Tétényi Éva esztergomi polgármester a Nol.hu újságírójának emgerősítette, hogy a város biztonságban van. Neki erről személyes élményei vannak, noha feltűnő módon nem avatják be az "állam emberei" által irányított védekezési munkálatok részleteibe.

"Megtalálom a munkát, éjjel-nappal dolgozom az emberekkel Esztergom megvédéséért, de - bizonyára a nemzeti együttműködés jegyében - engem a részletekről nem tájékoztatnak, nem hívnak meg sehová, nem vonnak be a döntési folyamatokba az állami szervek" - mondta el Tétényi Éva.

Június 6-án és 7-én aztán pánikközeli állapot alakult ki a kisvárosban. 6200 postaládába aláírás nélküli tájékoztatók kerültek, melyek azt írták le, hogy miként viselkedjenek kitelepítéskor az emberek. A röplapokon megadták a polgármesteri hivatal számát, hogy oda forduljanak homokzsákokért, egyéb segítségért - írja a Nol.hu.

Ennek a felhívásnak a hatására többen elköltöztek Esztergomból, üzleteiket bezárták és homokzsákokkal vették körül, volt bank és más intézmény, amely szünetelteti szolgáltatásait. Az emberek kétségbeesetten rohanták meg a deponált, homokkal teli zsákokat, s a házaikhoz kezdték el vinni azokat. 

Részletek a Nol.hu oldalán >>>

162 hozzászólásarrow_drop_down_circle

outsider
Egy ország után mit nekik egy város!
Uralkodni akarnak, ha romokon, sírokon, az sem számít. Ilyen a nemzeti fideszmaffia mentalitás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
Hát azért ez a "mindenki" kissé általánosító kifejezés.
Ha mindenki szeretné és tisztelné, akkor a lennének azok a hírek a médiákban, amelyek azért ott megjelennek.

Legjobb indulattal is fogalmazva létezik egy bizalmát élvező és érte lelkesedő csoport és létezik egy ellentábor.
Majd jövőre eldől, hogy melyik tábor bizonyul erősebbnek.
SLAakku
Az esztergomi Fidesz-frakció tévedésből csütörtökön este Tétényi Éva polgármester javaslatát szavazta meg, amely szerint nem adják át az államnak az Országház elé szánt, Tisza Istvánnak emléket állító szoborkompozíció városban található részét, csupán a másolatkészítést engedélyezik. Több képviselő és az aljegyző kérése ellenére a polgármester nem rendelt el új szavazást.
SLAakku
@lbs: "Majd jövőre eldől, hogy melyik tábor bizonyul erősebbnek." Ilyen erovel ahogyan szavaztak nem is fontos, hogy ott uljenek.
SLAakku
bagira
@Dr plágium: Tudod, ha még csak egy nem figyel oda, na de, hogy testületileg!

"Az mondták itt egy ajtónak kell lenni...aztán fejjel neki a falnak. Kellett volna lennie, de nem volt-az első pont az lett volna ami, mégsem az volt! Azééé nyomjuk a gombot, hiszen azt mondták. "

Igazi BIRKÁK. Félelmetes kik bitorolják szegény hazánkban a hatalmat.
SLAakku
lbs -nek

Esztergom - (FIDESZ) Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere, o. gy. képviselő - 2003 végén Meggyes ellen emelt vádat a megyei főügyészség hivatali visszaélés miatt, arra hivatkozva, hogy a polgármester utasította a városfejlesztési irodát: egy közbeszerzésre a határidő lejárta után jelentkező cég ajánlatát úgy bírálják el, mintha az a megfelelő időben érkezett volna ; 2004-ben bírósági szakba került Meggyes egy másik ügye is, amelyben hivatalos személy elleni erőszakkal vádolták, amiért egy útlezárás miatt álló kocsisort megelőzve majdnem elsodorta az intézkedő rendőrjárőrt, majd továbbhajtott ; feleségverés (A jegyzőkönyvek és az orvosi látlelet szerint felesége fejét szoptatás közben a szék fakeretébe ütögette. Haját tenyérnyi darabon kitépte, és zúzódásokat szenvedett az arcán is. A polgármester szerint feleségének előző férje hamis vallomást tett) ; élményfürdő ügy (2004 derekára egyre több gond akadt a szívügyének tekintett fürdőberuházás körül, annak költsége ugyanis néhány év alatt 4 milliárd forintra duplázódott.) ; egyéb esztergomi botrányok : www.nepszava.hu/articles/article.php?id=93732
lbs
@SLAakku: Talán már említettem, de hogy megjegyezd még egyszer leírtam:
Esztergom városa önkormányzatának belső ügyei NEM ÉRDEKELNEK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.