaz, hogy kényelmesebb átadni a hatalmat a gépeknek, mint uralkodni felettük, vagy kevesebb gondolkodást kíván bebillentyűzni egy masinába a szorzandót a szorzóval, mint fejben, vagy papíron kiszámítani, de az soha sem válik kiborggá, aki akkor is tudja mennyi kétszer kettő, ha nincs képnél a számológépe hozzá.
A Tündik bündije
Ha nagyon költőien akarunk fogalmazni, akkor igen. A mobiltelefon gyakorlatilag már a kéz meghosszabbításának számít, az Internet pedig lényegében akár az agyunk háttértára is lehetne.
Őszintén szólva kíváncsi vagyok, milyenek lesznek az első mesterséges implantátumok. A mesterséges izmoknak, szemnek, belső szerveknek stb. van jövője, az már más kérdés, milyen hatással fog járni az, ha mondjuk a számítógép információit már közvetlenül az agyba lehet majd juttatni egy csatlakozó segítségével.
verőce21
...és lesznek implantátum függő emberek is. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.