A modellváltásért felelős kormánybiztos szerint nem igaz, hogy a kormány erőszakolta volna ki a modellváltást, és az utóbbi időben jelentősen csökkentek a félelmek az átalakítással kapcsolatban. HVG: 2021. február 1-jével nevezte ki önt a miniszterelnök az egyetemek modellváltásáért felelős kormánybiztosnak. Addigra azonban már – hol kisebb, hol nagyobb ellenkezések, botrányok közepette – szinte minden intézmény esetében eldöntött tény volt a modellváltás. Nem volt kései ez a kinevezés?

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy valóban karakteres cím

Az az igazság, hogy a Sztyopával készült cikknek nem a legfontosabb mondata, ráadásul nem is egészen korrekt

Mottó:
Hármas követelmény a vezető-kiválasztásban,
a létezőben: politikai, vezetői és szakmai készségek

A fizetős HVG „"Nyilvánvalóan nem ellenzékieket fog kinevezni a kormány" – interjú Stumpf Istvánnal a modellváltásról” címmel számol be a mai matyar rögvalóság egy érdekes figurájával készült beszélgetésről. Sztyopa, aki az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének tudományos főmunkatársaként megalapította, majd 1988-ig igazgatta a Bibó István Szakkollégium –ot, különös figura. Ellentétben a többi fityesznyik trógerral nem buta ember, ami tisztesség vonatkozásában nem mondható el róla. A felsőoktatási modellváltással és az új fenntartói modell működésével kapcsolatos kormányzati feladatok koordinációjáért felelős kormánybiztosként azzal kezdett, hogy: „nem igaz, hogy a kormány erőszakolta volna ki a modellváltást, és az utóbbi időben jelentősen csökkentek a félelmek az átalakítással kapcsolatban”!
Azonban az igazi móka az a címben is kiemelt gondolata; hogy és ahogy lényegében kikérte magának: „Nyilvánvalóan nem ellenzékieket fog kinevezni a kormány”!
Ami még ebben a burkolt formájában is vérlázító, de jobban belegondolva még ennél is több: a mai matyar rögvalóságban az egyetemek élére
a kormány nevezi ki a vezetőket
és
meghatározó szempont a politikai megbízhatóság!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.