Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke a Szabadelvű Polgári Egyesület új elnökeként visszatér a politikába a Heti Válasz értesülése szerint. A lap internetes oldalán azt írja, információik szerint a szervezet szoros kapcsolatra törekszik a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval (DK).

A Heti Válasz a szervezet honlapjára hivatkozva azt közli, hogy "az SZDSZ egykori elitjét tömörítő", "eddig tetszhalott" Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) elnöke Kuncze Gábor. Az elnökség tagja rajta kívül a Szabad Demokraták Szövetségéből 2009-ben kilépő Sándor Klára, Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester, a Kuncze Gábor egykori belügyminiszteri államtitkáraként ismert Világosi Gábor, valamint egy 22 éves jogászhallgató, Turi Tamás.

A hetilap információi szerint a Gyurcsány Ferenc vezette DK vezetői többször tárgyaltak Kunczéék "hasznosításáról", de végül az a megoldás született, hogy a liberálisok szervezetileg nem csatlakoznak a DK-hoz. A különállás ugyanis lehetőséget teremt arra, hogy az SZPE saját jogon jelenjen meg az ellenzéki kerekasztal-kezdeményezéseken - így eggyel több Gyurcsányhoz lojális szervezet lehet majd tagja a "balliberális véleményvezérek által szorgalmazott Orbán-ellenes olajfa-koalíciónak" - írja az újság. A szervezet honlapján egyebek mellett az áll, hogy Kuncze Gábor 2010-ben az SZPE alapító tagja, 2012 januárjától pedig annak elnöke.

Az egyesület alapszabályában az áll, céljuk a szabadelvű polgári értékrend társadalmi és közéleti képviselete, továbbá hogy "az egyesület nem pártként kíván működni, nem pártként folytatja a tevékenységét".

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
petmail13
Gabika kevés a kereset politika nélkül nem olyan jó az élet nincs elég munka vagy netán keményen kéne dolgozni :D
Levendula
@petmail13: biztos a naccságos asszonyt nem tudja eltartani...:)
Feraj49
Nekem nem hiányzott! Egyik pártból a másikba,kis SZDSZ.Ilyen politikusokkal mint Horváth Ágika /verje a sors keze/ vagy Lajoska a másik eü,miniszter észkombájn,még az eü.ellátást sem kéne kapnotok.Még mindig azt hiszik visszaforgathatják az idő kerekét?Remélem nem!Farkas hiába bújik báránybőrbe!
zsolti
normális ember elhatárolódik gyurcsánytól, nem hogy közösködik vele. kuncze meg normális, vagy legalábbis vannak nála vállalhatatlanabbak, úgyhogy lenne helye a politikában, de ezzel a DK dörgölőzéssel előre elásta magát.
vukkocska
Szeretem Kuncze Gábort. Visszafogottságáért, humoráért. Őt egyetlen politikus tudta csak kiborítani, és az Torgyán József volt. De azért őt is elegánsan osztotta ki.
Horika
Uram irgalmazz!
A magyar politikai elit egyik legnagyobb kóklere akar megint a "húsosfazék" közelébe férkőzni?
Más se hiányzik ide. Nincs elég bajunk?
vukkocska
@Horika: Ismered személyesen? Nekem főnököm is volt. Az egyik legjobb.
Rézangyal
@vukkocska: Te mint kicsoda dolgoztál vele? Igazán érdekel.
petmail13
@vukkocska: Torgyánon kívül egyszer egy jobbikos felszólalás a parlamentbe jobbak kiborította :)
vukkocska
@Böjti Banyus: mint aprócska beosztott. Nem dolgoztam vele, pedig nagy élmény lett volna, ahogy a közvetlen környezete mondta. Nekem a nagyfőnököm volt.
vukkocska
@petmail13: Kuncze idejében nem volt jobbik a parlementben. Ennyit azért tudni kellene.
keresztapa
Kevesli a politikusok rablótevékenységét, belép közéjük mint tartalék, van még hely a kispadon.
petmail13
@vukkocska: Nem nem parlamenti képviselőre gondolok, hanem egyszer Szegedi Csanád Eu képviselő szólalt fel és erre reagált Kuncze.

