Két nap alatt tizenhat beszólogatós cikket gyártottak az egykori MSZMP pártelnök századik születésnapjára, amit legalább négy darab csípős hangú blogposzttal támogattak meg - ez utóbbiakat nem kerestem tételesen vissza, lehet, hogy több is volt belőlük. Mindegyik írás megjárta a jobboldali elköteleződését egyre nyíltabban vállaló hírportál címlapját. A második helyezett [origo] hat darab írással készült. Gyors statisztika arról, hány darab, milyen cím alatt és milyen lead-del megjelent írás köszöntötte az országos hírportálokon Kádár János századik születésnapját.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Nos, aki megszólta a Kádár rendszert az mutasson fel valamit ezek közül:
GYES – Gyermekgondozási segély 12 hónap
GYED – Gyermekgondozási díj 24 hónap
Bölcsőde – Ingyen
Óvoda – Ingyen
Általános iskola – Ingyen
Középiskola – Ingyen
Főiskola – Ingyen
Egyetem – Ingyen
Orvosi ellátás – Ingyen
Kórházi ellátás – Ingyen

Lakáshoz juttatás, Lakásigénylés általi kielégítés
Biztos munkahely és fizetés minden hónapban.
Minimum kétheti fizetette szabadság évente.
Megfizethető napi étkezés, munkahelyeken iskolákban.
Szakszervezet általi szervezett, kifizethető üdülési lehetőség minden évben. Családnak, gyermeknek.
Biztos hitelfelvételi lehetőségek, változatlan kamatokkal.
Nyugdíj a megdolgozott évek után.
Csak, ezeket veszítettük el a rendszerváltás óta!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zsolti
ez miért rugdosás? semmivel sem szánalmasabb ennél a szar mária blognál, meg a mondvacsinált híreinél amihez ad egy lózungos címet de még úgy sem szól semmiről.
kedwes
Nos, aki megszólta a Kádár rendszert az mutasson fel valamit ezek közül:
GYES – Gyermekgondozási segély 12 hónap
GYED – Gyermekgondozási díj 24 hónap
Bölcsőde – Ingyen
Óvoda – Ingyen
Általános iskola – Ingyen
Középiskola – Ingyen
Főiskola – Ingyen
Egyetem – Ingyen
Orvosi ellátás – Ingyen
Kórházi ellátás – Ingyen

Lakáshoz juttatás, Lakásigénylés általi kielégítés
Biztos munkahely és fizetés minden hónapban.
Minimum kétheti fizetette szabadság évente.
Megfizethető napi étkezés, munkahelyeken iskolákban.
Szakszervezet általi szervezett, kifizethető üdülési lehetőség minden évben. Családnak, gyermeknek.
Biztos hitelfelvételi lehetőségek, változatlan kamatokkal.
Nyugdíj a megdolgozott évek után.
Csak, ezeket veszítettük el a rendszerváltás óta!
maria_blog_hu
@zsolti: Jaj nekem :)

Most hogy így jól beszóltál, BIZTOSAN senki nem fog az ajnló címére kattintani :)
Pipec56
@kedwes: Nagyon jól beszélsz /írsz/. Veled vagyok. Egyetértek. Akármit fognak rá Kádár et.-ra őt szívesebben látom, olvasom a történelemkönyvben, mint ezt a barna bőrűt.
gabrella
@kedwes: Nagyon jól összeszedted mit vettek el a néptől 22 év alatt a regnáló kormányok,pártok.
Zsoel
@kedwes: Semmi sincs ingyen, csak esetleg valaki(k) számára térítésmentesen. A felsoroltak sem ingyen jártak, hanem az állam pénzéből (vagyis a te magad, meg még 7 millió másik által befizetett adókból) finanszírozták őket.
gabrella
@Zsoel: De egyenlőbben volt elosztva mint most.
