A mozgáshiány a legfőbb oka annak, hogy ma ennyi gyereknek van részképesség-zavara, mondta az ismert neuropszichológus Veiszer Alinda műsorában. Veiszer Alinda műsorának e heti vendége Dr. Donauer Nándor neuropszichológus, a Budai Gyermekkórház klinikai szakpszichológusa volt. A szakember, aki főleg részképesség-zavarokkal küzdő gyerekekkel foglalkozik, Vekerdy Tamás halála után vette át annak nagy sikerű rovatát a Nők Lapjában. Donauer az interjúban beszélt a képességi zavarok jeleiről, praktikus tanácsokról, valamint arról, miért fontos már óvodás korban elkezdeni a kezeléseket.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hangsúlyos véleménye volt a diszlexiával, és hasonló „diszes” jelzővel diagnosztizált gyermekekről is. Itt mondta azt, hogy 100 gyerekből, akinek „pecsétes papírja” van arról, hogy diszlexiás, 85 nem az, hanem csak olvasási nehezítettségei vannak. Ezt több tényezővel magyarázza, köztük a motiváció hiányával.
Sajnos egy nagyon fontos tényezőt kihagyott: az unortodoxiát, az emberek és ezzel a gyermekeik :lépten nyomon direktbe kapják szembe:
a durva szövegértelmezési marhaságokat,
az elemi számtani ökörségeket
és az elemi logikát is nélkülöző baromságokat! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.