Érdekes összefonódásokat talált a Blikk azon cégek között, amelyek százmilliókat nyertek a kormányzat döntéseinek köszönhetően.

Két budapesti cégnek, a Happy Company Kft. és D-Z Company Kft.-nek például ugyanaz a közép-amerikai belize-i cég, a Yodo Investment a résztulajdonosa. A Happy 291 millió, a D-Z pedig 169 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A lap szerint több nyertes magyar vállalat résztulajdonosa, bizonyára merő véletlenségből, ugyanarra a Seychelle-szigeteki címre van bejegyezve. Így a 171 millió forintos támogatáshoz hozzájutó MK- Property Ingatlanforgalmazó Kft. egzotikus leányvállalata a fenti két cég szomszédja a távoli szigetvilágban. A lánc itt sem szakad meg, mert a Property tulajdonosának magyar kézbesítési megbízottja egy másik nyertes vállalatnak (Knurow Kft., 67 millió forint) Seychelle-szigeteki offshore cégénél is ezt a szerepet tölti be. Ez utóbbi cég székhelyén is van más magyar érdekeltség: a 200 millió forintot elnyerő Körmend Lakópark Kft. közvetett tulajdonosát is ide jegyezték be.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
"Az emberi jogokat
nemcsak terrorizmussal,
elnyomással vagy
merénylettel lehet
megsérteni, hanem
igazságtalan gazdasági
rendszerekkel is,
amelyek hatalmas
egyenlőtlenségeket
teremtenek"

I. Ferenc pápa
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lenhardtibolya
Elképesztő, hogy ilyesmi megtörténhet! Most már kezd összeállni a kép, hogy azért nevezték ki ezt a nem túl okos hölgyet miniszternek, mert eszébe sem jut utána nézni annak, hogy hová küldik a százmilliós támogatásokat, ill. kik az offshore-lovagok immár nem a nemzeti bankban, hanem a parlamentben...
bakegya
Ez "TISZTA" pénz,nem kell mosni.Magyar nagy-nemzet kormányzóink adományozói a paradicsomi állapotokat kiérdemlők javadalmára.A 2/3 erre legitimizálódott-nem ingyen van a rezsicsökkentés, a földbirtokok oda- visszahorgászása,de még a hóhányás sikertörténelme is kemény pénzeket emészt fel.Alcsut felcsutra,mégse utalhatták az egészet.@szaboria1: ne aggódj,bhűnbocsánattal el lesz intézve a szoboravatás is,ha itt nem akkor máshol.
human
A tegnapi parlamenti parlamenti válaszon lepődtem meg csak igazán. Elégnek tartották, ha bepipálták a pályázók, hogy átlátható a tulajdonosi hátterük. Semmi ellenőrzés, semmi utánajárás, csak a végtelen "bizalom". Több mint felelőtlenség ismeretlen személyeknek százmilliókat adni. Felháborító ahogy Magyarország vagyonával bánnak.
nyögdíjas
Itthon nincsenek olyan magyar vállalkozók akik foglalkozást elősegítő programra kaphatták volna a milliókat?
soljanka
A diákokat bezzeg nem akarják kiengedni ki az országból! A milliárdokat meg odadobálják a külföldi cégeknek!

Hülye ország, hülye népe...
(én meg a leghülyébb,hogy még itt vagyok)
dr lóherre
@human: Hát ha nem is ismeretlen személyek!!!
human
@soljanka: Hasonlóan érzek. A legbosszantóbb, hogy egy mindenkinek élhetőbb országot lehetne itt összehozni, de bizonyos körök nagyon ragaszkodnak a hatalmukhoz és a milliárdjaikhoz.
SLAakku
@human: ...és ezek a bizonyos körök immár 1989-től a nép kárára elősködnek.
soljanka
@SLAakku: Ez így van sajnos. Én nem a Kádár rendszert sírom vissza,hanem lassan azokat a rendszerváltás utáni éveket, amikor ugyan loptak, csaltak a politikusok - a maffiával karöltve-, de legalább meghagyták a "később talán jobb lesz" illúzióját.

