Egészen hihetetlen ostobaságokkal is lehet szerepelni a tudományoskodó világban, főleg ha Whókingot is belekeverjük. Nóbelt például már egyetlen kisérleti megfigyelésért is lehetett kapni, aminek persze akkora volt a tűrési hibája mint egy ház, itt a gyorsulva tágulásra gondolok. De a Higgs Nobel sem volt különb, pontosabban teljesen ugyanolyan téveszmén alapult, de végülis nem találtak semmit. A Hawking sugárzást pedig szegény kitalálta, de kitalált hozzá negatív anyagot és negatív energiát is, némi virtuális (vagyis nem igazi) részecskékkel. Vagy zölddel.

Forrás: msn.com
Feltöltő: Peller Anikó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Na tessék, még nem találták meg a tömeg nélküli Higgs részecskét de a tömegét már kiszámították. Kéne már egy másik Nobel a semmiért.

Nincs olyan, hogy Higgs bozon, az egész elképzelés egy hülyeség.

Ha valamit meg lehetne találni az a graviton elemi energiarészecske, de semmi esetre sem így, hogy sok trillió nagyenergiájú ütközésből kiválogatunk néhány tízet, ami nekünk tetszik és ráfogjuk, hogy íme itt van, mert nincs itt. Higgs bozon nem létezik.

A gravitont már kimutatták amikor az elektront -amit addig elemi részecskének véltek- kettéhasították, amivel az elektron spin tulajdonsága és az elektromos töltés tulajdonsága szeparálódott. A spin tulajdonságot hordozó valóban elemi, tömeg nélküli energiarészecske a graviton. Ezen az úton kellene haladni, mert a CERN egy zsákutca.

A gravitonnak nincs tömege, mert a tömeg tulajdonság nem attribútuma az elemi részecskéknek. A tömeg tulajdonság akkor keletkezik amikor ezen elemi energiarészecskék egymással kapcsolódva körpályára állnak. Az így kialakuló részecskékben, pl a pozitronban a fénysebességgel keringő alkotórészek tehetetlensége okozza a tömeg illúzióját, amivel ezen -örökmozgó- részecskék ellenállnak az őket érő erőhatásoknak.

Egyébként a tömeg definíció szerint is a testek tehetetlenségének mértéke. A tévedés csak annyi, hogy nem a tömeg okozza a tehetetlenséget hanem a tehetetlenség a tömeget.

www.msn.com/hu-hu/hirek/other/megm%C3%A9rt%C3%A9k-a-higgs-bozon-pontos-t%C3%B6meg%C3%A9t/ar-AA1esGN6

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.