Az első fordulót magasan megnyerte a Fidesz, ám várhatóan most húznak bele csak igazán a kampányba: a második fordulóban még 52 mandátumot kell szerezniük. A Jobbik tavaly óta megduplázta szavazói számát, az LMP pedig többet kapott, mint az SZDSZ négy éve. Budapesten a harmadik erő lett. Az országgyűlési választások első fordulójának eredményei, 99 százalékos feldolgozottság szerint a Fidesz elsöprő többségét hozták. 64 százalékos részvétel mellett 119 választókerületben érvényes és eredményes végeredmény született. A Fideszre összesen 2 666 727 választó szavazott, ami 52,76 százalékot és 87 mandátumot jelent listáról (119-et pedig egyéniben, azaz összesen már most 206 mandátumuk van a 386 fős törvényhozásban). Az MSZP-nek sikerült megőriznie második helyét: 975 292 polgár választotta őket, ami 19,3 százalékot és 28 mandátumot jelent. A Jobbik sem maradt el sokkal: 844 169 szavazatot kaptak, ami 16,7 százalékot és 26 mandátumot jelent. Végül az LMP is bekerült: 375 310 szavazattal az ötszázalékos küszöböt jóval átlépve, 7,43 százalékot zsebelt be, ami öt mandátumot jelent.

Forrás: fn.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria
@mandiner: Majd meg látjuk mert úgye azért mégis sikerült legalább az LMP-nek is bejutni . Neked is ajánlom olvasgasd a kétharmados törvényt mert, akkor lenne csak igazán a fiedsz ténylegesen be betonozva , hogy akkor már senki sem rughatna labdába és úgy ugrálhatnánk ahogy ők akarják nem hiszem, hogy te is ezt akarod . Csak hogy nehogy összel sirás legyen a Pokrni terve miatt.
Január
@megcsináltuk: Azért nem szabad elfelejteni, "nyugtával kell dicsérni a napot"! A túhatalom főleg a hatalombirtokosainak árthat, önhitté és mindenek felettivé tehet.
furfang
@szaboria: mi nem félünk a Fidesz 2/3-ától, azt szeretnénk végre, hogy egy nemzeti kormány hozhassa rendbe azt a tatárjárással felérő pusztítást, amit szerettet kormányod vitt véghez.
Ezeknek 8 éve volt arra, hogy tönkretegyenek mindent. Minimum 8 év kell a felépítéséhez, bár az nehezebb feladat, mint pusztítani.
szaboria
@furfang: Igazad van a Debrecennek megkell épiteni a stadiont ,mert úgye a debreceni kampáyn fő mondadója ez volt.
szaboria
@megcsináltuk: Neked lehet rá okod , hogy elmehetsz de te azoknak nem mondhatod aki ezt az országot a romokból újjá épitteték mert ha akkor mi nem cselekszünk ti most nem lennétek seholsem.
furfang
@szaboria: Meg kell építeni, és minden mást is, amitől ez a kompánia ellopta a pénzt. Végre az országra kell fordítani az energiákat, és nem a magánzsebekre. Elegünk volt!
furfang
@Január: Önhitté tehet, de itt annyi a tennivaló, hogy nem érnek rá sütkérezni a győzelemben, itt valóban DOLOGIDŐ jött el!
mandiner
@furfang: Érezték a vesztüket úgy hogy jól kiéheztettek kiszomjasztattak bennünket az szszb-ben(( Tíz főre kaptunk kb 15 órára 6 üveg ásványvizet)) Reggelire 1 pár virslit, ebédre pár szem rizst egy fél szelet rántott hússal, vacsira meg 1 db croassant)) A helyi fidesz hozott 1 zsugor ásványvizet 16-kor mert már nem láttunk a szomjúságtól(( uez kb 1 óráig a választási irodán, mert a jegyzőkönyveket sem vették át amíg a kampány-csend tartott! 23-kor szóltam hogy szomjas itt vagy 200 ember..a választókerület összes szszb-se volt fogságba a helyi választási irodán mert ugye nem lehetett elhagyni az épületet!
szaboria
@mandiner: Ez pedig az önkormányzat feladata lett volna ugyanis erre is kaptak pénzt.Pesten a szocik azért még meleg teát is adtak meg pogácsát. Nálatok kivezeti még az önkormánzatot?
mandiner
Állítólag filléreket kaptak dologi kiadásra..
