Az amerikai elnök telefonon hívta fel az űrkutatási hivatal megbízott vezetőjét, hogy gratuláljon az újabb Mars-expedíció sikeréhez írja a HVG.

Egy órával a Perseverance Mars-járó csütörtöki landolást követően telefonon hívták a NASA megbízott vezetőjét, Steve Jurczykot. A Space.com beszámolója szerint a vonal másik végén Joe Biden amerikai elnök volt, aki úgy szólt bele a kagylóba, hogy

gratulálok, és nagyon büszke vagyok rátok.

Jurczyk elmondása szerint Biden azt kérte tőle:

továbbítsák üdvözletét a már Marson dolgozó “Percynek”. Az elnök azt is mondta, reméli, hogy hamarosan személyesen is gratulálhat a csapatnak.

A sikeres landolás hírére a Twitteren is reagált Biden. Azt írta: ismét bizonyítást nyert, hogy a tudománynak és az amerikai találékonyságnak semmi nem állhat az útjába.

A Perseverance csapatának teljesítményét az alelnök Kamala Harris, és a first lady, Jill Biden is méltatta. A Google pedig böngészős tűzijátékkal ünnepel.

A NASA eddigi legmodernebb Mars-járója magyar idő szerint csütörtökön 22 óra környékén érkezett meg a vörös bolygóra. A szerkezet a Jezoro-kráterben landolt. A területet nagyon régen víz boríthatta. A Mars-járó elsődleges feladata a mintagyűjtés lesz. A Perseverance eddig két fotót készített a marsi tájról, ezeket ebben és ebben a cikkünkben nézheti meg.

Forrás: HVG

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.