Egy régi cikk akadt a kezembe (a böngészőmbe), a maipiac.hu -ról, amiben Dr. Duma László többek között azt is boncolgatja a témák között, hogy a közép-kelet európai régióban nagyon alacsony az internetes vásárlási kedv , ennek magyarázata többek között a bankkártyás fizetés irányába tanúsított ellenállás a vásárlók részéről. Mit ne mondjak: jogos az ellenállás!

Forrás: viruskommando.hu
Feltöltő: vidirita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zsolti
minimális odafigyelés, körültekintés - szerintem ezt, meg ennek a mikéntjeit kellett volna hangsúlyoznia egy ilyen írásnak, nem pedig a már amúgy is óriási paranoiát erősíteni, ami a magyar felhasználók fejében van :(
charlie
Nameg: amíg a júzerek nem vásárolnak így, nem lesz a webes boltokban ilyen lehetőség, nade amíg nincs ilyen, addig a júzerek nem fognak így vásárolni... 22-es csapdája.

A cikkben emlegetett hitelkártyák adataihoz való hozzáférés: az adatokat általában a kártya kibocsátótól lopják, így azéhoz is hozzáférhetnek, aki nem vásárol a neten.

ingyenes motor vs. nem ingyenes motor: hát, ez mekkora egy oltári baromság. nem attól lesz egy rendszer könnyen feltörhető vagy sem, hogy ingyenes e vagy sem. ez mekkora baromság.

aztán a hitelkártya és a bankártya közötti különbség csak annyi, hogy előbbinél ha elfogy a számlánkról a pénz, hitelt kapunk a banktól (szerződésben meghatározott összeget, iderig, kamatra), bankkártya esetén nincs hitelkeret, amúgy ugyanolyanok. ilyen nincs ,hogy feltöltjük a kártyára a pénzt. Ez nem a hitelkártyához kapcsolódik, hanem a virtuális bankkártyát, és számláknál van ilyen. pl. otp-nál.

miért ír valaki olyanról amiről félinformációi vannak?
charlie
Aztán az egyik kommentelő írta, hogy kétszer vonnak neki, stb.

Nem ártana, ha az emberek tudnák, hogyan működik a netes (vagy bolti, bankkártyás, ez lényegében mindegy) vásárlás.
Ugyanis ilyen fizetéskor ha lehúzzák a kártyát, akkor nem a bankhoz megy az info egyszerre, hanem a kártyakibocsátóhoz, aki zárolja az ember számláján lévő pénzt (és ha nem kap erről visszajelzést, újrapróbálja, na, ilyenkor szokott előfordulni, hogy kétszer vonnak, legalábbis a bank szempontjából, és kétszer jön az sms), aztán az a pénz megy ahhoz akihez kell.

Ha kétszeres zárolás történik, akkor az X nap után automatikus oldódik (vagy természetesen lehet kérni a banknál), stb.

ez mind elolvasható a neten.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.