Az első fordulót magasan megnyerte a Fidesz, ám várhatóan most húznak bele csak igazán a kampányba: a második fordulóban még 52 mandátumot kell szerezniük. A Jobbik tavaly óta megduplázta szavazói számát, az LMP pedig többet kapott, mint az SZDSZ négy éve. Budapesten a harmadik erő lett. Az országgyűlési választások első fordulójának eredményei, 99 százalékos feldolgozottság szerint a Fidesz elsöprő többségét hozták. 64 százalékos részvétel mellett 119 választókerületben érvényes és eredményes végeredmény született. A Fideszre összesen 2 666 727 választó szavazott, ami 52,76 százalékot és 87 mandátumot jelent listáról (119-et pedig egyéniben, azaz összesen már most 206 mandátumuk van a 386 fős törvényhozásban). Az MSZP-nek sikerült megőriznie második helyét: 975 292 polgár választotta őket, ami 19,3 százalékot és 28 mandátumot jelent. A Jobbik sem maradt el sokkal: 844 169 szavazatot kaptak, ami 16,7 százalékot és 26 mandátumot jelent. Végül az LMP is bekerült: 375 310 szavazattal az ötszázalékos küszöböt jóval átlépve, 7,43 százalékot zsebelt be, ami öt mandátumot jelent.

Forrás: fn.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
inkvi
Egy kormányzó párt a szekér tábor miatt veszíthet (valahol hallottam ezt a kifejezést). Tessenek megnézni Jászapátit, nagy emberünk szülőfaluját: micsoda eredmény született!
magyarszív
@mandiner: soha többet mszp! Ezt mondtam az elején is! A két rossz közül a jobbik! Szval Fidesz. Ettől még idegi roncs Orbán is! 2006-ban is kezelni kellett asszem. Vajon miért?
inkvi
@magyarszív: Nem tom kezelték-e? De ennyi hülye nemzetellenes HSZ agyrém után már én is rászorulok hamarosan!

Megbolondulok a bekötött szem akcióktól!

@magyarszív: Tudod ez olyan, hogy én egy kézzel lopok; de Hozzád képest becsületes vagyok, mert te két kézzel! Reménylem, nem értesz félre: nem személyeskedtem! Bár nem tudom bizonyítani, hogy mi lopunk! Jó fantáziával elképzelem! Ez az erényem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.