Lehetne olcsóbb is, de a kormányzat szerint fizetnie kell a külföldieknek. Az ígéret szerint a magyar választópolgárok így is jól járnak. Egy kérdés mind fölött foglalkoztatja az autósokat: miért lesz aránytalanul drága az egynapos autópályamatrica? Ezt kérdezte a DK-s Vadai Ágnes is Lázár János építési és közlekedési minisztertől is, emlékeztetve a tárcavezetőt, hogy a motorkerékpárokra és a személyautókra váltható D1-es matrica 5 150 forint lesz, illetve, hogy a vonatkozó uniós rendelet mindössze annyit mond ki, hogy az egynapos matrica az éves matrica árának legfeljebb 9 százalékába kerülhet, ez alapján a D2-es díjkategóriába tartozó járművekre akár 7 315 forintot is lehet fizetni. (A D1-es kategória épp csak, 3 forinttal marad el a felső határtól.)

Forrás: economx.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ezodabasz
"Lehetne olcsóbb is, de a kormányzat szerint fizetnie kell a külföldieknek."...Hmm azt talán másképp is meg lehetne oldani, hogy a külföldi fizessen és a Magyarnak ne kelljen! A németek meg tudták csinálni.
Amúgy miért kell fizetni a magyaroknak az úthasználatért? A taxisblokád idején az volt a mantra, hogy a benzináremelést az utakra költik...aztán nemsokkal később megépült az M3 fizetőkapu...
Kinek a pénzéből épülnek az utak? Kinek a pénzéből tartják karban? Csak nem "állami"?
Vagy ezek magánutak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csagyi
Csak az a csodálatos hogy mindenre egy síkon mozgó, formális a válaszod, ami természetesen minden logokát nélkülöz.
Ha a külföldi jármű lenne a cél akkor a mészáros művek talán a rendszáma alapján adná meg az összeget.(amit nem olyan régen a benzinnél tették)
Ehhez hasonló ötleteket viszont az EU nem jutalmaz,ezért aztán úgymond velünk fizettetik meg a külföldiek átutazását is. (?)
Az összehasonlítást /lsd.R.Gy. bejegyzését/ és a benzin/gázolaj árakat már hogy ne is említsük.
A gk. és a motorkerékpár egyformán terheli a pályát (?) nem,ami az árakban idáig jelentős különbség volt.
Talán rengeteg a külföldi motoros is,ja nem. Talán így akarjuk a tönkrement nyugatot mi is kivéreztetni?
KisTehen
@csagyi: hiába vesszük olcsóbban az olajat ... a benzint és a gázolajat nem adhatjuk olcsóbban a környező országoktól, mert akkor megint itt tolonganának a külföldiek és elfogyna a nafta
KisTehen
@csagyi: jah kérem ... drága mulatság európainak lenni
KisTehen
@csagyi: az elszállt lakás- és albérletáraknak is ez az oka ... a jó munkásembereink hazahozzák az osztrák és német fizujukat és itthon vesznek belőle lakást és nyugati áron adják ki az ide látogató külföldieknek
Ezodabasz
Az utak építése és karbantartása állami feladat "lenne". Közpénzből van a rávaló! Akkor is, ha az EU kölcsönből van! Azt vissza is kell fizetni ám! Magyar ember kétszer fizet? Miért???
Ingyen kellene járható utakat használni az országunkban, mert kifizettük és fizetjük most is...csak nem látjuk.
Közpénzből vannak az utak, nem a Mészárosok zsebéből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.