Az Aranybulla kiadásának 800. évfordulójára tervezett kiállítás lenne 2022. legnagyobb szabású történelmi kultúrakciója. A tervek szerint márciusban nyílik az a nagyszabású nemzetközi kiállítás, amit az Aranybulla kiadásának 800. évfordulójára állítottak össze. Azonban, mint a Válasz Online megtudta, a két ünnep között – azaz alig néhány hónappal a megnyitó előtt – a kiállítás szakértőinek nagy része otthagyta a projektet. Ezt azzal indokolták, hogy Kásler Miklós még decemberben azonnali hatállyal és indoklás nélkül mentette fel a készülő kiállítás kurátorait, ezzel együtt pedig a szakmai irányítást a kormány egyik kedvenc intézménye, a Magyarságkutató Intézet kapta meg. Januárban pedig az is kiderül, hogy az Intézet csapata szerkezeti és tartalmi változásokat is tervez a katalógusban. Mindez ahhoz vezetett, hogy mintegy tizenkét történész, régész és leváltáros döntött úgy, hogy ilyen feltételek mellett nem adja a nevét a tárlathoz.

Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Nem tudta ezt idaig senki, hogy nem szakemberek, hozzaertök kellenek a kormanynak, hanem seggnyalok??? Akik aztan esetleg meg 10-20%-ot vissza is csorgatnak a kijelölt zsebekbe...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.