Blaskovits Zsuzsa újszerű vállalkozásának hála nem csak a szűk pénztárcájú magánemberek, de a szociális temetéseket végző önkormányzatok is spórolhatnak - írja a Stop.hu.

Blaskovits Zsuzsa ötletén sokan megbotránkoznak, mások egyenesen halottgyalázásnak vélik, míg egyesek örvendetesnek tartják: papírkoporsó több színben és méretben, emberek és állatok számára.

"A kartonkoporsó formatervezett, gusztusosan feliratozható, zöld, fekete, fehér és natúr színben készülnek. 130 kg teherbírású és 185 centi hosszú, a legolcsóbb eddig megszokott hagyományos harmadába kerül, ráadásul környezet- és pénztárcabarát. Az emberek nem szeretnek a halállal kapcsolatos dolgokról beszélni, de sokaknak hitelt kell felvenniük, ha szeretteik temetésére kerül sor" - magyarázza Blaskovits Zsuzsa. Nem tartja botrányosnak a kartonban való temetést, mert úgy véli: sokaknak segít.
Statisztikák igazolják, hogy egyre több ember képtelen eltemettetni elhunyt hozzátartozóját. Sok család még felvesz hitelt, de riasztóan növekszik köztemetések száma. A temetési segélyt biztosító önkormányzatoknak rendeletben kell szabályozniuk a jogosultak körét, a temetési segély igénybevételének feltételeit. A temetési segély szociális rászorultságtól függő ellátások körébe tartozik, ezért csak annak adható, aki úgy gondoskodott az elhunyt személy temetéséről, hogy arra nem volt köteles, vagy tartásra köteles hozzátartozó volt ugyan, de a temetési költségek viselése a saját, illetve a családja létfenntartását veszélyeztetik.

Részletek a Stop.hu oldalán >>>

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
@bakegya: Itt egy temetést nem lehet megúszni 600 ezer ft. alatt. ebben semmi extra nincs. A temetkezési vállalkozók , még hitelre is temetnek. Sokan igénybe veszik. Annak kellene utána járni , mi kerül ennyibe!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
@Pálinkafőző Rézüst: 2013. mintha mostanában eltüntek vona. Vajjon hova?
Pálinkafőző Rézüst
@Kutyafüle: Te véded az efftássat..:) Na de miért??
Kutyafüle
@Pálinkafőző Rézüst: Lehet, hogy nem ugyanarra az áljobbikosra gondoltunk? eddig sokan voltak:))
Kutyafüle
@Pálinkafőző Rézüst: nagyon meleg van, lábakat a vizes lavórba, homlokra vizes zsebkendő és nyugalom:))Pont most akarjunk szívinfarktust kapni, mikor ilyen forró a hangulatis?:))
Pálinkafőző Rézüst
@Kutyafüle: naja! Fejemet hideg sörbe nyomjátok!!! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.