Január
@furfang: Remélem nem úgy, hogy a semmittevés, majd lázas tevékenységnek hat, és 4 év múlva elmondhatjuk "keleten a helyzet változatlan".
furfang
@mandiner: Nagyon együtt érzek! Volt benne részem sok éven át! 94-ben 98-ban hajnali 3-ra kerültünk haza 2002-ben jobb volt a helyzet. Az ellátás úgy látszik semmit nem javult, bár amikor leadtuk a jegyzőkönyveket az önkormányzatban, utána míg ellenőrizték, és elfogadta az OVB, addig jó kis zsíros kenyér hagymával, teával az ebédlőben rendelkezésre állt korlátlanul. Az az igazság, hogy az idegfeszítő nap után már nem is tudtuk értékelni.
@Január: 987-2002 között sem a lázas semmittevés jellemezte a Fideszt, most 8 év semmittevése után( a saját zseb tömés , és a megszorítások kiagyalása nem kormányzás!) különösen nem tehetik meg, de nem is úgy állnak hozzá. Próbáld magad túltenni a veszteségen és bízni a jövőben.
furfang
Ez a kép Orbánról és a feleségéről nagyon helyes.Remek ember mindkettő.
szaboria
@mandiner: Nalátod ez nem igaz akkor hazudnak megkell nézni te például mivel bent voltál és még bizos a második fordulóban is ott leszel. Külön keretet biztositamak a választásokra.
mandiner
@szaboria: Akkor azt is ellopták! Az ásványvizünk is kellett nekik))
mandiner
@szaboria: Mondjuk nekem jobb volt a helyzetem, mert délután mozgó urnáztam)
furfang
Hol van csutak, vukkocska, luigi, marlin és a többi kedves szópárbajhősünk?
szaboria
@furfang: vukocska meg van csutak is volt reggel, marlin is jelentkezett. Nem kell félned lesznek még szópárbajok csak várd ki a végét.
szaboria
@mandiner: Anyukám 93 éves már remeg a keze nehezen ir a kérdésemre azt mondták ha nem tud aláirni akkor nem jönnek ki mi ebben az igazság.
bra048
@furfang: És Te személyesen is ismered őket, hogy így odavagy ? Naggyon szomorú
vaggyok....
csutak
Itt vagyok, ha valaki hiányolt volna:)
Anyázni nincs kedvem!
Az eredményt ismerem és ha valaki veszi a fáradtságot, akkor megleli az erre adott válaszom egy másik topicban.
propeller.hu/itthon/1100251-totalis-fordulat-tortenelmi-vereseget-szenvedett-a-magyar#c183294
Sokakkal ellentétben én NEM párt-szimpatizáns, hanem EMBER párti vagyok.
Az én szemüvegemen ilyen szűrő vagyon:)
inkvi
@csutak: Nagyon szép Tőled, hogy ember párti vagy; akárcsak én.
csutak
@inkvi: Aki a teremtett világban hisz, mint én is, az másban nem hihet!
Csak az emberekben, bár néha kockázatos, lásd válásaim:)
inkvi
@csutak: Én most politikai értelemben értettem az emberpártiságot!
Engem mélységesen lesújt az, hogy lakossági fórumon a képviselő úrnak felvetik a problémákat és semmit nem tesz az emberek érdekében, hanem pártfegyelmileg nyomkod olyan billentyűket, amit nem szabadna neki, ha "képviselne"!
A mi képviselőnk egyetlenegyszer sem szólalt fel a képviselt területe érdekében, ki nem csúszott a száján még a terület neve sem!
Itt az óriási baj!
furfang
@csutak: Ha emberpárti vagy, akkor örülnöd kellene, hogy ez az embernyúzó banda végre lekerül a pulpitusról. Nyolc évig ( iszonyú nagy idő egy ember életében) nem tettek mást, csak egyik rossz intézkedést hoztrk a másik után, amivel leépítették az oktatást, a közrendet, és kiürítették az államkasszát és még azon felül az országot a vagyonából és zsebeinket is. Ha csak azt veszed, hogy ennek befellegzik végre, már jó érzésednek kellene lenni. Kívánom, hogy kellemesen csalódj! Ez sem lehetetlen .