Zsoel
@gabrella: Meglehet. Azonban biztos lehetsz benne, hogy a "a szocializmusban mindenki egyenlő" című lózung ellenére akkor is voltak, akik egyenlőbbek voltak az egyenlőnél.
gabrella
@Zsoel: De nem ilyen irritálóan "egyenlőbbek".
dr. prédikátor
Vajon a rugdosók közül hányan ismerték K Á D Á R T???.hányan éltek a szocialista rendszerben?? hányan tanultak közülük ingyen??hányan éltek létbizonytalanságban.???hánynak nem volt munkahelye???biztos jövedelme??
Szarházi mind aki rosszat mond róla!!!
kedwes
@Zsoel: Elnézést, de képről tekintve kellően fiatal az úr! Ami annyit jelent. Hogy nem sokat élt akkor, de ez nem feltétlen hiba. Igen, nagyon fontos, hogy a befizetett adó hova kerül. A köztisztviselők luxus nyaralását fedezi, vagy a megdolgozott nyugdíjas korra jut. Vannak az ember életében olyan korszakok amikor bizonyos előrelátás még hiányzik, de amikor bekövetkezik az idő kár bármiért is háborogni!
kedwes
@Pipec56: A legnagyobb gond, hogy nincs forradalom vér nélkül! Amit mi rendszerváltásnak hittünk, az igazán csak gengszterváltás volt. Ami azóta is tart. Pontosan az egyéni – adott esetben – a mindenkori vezetők érdekeit képviseli. Elveszett az ember, a nép! Elveszett a munka becsülete, és az azzal megkeresett pénz értéke!
Kellően visszatekintve az elmúlt ezer évre, - de mindig csak visszatekintve – látható, hogy egyetlen vezetőnk sem volt makulátlan a maga korában. Mindegyikre van kiróni való! Általában onnan volt népszerűbb valamelyik is, hogy a nép, az Isten adta nép, hogyan élt alatta! Eléggé érdekes a népszerűségi lista!
Kutyafüle
A Népszabadság (szombati?)számában a teljes oldal terjedelmében olvastam róla. A személyiségéről,l a többi szocialista ország vezetőihez való viszonyulásáról. Nagyon tanulságos olvasmány.
Mindenkinek volt munkahelye? Igen, volt. De kérdés, hogy ott volt, vagy dolgozott is?Vagy csak raktárra termeltünk? Mindent a Szovjetúnió sem vásárolt meg tőlünk. Addig működött ez a nagy gazdasági egyetértés, amíg a szoc. berkein belül el tudtuk passzolni, a termékeinket. Érdekes kérdéseket vet fel a cikk, akit behatóbban érdekel, szerintem olvassa el, nagyon tanulságos.
Kutyafüle
@kedwes: Ez a gengszterváltás most divatos kifejezés, de a váltás azt jelenti, hogy az előző gengsztereket újakra cseréltük fel.
Itt arról volt szó, hogy az egypárt rendszert felválthatja-e a többpárt rendszer? Itt erősen az MDF tört hatalomra, amit aztán meg is szerzett.
Kutyafüle
@zetor: Én nagyon értetlen vagyok, nagy hibám, de mire mondod ezt?
kedwes
@Kutyafüle: Igen! A több pártrendszer lett volna az idealizmus, ami nem következettbe. Egy kedves öregúr mondta akkor nekem:
- Ezeknek most csak négy év fog rendelkezésre állni a jóllakásra, nem úgy, mint az elődöknek negyven.
Meg is van az eredménye. Minden választás után az első két év azzal telt el, hogyan lehet a zsebeket jól megtömni! Aztán kezdtek volna valamiféle munkába is, de már nem maradt miből! Ezt csak egy igazán jól működő Országgyűlés tudta volna megakadályozni. De, akik ott ülnek, azok is az EGYHÚRONPENDÜLÜNK brigádból valók!
A mai nyugdíjasok, most fogják csak megérteni igazán mi is történik.
Az alaptörvény nem tartalmazza – egyszerűen kihagyták – a Társadalombiztosítást, és a Nyugdíj jogosultságot. Ami pontosan annyit tesz, hogy holnaptól nem biztos, hogy fogad a háziorvos, de az sem biztos, hogy egyáltalán jön a nyugdíja postán!
Nesze neked kétharmad, ez ugye nem egypártrendszer!
