Támad az újabb trójai vírus, a GriftHorse.

Vigyázat! Ezzel a vírussal nyúlják le a pénzed az okostelefonodon keresztül  

Fotó: NICOLAS ASFOURI / AFP

Egy biztonsági cég a napokban egy olyan figyelmeztetést tett közzé honlapján, amelyben egy, az androidos mobilokat fertőző, komoly anyagi kárt okozni képes kártevőre hívja fel az ilyen készülékek tulajdonosainak figyelmét – írta meg a pcforum.hu.

A vírus összesen 200-nál is több, részben a Google Play Áruházából letölthető alkalmazásban bújik meg.

Ha a felhasználó felrakja valamelyik appot a telefonjára, azzal a GriftHorse is felkerül rá, és megkezdi működését azonnal. Ezután óránként több alkalommal is egy olyan értesítést dob fel a mobilokon, amik arról értesítik a felhasználót, hogy az nyert egy díjat, és jelentkezzen érte mobilszáma megadásával.

A pénzlenyúlás így működik

Ha a felhasználó bedől a trükknek és tényleg megadja számát, a kártevő a nevében feliratkozik egy emeltdíjas SMS-szolgáltatásra. Ez pedig havonta 30 eurójába (tehát több mint 10 ezer forintjába) kerül majd a telefon előfizetőjének, aki azonban az átverésből elsőre semmit nem vesz észre, hanem csak akkor szembesül azzal, hogy tíz kilóval megrövidítették, amikor hetekkel később megkapja havi mobilszámláját.

A csalásról már értesítették a Google-t, a cég a vele fertőzött alkalmazásokat eltávolította már a Play Áruházból, de ezek az appok a külső alkalmazásboltokban továbbra is elérhetők lehetnek.

Forrás: pcforum.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A Magyar Posta hátterében is folyamatosan érkezik egy e-mail, hogy iPhone-t nyertem. Mindössze 760 (hétszázhatvan) forintot kellene fizetni érte. És ennyiért még házhoz is hozzák. Mindössze az összes adatodat és a kártyád adatait kérik.
Az a hülye, aki ezt megeszi, az meg is érdemeli.
Pálinkás Pál
azt lehet még emeltdíjas sms-t küldeni?...szerintem magyar szolgáltatónál nem..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.