Nemezis
Az ördöggel is szövetkezni kell, hogy ne legyen a fidesznek 2/3-os többsége.
furfang
@Nemezis: Na ezért nem lett a jobbiknak olyan magas az eredménye, mint ami elvárható lenne egy erősen nemzetileg elkötelezett radikális párttól, mert sokan felismerték, hogy tele van mszp-s kiábrándult, de igazából oda elkötelezett bolsikkal, akik az ördöggel is szövetkeznének, csak hogy megakadályozzák a 2/3-ot. Bennetek a gyűlölet a Fidesz iránt sokkal erősebb, mint az ország szeretete. Hamis ez a nemzeti radikalizmus, ugyanis az mszp sosem a hazát szerette, hanem internacionalista, a magyarságot semmibe vevő pénzsóvár társaság.Ezt nem látni több mint bűn.
marlin
@furfang: (13:12)
Úgy gondoltam, hogy adok a hozzád hasonló - minden lébe többszörösen is tudatlan - fideszfanoknak néhány napot a "felhőtlen örömködésre"!! :-)) Nem tudom, téged mennyire küldött padlóra ez a választási eredmény, mert engem nem tudott meglepni!!
Nyolc év mocskolódás, meg nyolc év zsákmányszerzés meghozta a "sikert"!! Bár nem gondolom, hogy te bármit nyertél volna!!:)))
Azt talán már így elsőre is láthatod, hogy most sem a Fidesz nyert, hanem az MSZP vesztett!! (érzed a különbséget??) Ez ugyanolyan "protest szavazás volt, mint a 2006-os kivételével az összes többi!! Szóval lehet - egyelőre - örömködni de minek is?? Remélem két hét múlva ugyanígy "tapsolsz" a 2/3-adnak is!! Ti. akkor a Fideszé az összes felelősség és mint talán te is tudod, a jég síkos!!
Nem kell hozzá egy év fideszista diktatúra és sokadmagaddal együtt te is vissza fogod tenni az ágyad fölé a kisebbik Orbán posztert!! :-)))
Csizmás Kond
Gyerekek....veszteni is tudni kell !
@Nemezis: Te ilyen mentalitással nem lehetsz Jobbik-os.
@csutak: Aki a teremtett világba hisz az nem az emberbe hisz....
@inkvi: Emberpárti...de mihez viszonyítva ?
luciferi
@furfang: nincs itt semmiféle gyűlölet! Csupán csak annyi, hogy a fidesz is egy hazug, lopkovics párt. A főnökük meg .........na hagyjuk.....
mandiner
@szaboria: Semmi! Mi kimentünk cukros hályogosszemű, 91 éves öregúrhoz aki parkinsonos is volt úgy reszketett a keze mint a kocsonya...fogtuk a kezét..vezettük miközben mondta milyen betűt szeretne! Van akinek oda tettük a toll fegyét és kérdezte hogy T-t szeretnék akkor most merre induljak...megoldottuk, aláírta!Igaz vagy negyd óra volt egy-egy hely, de estig végigjártuk!
mandiner
@kevijeni: Egyik kijelentéseddel sem értek egyet...nincs rá bizonyítékod jeni! Mert nem lhet!
Nemezis
@Csizmás Kond: Miért nem? Mert ismerem Orbánt a kezdetektől, és tudom, hogy ugatja a demokráciát? Hát, tudod nekem nem hiányzik egy fidesz kétharmad, mert ők nem fogják magukat visszafogni a törvénymódositás terén. Egy kiegyensulyozott parlamentre lenne szükség. Ha te ezt nemlátod, akkor baj van.
Csizmás Kond
@Nemezis: Na és ha a jobbik lenne ugyanebben a helyzetben akkor mi lenne a véleményed ?
Az, hogy kinek hiányzott vagy kinek nem az most a választásokon dőlt és fog eldőlni....ha érted mire gondolok.
szaboria
@Nemezis: Sajnos nekem volt szerencsém az Orbán felső köreihez akik itt rajonganak érte azok csak a feléjük mutatott kettős arcából csak a jobbikat látják, én láttam a másikat a sunyit is.
Nemezis
@Csizmás Kond: Senkitől sem fogadnám szivesen a kétharmadot. Akármit is gondolsz, a demokrácia híve vagyok. A Horn kormányban volt önmérséklet, a fidesz kormányban nem lesz.
