A forint gyengülése megtette hatását a magyar benzinkutakon: az elmúlt hónapban nem sok európai országban drágult úgy az üzemanyag, mint itthon. Az elmúlt hetek igen mozgalmasan teltek az olaj és az üzemanyagpiacon. Szombaton jemeni húszi lázadók dróntámadásokat intéztek két szaúdi olajfinomító ellen. Világszinten ez 5 százalékos ideiglenes kínálatcsökkenést jelentett, a hazai üzemanyagárakat is meghatározó Brent olaj ára hétfőn a korábbi hordónkénti 60 dollár körüli szintekről 69-re ugrott. Azóta kissé megnyugodtak a piacok, jelenleg 65 dollár környékén kereskednek vele.

(Forrás: napi.hu, RonaGyuri által)

Itthon - 2020. November 29., 16:33
Jövő héten többször is havazhat

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem, nem karom relatívizálni,

már csak a hatása miatt sem, de ez alapvetően érthető

„A forint gyengülése megtette hatását a magyar benzinkutakon: az elmúlt hónapban nem sok európai országban drágult úgy az üzemanyag, mint itthon.” – hangzok a sajnálatosan igaz megállapítás. Amihez hozzá kell tenni, hogy még nincs is benne az alapanyag drágulása a világpiacon.
Azonban azt kell mondjam, hogy ez várható és kiszámítható, ahogy az is, hogy ártunk és qurmányunk nem tesz ellen, sőt az egyes rátapadó költségek arányossága miatt még élvezkedik is rajta.
Azonban az az ár-változás – naná, hogy emelkedés – ami az élelmiszerek – egyébként is száguldó – inflációja terén történt az már elképesztő. csak egyetlen példa a vákuum-csomagolt felvágottak árának bőven kétszámjegyű emelése!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.