Kutyafüle
@kedwes: Kissé kevered a szépet a valódival.Szó nincs arról, hogy nem lesz nyugdíj, akkor nincs nyugdíj, ha államcsőd van, de akkor becsődöl itt minden, összeomlik az egész bagázs.
Itt egy a lényeg, ez a kormány nem alkalmas arra, hogy kormányozzon, le kell váltani, B@sszák meg a 2/3 adukat. Na ezen kell dolgozni de nagyon, Nem tudom, te kire szavaztál. Nekem nagyon gyanús most ez a Fidesz ellenes hangulat, ha a háborúban annyi partizán lett volna, amennyien jelentkeztek utána, akkor miért is vesztettük el? Nem téged akarlak ám bántani, csak hát mondja már ki valaki hogy akkor hogyan tovább?
Kutyafüle
@zetor: Néhány szereplő fölöslegesen volt a színen. Néhány szereplő ostobaságokat mondott. Néhány szereplő aszitte jót csinál, de rosszkor volt rossz helyen.
adrenalink
@kedwes: Nem vitatkozok azzal amit leírtál. DE! Azóta eltelt 25-30 év. Nagyot változott körülöttünk a világ. Akkor még volt Szovjetunió. Olyanok voltunk nekik, mint nekünk most Kína. A mennyiségre mentünk, nem minőséget. Ismerősöm konzervgyárban dolgozott, főleg Szovjetunióba exportáltak. A környező falvakból busszal szállították be a jó esetben 8 általánossal rendelkező nőket. Jelszó az volt, hogy jó ez az oroszoknak...
Szovjetunió szétesett, az iskolázottsági színvonal nem követi a technológiai fejlődést, ugyan mit tudna virítani most az "Öreg"?
Kutyafüle
A Kádár rendszer utolsó éveiben tudjátok mit gyártottunk? Jelentéseket, meg jegyzőkönyveket. Arról, hogy nekünk most nagyon jó! A Pártbizottság munkatársai meg nyomták az agyunkat politikai vitakörrel, hogy jól élünk: Közben megkaptuk az útlevelünket, és kimentünk megnézni a rothadó kapitalizmust, és rájöttünk, hogy rothadó jól élünk. Hamis illúzió volt ez a legvidámabb barakk, a gulyáskommunizmussal.:((
nahát
@kedwes: elvtárs azt kifelejtetted, hogy ez volt az összes pozitívum abban a rendszerben! Azon kívül jó részét én nem élvezhettem, mert még gyerek voltam , valamint az az én szüleim rendes becsületes emberek voltak nem párttagok!
Nem mindenki volt kiváltságos!
A kötelező katonaságot kifelejtetted.
Kutyafüle
@zetor: Mit gondolsz kedves Zetor, én miért ábrándozom mindíg az ilyen utazgatásokról?
Hogy zetorral, meg hajóval, meg hétmérföldes csizmáról? Nekem is már csak a fényképalbum a nyaralás:))
Egynapos kirándulásokra járok, azok az élményeim.
darwin
@adrenalink: A szállítószalagról nyugodtan leszedhette a rothadt paradicsomot a képzetlen munkaerő is.Legalább nekik is volt munkájuk.A konzervgyárak ,az építőipar,a mezőgazdaság rengeteg embernek adott kenyeret.Azóta sem lett magasabb az iskolázottságunk.A sok egyszerű ember segélyen vegetál.Ez most jobb?
kedwes
@Kutyafüle: Néhány? Igazán rossz döntések sorozata volt az első lépés, ami ide vezetett.
Csak úgy hézagosan.
Rózsadombi paktum.
Az Orosz piac elvesztése.
Az Orosz kielégítés visszautasítása.
Az állam adóság leírása.
A Magyar Ipar teljes szétzúzása.
A Magyar mezőgazdaság teljes szétzúzása.
És mind-mind egyéni, önző érdekekből!
kedwes
@adrenalink: Örülök a példádnak, mert benne lakozik az igazság is.
Azért gyűjtötték össze a környező falvakból az embereket, mert volt munka! Amiből meglehetett élni, nem havi 47500, nyolcórai munkáért!
