81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
Oszt hunnét gyütt össze ez a sok IQ-bajnok??
Főként hangi adottságokban valóban nem versenyezhet sem az Alföldi, sem az "István a Király" a "Fehérvári huszárok sok kislányt meghágtak" c. (mi is?) "magyar feldolgozását" előadó dalárdájával!!
Következésképen valóban az "egyeseknek" a "magyarfoci, szotyiköpködés, meg a "fehérvári huszárok" jelentik a magaskultúrát!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sheriff
@entero: Színházba nem bangulni kell járni hanem megérteni a darab lényegét.Alföldi darabja az utóbbi három és fél év történéseit adja vissza míg a kkiráydombi rendezés a magyarság hofoglaláskori történetét.Ezt kéne végre észre venni!!A két darab rendezői ábrázolás technikája merőben különböző!!Alföldi jó darabot csinált!!
nemsemmi
Úgy tűnik a magyarok most már kisebbségben vannak ebben az országban.
De ha ezek az igazi magyarok , én nem szeretnék az lenni!
entero
@sheriff: Ne akarj te engem kioktatni, nagyon is értem, miről akar szólni ez a szar. Neked tetszik, mert erősen baloldali vagy, ennyi. Ellenben én nem politika alapján ítélem meg ezt a művet.
aborisz
@szablyafűrész: gondolj bele Amerika állam alapítóját figurizálják ki !Milyen felháborodást keltene ! Itt kezdődik a nemzeti önérzet ! Ha Alfóldi nem tud más témát találni ! menjen el kapálni!
tivoli
@sheriff: @nemsemmi: @entero: @aborisz: Ki a magyar igazából?
Én így gondolom: volt egy félázsiai eredetű csoportosulás, mely megvetette a lábát ezen a földrajzi helyen, amit Kárpát-medencének szokás hívni. Amely föld ki tudja kiké volt akkoriban, de hogy valaki másoké, az hóttziher. Éltek éldegéltek, lerendezték a helyi törzsek sorsát, portyázgattak főleg nyugat felé, az ott honos államalakulatok mélységes felháborodására.
Egyszer aztán a művelt nyugat megelégelte ennek a zabolátlan népségnek az örökös zaklatását, kivagyiságát, úgy döntöttek, hogy ráncba szedik őket. Fogtak egy fejedelmi sarjadékot, születésétől fogva arra nevelték, hogyha nagy lesz, államalapító lesz. S lőn: Az is lett. Tűzzel vassal írtotta a maradi sztyeppelakók pogány hitét, mentalítását, kényszerítve egy új irányzat, a kereszténység mindenhatóságának elfogadására.
Szent lett a föld melyen élünk, szent lett a koronázási korona is, szent lett minden pont úgy, ahogy a világ szentebbik felén régen eldöntötték.
A földterület, s lakosai gyarmatosítása ekkor kezdődött, s ez az ősi nép azóta is a szent korona rácsai mögé van bezárva.
Az illetőt közel 1000 év múlva lett újra divat államalapítóként magasztalni.
kkalman
@sheriff: Ha elfogadjuk, hogy Alföldi a 21. század második évtizedének első három évét rendezte meg, illetve ezt ültette ebbe a klasszikus rockoperába, akkor azt mondom nagyot alkotott. Csak akkor nem szabad összehasonlítani a 30 évvel ezelőtti, királydombi ősbemutatóval. Ha kikapcsolta az ember a memóriáját, és úgy nézi az Alföldi féle darabot, akkor van értelme ennek az átdolgozásnak. És nem lehet ez a felfogás annyira rossz, ha a Szörényi Levente, Bródy János szerzőpáros nemhogy rosszat nem mondott róla, de dicsérték.
Az más kérdés, hogy nekem nem sikerült kikapcsolni a memóriámat, mert itthon a TV közvetítés előtt pár órával a nevelt fiam végighallgatta az eredeti előadást a nyitóakkordtól a legutolsó hangig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.