www.youtube.com/watch?v=7hc--kefa1I
diktátor
K. Gábor BŰNÖS!, mert:
A "megélhetési bűnözés" sajátos magyar fogalom, Kuncze Gábor korábbi liberális (SZDSZ) belügyminiszter nevéhez kötődik. E fogalom pontosan az ellenkezője az egykori new-yorki polgármester, Giuliani által bevezetett "zéró-toleranciának".
Dr. Akula
@diktátor: ebben nagyon igazad van! És az ő, (SZDSZ) találmánya a 10 000, majd 20 000 Ft.-ig felemelt szabad lopási engedély, mely szerint ennyit lopni csak szabálysértés. Evvel ki is nyírta a magántulajdon szentségét.
diktátor
@Dr. Akula: Eldurvult véleményformálók szerint:
"Kárpát medence lakossága ellen bevetett, biológia fegyvernek kell tekinteni a cingárokat.
Mert azok."
Egyre nagyobb területeket foglalnak el, kártékonyak, rombolnak, szaporodnak.
A grafikonok vészjóslóak. Ebből még nagy baj lehet.
diktátor
@Dr. Akula: Igen.
A kevésbé forgalmas helyeken lévő raktáráruházak zárás előtti "dézsmálása" rendszeres volt a 20000-es jogszabály idején.
Zárás előtt megjelent a varjúsereg, mindenki magához vett 15-18000Ft értékű árut és senki nem tudott tenni ellenük semmit.
Ez csak egy hely rengeteg ilyen van:
www.youtube.com/watch?v=BkyImaWQYYM
másvirág
Újból aktuális "Dakota" közmondás: "Megtalálja a zsák a foltját".
diktátor
A "megélhetési bűnözés" sajátos magyar fogalom, Kuncze Gábor korábbi liberális (SZDSZ) belügyminiszter nevéhez kötődik. E fogalom pontosan az ellenkezője az egykori new-yorki polgármester, Giuliani által bevezetett "zéró-toleranciának." Magyarországon 20.000 forint (70-80 Euro) értékű lopás nem számít rendőrségi ügynek, elméletben az önkormányzati jegyzőknek kellene eljárniuk, akiknek azonban erre nincs apparátusuk. Bár az összeg látszólag nem magas, a kisjövedelmű magyar nyugdíjasok számára az így rendszeresen eltulajdonított termények, állatok, szerszámok, kerékpárok elvesztése valóságos csapás. Látva a hatóságok passzivitását az áldozatok már nem is jelentik az állandósult kisebb lopásokat, így a hivatalos rendőrségi statisztikák ezeket már nem is tartalmazzák. A "megélhetési bűnözés" egész vidékeken tette lehetetlenné a zöldség- és gyümölcstermesztést, az állattartást. A "megélhetési bűnözés" természetes módon csap át erőszakos bűncselekményekbe, nemritkán gyilkosságokba, melyek áldozatai általában egyedülálló idős emberek, gyermekek és nők. (Mellesleg: nem tudunk olyan esetről, hogy a "megélhetési bűnözés" kategóriáját nem romákra is alkalmazták volna!) Egyre gyakrabban éri támadás a közszolgáltatásokat végző dolgozókat, tanárokat, orvosokat, mentősöket, tűzoltókat - és újabban a rendőröket is.

www.youtube.com/watch?v=37QLncvm_4M
Horika
@vukkocska!
Mikor is lett belügyminiszter?
Kijelentette, hogy Magyarországon nincs szervezett bűnözés. Nos mondta mindezt a Fenyő gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás után. Vagy hazudott, vagy, amint írtam, annyira kókler volt, hogy nem látta a fától az erdőt.
Más.
Amikor 1998-ban nem sikerült (az 1994-es jobbról balra fordulás után) ismét jobbra fordulni mert a Fidesz felmutatta neki a középső ujját, ellenzékbe került. Innetől kezdve négy éven át lesírt a sértődöttség az ábrázatáról (hogyhogy nem kerülhettem a hatalom hósosfazekához közel). Minden megnyilvánulásából a sértettség látszott.
Egyetlen épeszű javaslata nem volt, csak fikázta a kormánypártokat.
Ha egy kormánypárti azt mondta, hogy "A", ő rögtön rákontrázott, hogy az nem "A", hanem "B", sőt a kormány az "A"-t úgy lopta.
Egy szarházi tahó volt. Amikor úgy látta, hogy esélye nincs hatalomra kerülni, mert sikeresen szétverte az SzDSz-t, visszavonult (hál'istennek).
vukkocska
@Horika: Te olyan Kunczét láttal, én másmilyet. Az SzDSzt- nem ő verte szét, mert már rég nem ő volt az elnök. Őt vissza szerették volna ismét kunyerbálni mint az előző alkalommal, amikor a sírból hozta vissza pártját, de már második alkalommal nem vállalta. Én szeretem.
töky
Horika !
Amikor 2002-ben Orbánnak nem sikerült bekerülni a hatalomban, vagyis a meglévő hatalmat lúzer módjára elbaromkodta a tábortűzi fiúkkal közösen , akkor mi sírt le az ábrázatáról? ( ha ugyan láttad, mert a parlamentbe még "fizetési napokon " sem járt be emlékeim szerint. )A meg (nem) nyilvánulásaiból is csak a gyerekes dac, meg a sértettség látszott. És folytathatnám a sort a te elemzéseddel analóg módon. Nekem is az jönne ki a végén, hogy egy szarházi tahó. ( talán éppen annyira mint te.)
Január
Ha a volt kisgazda főnök is visszatérne legalább jól szórakoznánk, de így?
guszty
A lop stop táblát remélem bemutatja a parlamentben.
keresztapa
"2009 februárjában Kuncze botránykeltő kijelentést tett. A klubrádióban Gyurcsány miniszterelnök tanácsadójával beszélgetett műsorban nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz - tizenöt évvel ezelőtt és olyan mély latergiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. "
asim
Nekem nem hiányzik.Hordószónknak tartom,nem szakembernek.
labos
én már nem is emlékszem ki ez,de nem is akarok újra emlékezni erre a izére - ráadásul nem is magyar
kamazuka
Hm hőőőő,aham,hát igaz ami igaz,hogy 2x fejünket nyaktilóba hajtottuk ,és hagytuk hogy meg vezessen minket az a párt,mellyel karöltve vittűk hádész házába az országot.
S most,hogy új köpönyegem mellé itt farsang idején egy új arcot is kölcsönöztem önmagamnak,hát hogyis mondjam ha tükörbe nézek minden kétséget felűlmúl a dizájnerem tökéletes munkája,hogy önmagamat,mint a becsület megtestesítőjét láthatja a választópolgár.
másvirág
Gabicának a politika szintere helyett, a gőzfürdö langyos vizét javallanán elfoglalni.
Melegebb fogadtatásban részesülne , a többi másként gondolkozóval egyetemben.
keresztapa
@másvirág: Ezen az emberen a színjátszó kör sem tud segíteni, esetleg egy kis jóindulattal, az ő általa elhíresedett cián tabletta fejtheti ki élettani hatását eredményesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.