Az Emmi a projekt élére A pozsonyi csata című botrányrajzfilm egyik szakértőjét delegálta. Kásler Miklós miniszter decemberben indoklás nélkül, azonnali hatállyal mentette fel az Aranybulla kiadásának 800. évfordulójára időzített, a tervek szerint márciusban nyíló nemzetközi kiállítás kurátorait, és a teljes szakmai irányítást a Magyarságkutató Intézetnek adta – számolt be a Válasz Online. A lap azt írja, hogy a teljesen váratlan lépés miatt karácsony és újév között tizenkét történész, régész és levéltáros állt fel. Az 506 millió forintból megvalósuló kiállítás új kurátora ráadásul az az ember, aki A pozsonyi csata című animációs botrányfilmmel tette le a névjegyét a szakmában.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Néha egy jól megfogalmazott mondat is elég,

bár a mondás a képet favorizálja, de olykor egy kellően megfogalmazott mondat, sőt valójában csak félmondat, is sokat elmond

Ráadásul elsőre egy kicsit sutának tűnik, de legalább is ködös. A derék hvg.hu számol be róla, hogy „Kásler Miklós miniszter decemberben indoklás nélkül, azonnali hatállyal mentette fel az Aranybulla kiadásának 800. évfordulójára időzített, a tervek szerint márciusban nyíló nemzetközi kiállítás kurátorait, és a teljes szakmai irányítást a Magyarságkutató Intézetnek adta ”!
Az az igazság, hogy az ember hajlamos vállat vonni. több is veszett a Pozsonyi csatában (jól van Wazze, én is tudom, hogy Mohácsnál, de hic & nunc ez a releváns). Azonban a beszámolónak van egy kulcsmondata. A Királyok és szentek – Az Árpádok kora című nagyszabású nemzetközi kiállításhoz tartozó tanulmányokon dolgozó régészek és történészek elsőbb Karácsony előtt két nappal kaptak váratlan emailt a minisztertől, a változást közölve. Majd Makoldi Miklós, a Magyarságkutató Intézet Régészeti Kutatóközpontjának igazgatója közölte velük, hogy „az új fenntartói iránymutatások figyelembevételével” az ő irányítása mellett folyatódnak az előkészületek!! =)).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.