Beindul a "toborzás" katasztrófahelyzetekre, a hivatalok azt kívánják felmérni, ki mozgósítható polgári védelmi szolgálatra - írta pénteki számában a Népszava, amely szerint a főváros XI. kerületében már elkezdték postázni a mellékletekkel együtt háromoldalas levelet.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Mire fel??? Netán egy Orbán Védő Hivatal a meghívó fél...???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kaporka
minek? eddig se tudtak megoldani semmit, eztán se. a természet az úr.
Darthon1
"nevét, születési helyét és idejét, anyja családi és utónevét, valamint a lakcímét mindenkinek meg kell adnia"

KET (Közigazgatási Eljárási Törvény): Nem kérhető az állampolgártól olyan adat, amely a hatóság számára nyitva álló nyilvántartásban egyébként megtalálható!

Mi ez a baromság már megint Orbánisztánban? Hoppá, csak nem arról van szó, hogy aki aláírva önként visszaküldi, az kvázi jelentkezik önkéntesnek? Volt már erre példa a jogász paraszt kormány részéről, a rokkantakat kényszerítették egy ilyen "önkéntes" vizsgálatra jelentkezéssel járadékos státuszba. Aki nem jelentkezett attól elvették a rokkant nyugdíjat. Viszont nem tudtak arra hivatkozni, hogy önként kérte, tehát egy Strassburgi perben jó esélye van a nyerésre. A többi pedig ÖNKÉNT kérte.
sonderkommando
Több százezer munkaképes, de a munkát nagy ívben kerülő buckalakó található országszerte. Tessék őket mozgósítani adott estben!
overdose
Mocskos disznók munkanélkülieket hivják be és fizessenek munkabért!
Fater59
Majd ha legelöl ez a fél ázsiai pávatáncos viszi a zászlót ,
Természetesen az összes talpnyalóval egyetemben !!
Akkor meggondoljuk , hogy csatlakozunk vagy nem .!!
bubu1
" A jogszabály szerint - néhány további kivétellel - csak a 18 éven aluliak, a terhes nők, a legfeljebb 6 éves gyermekét egyedül nevelő-, illetve három 14 éven aluli gyerekét egyedül nevelő szülők, a munkaképességüket 67 százalékban elvesztők,
VALAMINT az országgyűlési képviselők, az EP-képviselők, a település jegyzője, a bíró, és az ügyész nem kötelezhető polgári védelemre! "
kamazuka
Valamint mindazok,kik el vannak tíltva a közügyek gyakorlásától!
Proli
@bubu1 :
Már nincs 67%!
50%-feletti van.
kerék
Megy a faszom, ez is csak arra van,hogy ha valaki kirobbantana egy polgárháborút vagy forradalmat akkor legyen aki megvédi a mocskos ingyenélőket ( politikusokat/cigányokat).
Proli
Amúgy engem behívhatnak, a feladat - cél dönti el, hogy tudnak e használni.
Mert amihez nem akarok érteni ahhoz Qrvra nem értek ám:)
silber13
Mire fel??? Netán egy Orbán Védő Hivatal a meghívó fél...???
levarosbukta
Szóval akkor ha jól értelmezem a nyolcvanéves nagyimat is berángathatják polgári védelemre? Csak tudnám mi hasznát veszik neki? Meg aztán mi a jó büdös fenét akarnak velünk védeni?
overdose
Be van sz@rva jönnek a terroristák minket akar felhasználni,mindenki dobja ki ne vegye át senki!
kumming
Engem hívhatnak nyugodtan. Akkor úgyis külföldön lesz dolgom.
Rézangyal
Először is, amit ez az elqúrmány művel, azt hiszem jogilag már eddig is kimerítette a zaklatás fogalmát!
Már a múlkor is mondtam, hogy megválogatom kivel levelezek, nekem se a főmajom, se a csatlósai ne küldözgessenek leveleket! Hócipőm van tőlük!
Amúgy meg, túl azon, hogy hetvenhét nyilvántartásban mindenki fel van véve, mi büdös lófausztot akarnak még ezek?
Egyébként meg, az internet korában teljesen indokolatlannak tartom az efféle adatbekéréseket. Ha a népszámlálási papírt le lehetett elektronikus formában adni, akkor miért nem lehet ezt is így megcsinálni? Nyilván azért, mert ezen is keresni akar valaki! Hát nem fog! Nem küldöm vissza, tőlem meggebedhet az egész banda! Ha hozzánk jön az árvíz, megyek magamtól is és nem a bunkó kormány fog kivezényelni!Mit képzelnek ezek magukról!
szöszmösz
@Darthon1: Így igaz ahogy írod, de a hivatalokat nem érdekli a KET. Napokig sorolhatnánk miket kérnek feleslegesen. Ezt hívják a " hivatalok önfoglalkoztatásának" Ide, oda rakjuk a papírokat, adminisztrálunk, iktatunk stb, az érdemi ügyintézés helyett.
szöszmösz
Anyukám is járt ilyenre a háború utáni években. de akkor légónak hívták és a szocializmus építettük éppen.
másvirág
Orbán Viktor azt űzente,
Elfogyott a regimentje !
Ha még egyszer,azt űzeni,Mindnyájunknak el kell menni.
Éljen a magyar szabadság,
Éljen a polgári védelm,
Éljen a haza !
nyilassmisi
kiválasztott polgár-, de nem honfitársak !
miért nem az izraeli sorkötelezettségen hőbörögtök, ott van mit féltenek !?
Minden normális ország, közösség megszervezi a védelmét, és minden lelkiismeretes, hazaszerető ember természetes kötelességének tekinti, hogy kötelességet, áldozatot és felelősséget vállaljon ebben.
A betelepült élősködő nyelvhasználók ebben is megismerszenek.
elmondanám
@nyilassmisi: Hmmm...érdekes...kötelesség?áldozat?felelősség...Jól hangzanak,csak a bökkenő az,hogy ez mindenkire vonatkozik,nem csak a polgárokra,igaz?Mert ezeket hallani elég zavaró valakiktől...Na mindegy...akinek nem inge ne vegye magára
kukac50
Parlamentbe tessék az első 260-at postázni.Ott sok a ráérő ingyenélő dolgozzanak meg a pénzükért. Hadsereg helyett polgárvédelem lesz,munkanélküliekből,meg közmunkásokból.. Puskát ne adjanak Nekik mert ezek minden politikusra lőnek!
paszulyka
@sonderkommando: Ne akard hogy őket mozgósítsák, akkor nekünk nem jó...
csikknorisz
Már nem azért, de ahonnan a nevemet meg a címemet veszik, ott megvan az összes többi adatom is. Akkor meg minek a levelezgetés?
sonderkommando
@paszulyka: Ha fegyveres őrség mellett, szó szerint hangya szorgalommal melóznak, az bizony nagyon jó és hasznos.
vörösfuvalat
@nyilassmisi: Kedves Misi! Látszik,hogy még nem sok kenyeret pusztítottál el ebben az életben.
Ugye egy magántulajdonon alapuló demokratikus berendezkedésű, politikailag plurális államban élünk. Az állam mint erőszakszervezet elvileg nem terjeszkedhet tovább mint a fennálló társadalmi és gazdasági rend megvédéséhez szükséges.
Ez vonatkozik a polgárok egyéni szabadságára is azaz az állam fölöslegesen vagy mondvacsinált indokból / egy normális államban/ nem turkálhat kényére kedvére a polgárok adatai közt.Más: a polgár elvileg adókötelezettsége megfizetésével megvásárolja az államtól a különböző szolgáltatásokat köztük a katasztrófa védelmet is. Persze az ingyenmunka mindég csábító volt a központosításra hajlamos hatalomnak. A felmérés során megszerzett másodlagos információkról ami egy választásra készülő pártnak aranybánya már ne is beszéljünk.
orogordog
Magasról le kakilom az ilyen ingyenélőket, az újításaikkal együtt.
Proli
@másvirág: Helyesen:

Orbán Viktor azt űzente,
Elfogyott a regimentje !
Ha még egyszer,azt űzeni, Orbán Viktort pofán verni!
Éljen a magyar szabadság,
Éljen a polgári védelm,
Éljen a haza !
Tutti
Ha jön a katasztrófa, akkor a családomat és amit még meghagytak nekem - talán még lesz házam - no és a kutyám, nyulam, hörcsögöm fogom menteni, nem pedig azt, vagy azokat, akiket megparancsolnak!
bundi
@nyilassmisi: az ilyen kis [email protected]úakkal van tele a hócipőm mint te is. látom lövésed sincs arról hogy mi az a munkahely és arról sincs fogalmad hogy hány szabadnap jár egy évben. nem tudom a főnököd mit szólna hozzá ha évente 5 nappal több szabit kérsz, csak azért hogy elmehess katonásdit játszani. "A polgári védelmi szervezet tagja határozattal kiképzésre és gyakorlatra osztható be (felhívás), melynek időtartama évente nem haladhatja meg kiképzés céljából a 40, gyakorlat esetében a 72 órát. A megjelenésre kötelezett a felhívásban megjelölt helyen és időpontban köteles megjelenni." te nagyonhülye tisztában vagy azzal, hogy hány munkahely nyeli le majd ezt a békát?
ottó-mottó
A modern rabszolgának nem csak adóznia, robotolnia is kell.
Ne csüggedjetek kedves honfitársaim, adnak még fegyvert is a kezünkbe, hogy megvédjük a" választott" szarháziak összeharácsolt vagyonát!
rézfánfütyülős
@ottó-mottó: Azt nem mernek!
Annál sokkal jobban félnek, hogy fegyvert merjenek adni a kezembe, mert tudják azonnal őket lőném!
overdose
Hivja be a naplópókat (cigó) legalább lesz munkájuk:ja nem munkára teremtődtek elfelejtettem:
jancsik68
Remélem a határon túli un.kettős állampolgárokat is behivják.Ha jó a szavazatuk,védjék azt ahova,amire szavaznak.
Volt itt különben kiépitett polgári védelem.Ezek a paprikajancsik azt sem tudják miaz,mit kell adott esetben tenni.A Z IGAZI PV. MAXIM ÁLIS SZERVEZŐ KÉPESSÉGET igényel mint békében,katasztrófa helyzetben.Kiképzett parancsnoki állománnyal lehet csak hatékony munkát végezni.Ideképzetlenhülyék kevesek.
jancsik68
A katasztrófát nem védenikell,hanem fel kell készülni elháritására,s ha baj van azt kell megszüntetni,elháritani.
Dr. Felipe
Egy biztos erőszakkal nem lehet embereket toborozni az árvizi védekezéshez. Ott csak önkéntesekkel lehet eredményt elérni akik önszántukból mennek oda. A behívókkal, akaratuk ellenére odacsődített emberekkel nincs eredmény, az biztos hogy áttöri a víz a gátat.
Ennyit erről az újabb FideSS es agyatlan ötletről.
Mobil123
És ezt tértivevényesen postázzák, mert ha nem én nem kaptam, vagy kilopták a postaládámból, vagy ... akármi. Még is hogy akarják bizonyítani, hogy átvettem??
kukac50
A katasztrófához az utazást kifizeti? Munkanélküli induljon gyalog? Vagy egy rossz biciklivel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.