Mekkora kést, és hány darabot tarthatsz magadnál büntetés nélkül? Bármennyit, ha a penge hosszúsága nem haladja meg a 8 centimétert. A rendőrség előállított három fiatalt, akik a diákok bejelentett tüntetését követő spontán demonstráción vettek részt. A diákoktól elkobzott zsebkések mellé a rendőrségi fotón nem került semmilyen mérőeszköz, nyilván azért, hogy ne láthassuk a pengék valódi méretét. A hír kikerült a police.hu oldalra is, ahol Orbán rendőrsége azt a látszatot próbálta kelteni, hogy az előállított fiataloknál talált svájci bicskák veszélyesek lettek volna a közbiztonságra. Ám nem csak a képről maradt le a viszonyítási alap, hanem a közlemény szövegében is elfelejtették megemlíteni a zsebkések pengehosszúságát. Kép a posztban:

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kerék
Kellet valami okot találniuk...ha nem lett volna náluk a bicska, akkor azért viszik be őket , mert nincs rajtuk sapka...ha meg van akkor azért.
A kurva kormány fogást keres, de mindig mellé nyúl :D
marlin
Korábban is írtam, de egyre inkább megerősödik a tudatunkban, hogy képzetlen munkanélküliségtől megmentett pártdroidok grasszálnak rendőregyenruhába, ha még az alapvető meghatározásokat sem ismerik a közbiztonságra veszélyes eszközökről!!
A diákokat vegzálóknak - akik bizonyára nem jutottak be a felsőoktatásba ennek ellenére ha már elvállalták ezt az alja munkát - javaslom a későbbiekre megtanulni:

Melléklet a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelethez
A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz:
a)12 az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágóéle a 8 cm-t meghaladja, továbbá a szúróhosszúság vagy a vágóél méretétől függetlenül a dobócsillag, a rugóskés és a szúró-, vágóeszközt vagy testi sérülés okozására alkalmas egyéb tárgyat kilövő készülék (különösen: felajzott íj, számszeríj, francia kés, szigonypuska, parittya, csúzli);
Tehát, a zsebben lévő "svájci bicska" nem tartozik ebbe a kategóriába!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.