Ismerős eset: barátunk vagy kollégánk gépén nincs megfelelő tömörítő, így nem tudjuk kicsomagolni a nálunk lévő fájlokat. Mit tehetünk ilyenkor?

Forrás: Techline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

symboltech
Egy pár percbe beletelt, mire felfogtam, hogy mire jó ez és miért nem jutott eddig eszembe, hogy ez hiányzik.

Egyrészről azért nem, mert minden gépen létezik be- és kicsomagoló megoldás vagy azért, mert az operációs rendszer telepítésével együtt a rendszergazda feltesz egy két tömörítőprogramot vagy telepíti a TotalCommandert, amely magában is tartalmaz tömörítési lehetőséget. Az operációs rendszer önmagábanm is tud ZIP/UnZIP funkciókat, a felhasználó észre sem veszi, hogy az egy ZIP fájl azonnal könyvtárnak látja, bele tud lépni.

Másrészről nekem kicsit furcsa fájlokat feltölteni egy web-es rendszerbe, hogy azokat visszaküldje nekem ki-/becsomagolva. A tömörítés lényege, hogy a fájlok nagyok. Gyors internet kapcsolat mellett is a feltöltés általában lassabb, a művelet talán órákat is igénybe vehet.

Emlékszem, 1997-ben az egyetemen olyan internetkapcsolat volt, hogy levélben kaptam meg a weboldalt egy pár nap múlva (!!!) miután elküldtem egy speciális mail címre az igényemet. De az 12 éve volt.

Másik példa, hogy az online szolgáltatás lehetne a Word is. Notepad-ban, TXT formátumban megírok egy szöveget, amit mailben elküldök, majd szintén mailben visszajön a Word dokumentum. Kicsit nehézkes lenne, nemde?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.