A Fővárosi Ítélőtábla ítélete jogerős a Juhász Péter-Origo-ügy kapcsán.

27 alkalommal hazudott az Origo Juhász Péterről, 5 milliót kell fizetnie a Fidesz propagandalapjánakMTI Fotó: Bruzák Noémi

Másodfokú, jogerős ítéletet hozott a Fővárosi Ítélőtábla a Juhász Péter, az Együtt egykori elnöke által – a kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá tartozó – Mediaworks Hungary Zrt., az Origo.hu kiadója ellen indított személyiségi jogi perben – tudta meg a media1.hu

A portálhoz eljuttatott ítélet szerint az alperes médiavállalat megsértette Juhász Péter jó hírnévhez, továbbá magán- és családi élet tiszteletben tartásához fűződő személyiségi jogát az ítéletben felsorolt 26 darab, 2018-ban, 5 évvel ezelőtt publikált cikkel. Az ítélet értelmében Juhász Péter részére a hazug állítások miatt

nemcsak 5 millió forint sérelemdíjat kell átutalnia a fideszes médiaholdingnak, de minden egyes problémás cikk felett közölni kell a valótlanságokra vonatkozóan egy figyelmeztető közleményt.

Emellett az Origo főoldalán 24 órán át, abból 4 órán át annak legtetején külön közleményben is közölni kell a következő szöveget, így jon ki végül a 27 hazugságbeismerő közlemény:

Lapunk valótlan tények alapján állította, hogy Juhász Péter erőszakos cselekményeket követett el volt élettársa ellen. A lapunk ellen indított személyiségi jogi perben a bíróság megállapította, hogy Juhász Péterrel kapcsolatban valótlan tényeket állítottunk, és ezért a bíróság az ítélet rendelkező részének közzétételére kötelezte lapunkat. Az ítélet rendelkező részét nyilvános elégtételként változtatás nélkül közöljük.

Az 5 milliós sérelemdíjon felül a Mediaworks fogja fizetni a perköltséget, beleértve a fellebbezés költségét, valamint az ügyvédi díjakat.

Forrás: media1.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Magyarán: amikor csak írtak Juhászról, akkor már hazudtak is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Philip Marlowe: Idiota fitymaszbirka, menj vissza a 2. osztalyba, ha azt sem tudod, mennyi 26 +1!!!
namihami
5 milla?? Ennyit megért a Fidesznek és az origo is kap majd néhány vaskos állami céges (Szerencsejáték, MVM, stb) hírdetési összeget!
Ha ezt 27-szer 5 millióként (hiszen annyi volt) kéne kipengetni, az lehetne az igazi visszatartó erő! Ez csak vakítás, mégha (talán már) egy új sajtóetika beköszöntője is lehet(??)!
Emmersson71
"27 alkalommal hazudott az Origo Juhász Péterről"

Tévedés! Csak ennyiben született egyelőre ellenük elmarasztaló ítélet!
m73
@Philip Marlowe: te nagyon hülye!
ómió
Még, hogy erőszakos! Miközben "szelid bárányként" is átütő efftársiassággal képes hazudni!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.