Még volt hol termelni, volt mit szállítani
Még volt hova szállítani az árut, azaz volt Orosz piac.
Kutyafüle
@darwin: Bocsánat, hogy én írok most, nem szeretnék tolakodó lenni. Egész délután ezen gondolkodom, hogy mindannyian elmondtuk a véleményünket, ami egyezik is, meg nem is.
Gyakorlatilag 40 év történelmét vettük át, annak minden sikerével és kudarcával.
Átéltük, volt benne nagyon sok jó is, én is kaptam a jóból. Sokkal könnyebb volt lakáshoz jutni, mint most. A két gyerekre kaptunk 60 ezer szocpolt, 40ezer vállalati kölcsönt, nekünk az önerő volt 40 ezer, így meg volt a 2 szobás lakás árának a fele!!
kedwes
@nahát: Rendben, bár nem emlékszem, hogy bármilyen különbséget tettem volna az akkori emberek között. Igen a katonaság jót is tett a fiataloknak, nem úgy, mint ma csak kallódnak. De várom a te listádat a mai pozitívumokról!
kedwes
@Kutyafüle: Nos! Nem titok teljes szívemmel vállalom. 1998-ban nem szavaztam. Igaz lehet, hogy ez volt a hiba. 2008-ban nem tartózkodtam az országban, de kintről sem adtam szavazatot. Akkor azért nem, mert úgy éreztem kívülről nincs jogom beleszólni.
A rendszerváltás óta tartom:
Nincs Magyarországon olyan személy vagy szervezet, aki ki tudná húzni hazánkat a bajból. Ennek csak az előbb már leírtak az okai.
darwin
@Kutyafüle: Eddigi írásaidból azt szűrtem le ,hogy nem 20 éves vagy,tehát elfogadom a véleményedet akkor is,ha az más mint az enyém.Megőrülök attól,hogy pelenkások mondják meg,hogy milyen szar volt az amiben hosszú évekig nagyon jól ellubickoltam. Nekem jó volt.Nem bántott senki,én sem bántottam senkit.Egyetlen hátrányként azt mondhatom,hogy nem jártathattuk a szánkat.És? Valamit,valamiért.A mostani sz@rozók vagy nagyon gazdagok,vagy nagyon fiatalok.Mert ezt a nagy demokráciának csúfolt valamit szívesen elcserélném húsz deka létbiztonságra.
adrenalink
@darwin: Nem jobb! De Te szoktál enni/venni konzervet?
adrenalink
@kedwes: Így igaz, de csak az igénytelen orosz piac volt...
darwin
@adrenalink: Nem .De mások szoktak.Inni sem szoktam,mégis veszik a piát.A kínai árú is sz@r ,de van kereslet rá. Nem ezen van a hangsúly.Az orosz piac igénytelen volt,de megvette azt is amit más nem.Pont a mi rothadt paradicsomunkat,vagy lecsónkat .Baj?
Pálinkafőző Rézüst
@darwin: no no! A magyar konzervipar világhírű volt!!!
adrenalink
@darwin: De hogyha megrekedtünk ezen az igénytelen színvonalu termelésen, akkor miért nem próbált egyik kormány sem piacot keresni pl a pápuáknál?
darwin
@Pálinkafőző Rézüst: Beszéljétek már meg @adrenalink: barátunkkal,hogy most jó volt vagy rossz a konzervipar.Számomra egy a lényeg :volt.És rengeteg képzetlen embernek munkát adott,termelő,értékteremtő munkát.
Pálinkafőző Rézüst
@darwin: ezen nincs mit megbeszélni. A tények tények. Utána kell néznie a madárnak.
ila51
@darwin: Jó volt az a konzervipar , sok szép cigánylány ismerősöm ott dolgozott elismert szorgalommal , ott voltam kémiai laboráns :))
bosszants
Azt nem állítom, hogy jó volt de a termékeire volt vevő.
Én vittem vissza ivólevet a csabai lecsóba!
kedwes
@adrenalink: Nem értek veled egyet. sokkal több helyre szállítottunk sok-sok terméket. Közel-kelettől, Los Angelesig!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.