Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék első fokon Péntek Lászlót, Bándy Kata rendőrségi pszichológus gyilkosát pénteken.

A bíróság kimondta, hogy P. László bűnös emberölés büntettében és kifosztás büntettében. Ezért a bíróság, mint többszörös visszaesőt, életfogytiglan fegyházbüntetésre ítélte, és tíz évre a közügyektől is eltiltotta. Emellett a több mint 12 milliós perköltséget is meg kell fizetnie - írja a Bama.hu.

Péntek László tavaly július 8-án hajnali két óra után pécsi, Dugonics utcai lakása előtt szólította meg a születésnapi összejövetelről hazafelé tartó Bándy Katát, egy játszótérre kényszerítette, megerőszakolta, és közben megfojtotta.

Korábban az ügyész tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést, a védő határozott idejű szabadságvesztés kiszabását kérte perbeszédében a Bándy Kata megölésével vádolt P. Lászlóra a Pécsi Törvényszéken pénteken.

Tényleges életfogytiglant kapott P. László

Tóth László ügyész indítványát azzal indokolta, hogy a társadalmi szabályokkal tudatosan szembehelyezkedő, többszörös és különös visszaeső, bűnöző életmódot folytató vádlott a kisebb súlyú bűncselekményektől eljutott a legsúlyosabb bűntett, a minősített emberölés elkövetéséig, amely országos közfelháborodást keltett.

Solymos Sára védő arra kérte a bíróságot: határozott időtartamú szabadságvesztést szabjon ki P. Lászlóval szemben. Ezt a vádlott beismerő vallomásával és azzal indokolta, hogy álláspontja szerint a közösülés ténylegesen nem történt meg.

Tényleges életfogytiglant kapott P. László

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
"a bíróság, mint többszörös visszaesőt, tényleges életfogytiglan fegyházbüntetésre ítélte, és tíz évre a közügyektől is eltiltotta. Emellett a több mint 12 milliós perköltséget is meg kell fizetnie"
Lehet, hogy én vagyok csakilyen érthetetlen, de. Ha tényleges, akkor miért kell a "tíz évre a közügyektől" eltiltás? Tíz év múlva, szavazhat?
Én biztos, hogy a tartozás ledolgozása - nem irodai munkával - után azonnal kivégezném, nem hogy élete végéig az adózók pénzén tartani!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sede
Mi az, hogy P. László?
Péntek László, nem ez a tetves neve?
Zsoel
@Sede: De. De személyiségi jogai vannak...
Sede
@Zsoel: majd a túlvilágon érvényesítheti a személyiségi jogait.
kedwes
"a bíróság, mint többszörös visszaesőt, tényleges életfogytiglan fegyházbüntetésre ítélte, és tíz évre a közügyektől is eltiltotta. Emellett a több mint 12 milliós perköltséget is meg kell fizetnie"
Lehet, hogy én vagyok csakilyen érthetetlen, de. Ha tényleges, akkor miért kell a "tíz évre a közügyektől" eltiltás? Tíz év múlva, szavazhat?
Én biztos, hogy a tartozás ledolgozása - nem irodai munkával - után azonnal kivégezném, nem hogy élete végéig az adózók pénzén tartani!
Manhattan
Asszem, Katával petyegett utoljára. Mostantól vele petyegnek...
Pilóta
@kedwes: Btk. 63. § (1) A közügyektől eltiltás legrövidebb tartama egy év, leghosszabb tartama tíz év.
kamazuka
Kár,hogy rendőr iskolán nem tanítják hogy bármenyire is viszket, zsámo-val nem bratyizunk!
Pilóta
@kedwes: ... mert, az LB-nak van egy Irányelve (talán 15. számú), amely kimondja, hogy életellenes bcs-k esetében, általában alkalmazni kell a közügyektől eltiltás mellékbüntetést, ugyanakkor viszont, annak maximális tétele 10 év. Ennyi!
Tootsy
@kedwes: Pont azert, amiert a kivegzesen a halalos merget beado injekcios tut fertotleniteni kell,... Ertelme pont annyi,... Es ha mar egy befejezetlen kufirc ugy vonul be a jogtortenelembe, mint enyhito korulmeny?!... Vannak meg anomaliak kicsiny vilagunkban...:o)) Kepzeld el, Kedves Kedwes, , milyen eros szavazoreteget tudna "odabent" verbuvalni, ha ez a kormany csak meghatarozott idore itelne el ot? Micsoda kiaknazatlan terulet, feher folt ez a valasztasi kampanyban...!
zilikutya
Én elevenen megnyúznám és besóznám! Nem tudok mit mondani, ezzel a rohadékkal szemben minden kevés!
Tootsy
@lópicigáspár: De mar csak HUNYVA!...:o)
Tootsy
Sajna, hogy eltoroltek a halalbuntetest, foleg olyan esetekben, amikor bizonyithato 100 % -ig a tettes kilete,... Igy akarmikor kijohet, mert elengedik barmiert, BARKI (lasd baltas), es ujra raszabadul az emberekre, csak egy picit verszomjasabban,... Kutyabol csak kutyaszalonna lesz,...:o((
alfás
nem értem ezt az ítéletet. vagy ez a sok,vagy a többi gyilkosé kevés.
lenhardtibolya
Valóban kár,hogy nincs halálbüntetés, így etethetjük közpénzből ezt a mocskos gyilkost, ameddig él. Nem tudom miből fogja kifizetni a 12 milliót, de talán jó ötlet lenne, ha az ellátmányát felére csökkentenék, ne zabáljon annyit, hátha hamarabb elpatkol...
Darthon1
Lehet etetni tovább a fattyút! Másodfokon meg visszaveszik az ítéletet 15 évre. Ez most csak a népnek szólt.
Tootsy
Nem vagyok teljesen retardalt, de el sem tudom kepzelni, hogy rabmunkaval hogy lehet osszeharacsolni 12 millat,... Lassuk: a zacskoragasztas mar nem divat, talan megtanulhatja a zsenilia-allatkak kesziteset, vagy valami ilyesmit,... Mintha nem olvastam volna sehol teljes vagyonelkobzasrol csak azt hiszem, jol megfenyitettek/regulaztak azzal, hogy a kozjogait nem gyakorolhatja 10 evig,... Na vitya, legkozelebb csak 2024-ben szamithatsz ra,... Ha akkor meg eletben leszel es a partod elen...
zilikutya
Az egyetlen jó döntés! Még jobb, mint a kötél. Az utolsó napok, meg maga a procedúra nyílván nagyon rossz, de azzal utána van. Így pedig soha többé nem engedik szabadon! Remélem, a többi fogoly elhúzza a nótáját és megkapja azt, amit jól megérdemel. Épp csak a törvény nem engedi!
tenger49
Azt kapta amit érdemelt!!! Nagyon remélem a tábla is igy látja majd!!!
hengl53
@Sede: A cikk elején ki van írva a teljes neve.Remélem marad ez a büntetés?
lac08
Öt év kötél mellék büntetéskét két év villamos szék,nem az adófizetők pénzén napi 8000Ft-ért eltartani!
Dr plágium
Remélem hamarosan lábbal kifelé kerül ki. Mi a francért tartsuk el még vagy 70 évig?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.