Jóri András adatvédelmi biztos szerint nem tisztázott, hogy mi az adatkezelés jogalapja a Google Street View esetében, hogyan érvényesül az érintettek hozzájárulási, és tiltakozási joga. Az ügyben jelenleg is folyik a vizsgálat.

Forrás: Technet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Koronix
a gugli azért picit meg fog szenvedni európával. nem baj.
zsolti
szerintem teljesen jogos most a nyafogása. úgy mégis - akár google, akár nem google - álljunk már meg egy ásónyomra: idejönni, belefotózni egy egész városnyi embernek az arcába, majd elvinni a felvételeket, és "majd azért kikockázzuk ám, ami publikus lesz belőle", az azért így eléggé hogy is mondjam...

ne legyen már ez ilyen természetes. ennyire cool a google, hogy bármit megcsinál? a sok hülye meg - már bocs, de - ujjongva lesi a google autókat, hogy nézd már, de jó, kameráznak, benne leszünk a góglemapszba.

kíváncsi lennék, ha valami magyar sufnicég vagy az NBH fotózná végig ugyanígy a várost, akkor is ilyen áhítattal csodálnánk dolgot?
kir
@zsolti: Az utcát fotózza. Közterület. Nem a nappalidba vagy a hálódba kukkol be. Ha egy szál gatyában flangálsz a körúton, az nem a Google fényképezgetése miatt gáz.
Tcat
Szerintem ezen kár túlzottan görcsölni.

Megfelelő mértékben rontva van a kép minősége, hogy az autók rendszámát és természetesen az emberek fizimiskáját se lehessen kivenni. Nézzétek meg pl a Central Park-ot. Ott tekernek, futnak el közvetlenül a Google Car mellett, egyesek meg is nézik, de azt kb ennyi vehető ki a képekből ezen a fronton... Ha valaki ebből könnyedén beazonosítja az illetőt, annak gratula. :)

Jó, tudom, eleinte jobb minőségű képek voltak, csak (végülis jogosan) beszóltak nekik odaát. De így már szerintem ezzel semmi para nincs.
Edy Andre
@Tcat: az ojjektumokat is féltjük, azokat nem torzítják el :)

"Az adatvédelmi biztos felhívja a figyelmet arra is, hogy egyes objektumok fényképezése nemzetbiztonsági érdekeket sérthet."

Ez mondjuk tényleg egetverő fasságnak tűnik. Milyen titkos ojjektumok lehetnek a nagykörúton, vagy bárhol, ahol a google kocsi kalamol?
Tcat
@Peter: Az ellen nem véd valóban :) Mondjuk ez tényleg gyökérség, mi a fenét fotózhatna le Bp-en ami nemzetbiztonság érdekeket sértene?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.