Csizmás Kond
@Nemezis: Kérlek folytasd, az előbb sót ejtettél a törvénymódosításról is, és ha jól emlékszem a jobbik is emlegetett olyasmit, hogy ha hatalomra kerül sok-minden másként lesz.
Az én szerény véleményem, hogy bármely párt híve szívesen venné a kétharmadot a saját párta részére.
Nemezis
@Csizmás Kond: Én nem. És legyen ennyi elég.
Csizmás Kond
@Nemezis: Igazam volt, nem vagy igazi Jobbikos.
csutak
@inkvi: Értelek! Én ezekre hivatkozva szoktam írni, hogy "386 nagyrészt megélhetési bűnöző"!

@furfang: ma, 14:53-kor megválaszoltam én miként látom a dolgot. Hasonlóképpen.

@Csizmás Kond: Ne sértődj meg, de a határozókat rosszul használod!
Én nem az "emberbe" hiszek hanem az emberben!
Nem vagyok egyik szekta híve sem, tehát nekem sem te sem más nem szabhatja meg, miben is higgyek!
De (sértés nélkül!) ha tudol olvasni, adok kettő linket:
csutak.freeweb.hu/alap/public/Genezis.pdf
csutak.freeweb.hu/alap/public/A_veg.pdf
Csizmás Kond
@csutak: Ezek nem nyílna meg.
Amúgy hiányosan írtam, attól eltekintve te nem tudol értelmezni. A szektát nem értem, minek hoztad elő, azok is ember kreálta dolgok, és nagyon távol áll tőlem, hogy valakinek is megszabjak valamit.
Aki azt vallja, hogy a teremtett világban hisz viszont azt emberi teremtésnek képzeli....hát inkább nem menjünk bele.....
szaboria
Most figyeltem a hrekben már Orbán egyes szám elsó személyben beszél nem azt mondj, hogy mi ha nem én.
Csizmás Kond
@szaboria: :) hasonlít a "szóvivőm"-re...:)
csutak
@Csizmás Kond: Sajnos közöttünk fényévnyi tudáskülönbség van:(
Ha megértettél, akkor szólj és készségesen válaszolok!
magyarszív
Szörnyen néz ki, ahogy Orbán nyalogatja a száját beszéd közben!
Kicsordul a nyála vagy mi a frász? Vagy idegi probléma? Esetleg nem tud mit kezdeni a győzelmével? Vagy már szájában érzi a húsosfazék tartalmát?
eva1215
Észre vettétek a homlokán az a 2 mély ránc felvan töltve csak a piros csik létszik
Megújukt az elnökúr,fiatak és dinamikus lesz itt még ne mulass,
mandiner
@magyarszív: Úgy látom szivesebben vetted volna a maszopot újra)))
marlin
@magyarszív: Részben az idegi probléma tünete, másrészt meg a "húsosfazék megint"!!
csutak
Nem a külseje a lényeges!
A korlátai szabják meg a mozgásterét. Márpedig az általam elérhető német szaksajtó "kemény határokat" lát, mivel még nem vagyunk Ejró használók.
Most (is) azt mondom, hogy hazám érdeke sokkal előbbre való, mint személyes antipátiám!
Érdektelen ki a kormányfő, ha unokáim jövője nem kerül veszélybe, és számomra nem van más szemponty!
inkvi
Egy kormányzó párt a szekér tábor miatt veszíthet (valahol hallottam ezt a kifejezést). Tessenek megnézni Jászapátit, nagy emberünk szülőfaluját: micsoda eredmény született!
magyarszív
@mandiner: soha többet mszp! Ezt mondtam az elején is! A két rossz közül a jobbik! Szval Fidesz. Ettől még idegi roncs Orbán is! 2006-ban is kezelni kellett asszem. Vajon miért?
inkvi
@magyarszív: Nem tom kezelték-e? De ennyi hülye nemzetellenes HSZ agyrém után már én is rászorulok hamarosan!

Megbolondulok a bekötött szem akcióktól!

@magyarszív: Tudod ez olyan, hogy én egy kézzel lopok; de Hozzád képest becsületes vagyok, mert te két kézzel! Reménylem, nem értesz félre: nem személyeskedtem! Bár nem tudom bizonyítani, hogy mi lopunk! Jó fantáziával elképzelem! Ez az erényem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.