Most meg már csak a jövőtől való rettegés, a jelenben való napi megaláztatás /hülyének nézés, cinikusan szemembe hazudozás/ van.
zipper
@lenhardtibolya: Ne hidd, hogy a "hölgy" nem tudja hova, kinek viszi a postás bácsi a közpénzmilliókat...őt pontosan azért ültették oda...
zipper
@human: Komolyan hiszitek, hogy ezeknek a szép embereknek halvány fogalmuk sincs, hogy hova adják a pénzt ? Ugyan már...Magyarországon természetes, hogy egy napon alapított 5 cégnek ugyanaz a tulajdonosa és a címe is, majd másnap megnyernek egy tendert és máris megy a pénzhalmaz, majd fél év múlva elszáradnak ezek a cégek, a következő pénzosztás előtt ugyanazok a tulajok ismét alapítanak egy napon 3 céget, ugyanazon jellemzőkkel és ami csoda - ismét nyernek !

Te meg fizesd a 28 féle Marolcsy sápot...időnként nézzetek be átlátszó.hu-ék oldalába is...
soljanka
@lenhardtibolya: minden minisztert/államtitkárt azért neveztek ki.
Matolcsy, Balog pubi, Hofman Rózsika - selejt mindegyik a területén szakmailag.
Nekem egyedül Martonyi lóg(ott) ki a sorból, mert neki azért van gógyija, de a gerince miatt elveszítette a "pozitív" fideszes státuszát.
kukac50
Minket meg büntetnek a sárga csekk adóval,meg pénzforgalmi adóval,meg még vagy 20 fajta adóval amikor eszetlenül szórják a pénzt.
SLAakku
"Az emberi jogokat
nemcsak terrorizmussal,
elnyomással vagy
merénylettel lehet
megsérteni, hanem
igazságtalan gazdasági
rendszerekkel is,
amelyek hatalmas
egyenlőtlenségeket
teremtenek"

I. Ferenc pápa
Dr. Felipe
Na megint itt van a Happy End KFT k világa. Rövidesen feltűnik majd egy ezüstös színben pompázó gyorsnaszád is az ezüsthajó na meg a simlicska aranytalicskáról se feledkezzünk meg.
Na de a magyar nép a hülye mikor nem tanult a 1998-2002 közötti királyságuk szintén népnyomorító intézkedéseiből. Hát most megint itt vannak a nemzetrombolók és ott folytatják ahol 2002 ben abba hagyták.
human
@zipper: Bizony. Fel kellene jegyezni a nyertes cégek nevét és figyelni kell, hogy meddig működnek és megjelennek-e az adótartozók listáján.
SLAakku
A költségvetésben egy 350 fős országgyűlési őrség kiemelkedően magas fizetése természetesen nagy teher. Az Ország Házunkba lépésért a magyar Szent Korona a magyar államiság legnagyobb szimbólumának megtekintéséért pénzt kérni bünös hazafiatlanság. (Ezért kellett koronaúsztatással a Parlamentbe vinni a koronánkat, hogy aztan elzárják ezt is előlünk?)
kkalman
Na, én megyek. Összegründolok magamnak egy Offshore céget, ha közben nem hányom el magam még a gondolattól is.
bakegya
A Szélest szélesen mennyivel segítették meg annak a generátornak a megépítésében amit még a néhai feltalálónak se sikerült kivitelezni?-gyanú van ,úgy széles e hazában arra is kivitelezni voltak bátrak szabadságharcos vezérünk házimunkásai.@kkalman: nincs az a"viktorpénz"ami itt ne kelne el.
human
@bakegya: Találtam egy oldalt ahol ingyen energiáról írnak. Többek közt az önmagát fenntartó, sőt áramot termelő Tesla-kapcsolóról:
www.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert10/HazKAksi1.html
human
Ami a megvalósításokkal gond szokott lenni az a mechanika. A tesztrendszerek energiát vesztenek. Egy ideális környezetben működhet, de ma alkalmazott technológiával nem.
bakegya
@human: hát ez az.Ebből megint csak a "hétvégi fürdő programok"szervezése lesz biztos amit az ezen dolgozni reménykedőkkel befizettetnek,aztán ott selejtezik a husosfazékhoz férők körét az energiafelhasználás arányában.Jó néhány állásinterjút ködösítettek már ilyen és még ki tudja milyen háttérselejtezéssel,hogy majd ott és akkor megtudod mit kell tenned a kivételezett vezető posztért./Egy 20-asért megvilágosodhatsz,ha aznap regisztrálsz,ha egyetemet végeztél,mindegy milyet.../
SLAakku
a háttérből a tőkés társaságok irányítják, amely félresiklott irány, ha teljesülne, akkor Ángyán József figyelmeztet, katasztrofális helyzetbe hozná nemcsak a mezőgazdaságot és a vidéki társadalmat, de a városban lakókat is: tehát a tét nem kevesebb - az egész ország élelmiszer biztonságáról és önellátásáról van szó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.