A házelnök szerint a képviselők létszámának csökkenése miatt a következő ülésszakban át kell alakítani az Országgyűlés üléstermét. Kövér László az Inforádió Aréna című hétfő esti műsorában azt is mondta: nem számol választási költségvetéssel, és szerinte a kampány az őszi ülésszak munkatempóját nem befolyásolja majd.

A Házelnök a képviselők létszámának választások utáni csökkentése kapcsán kifejtette: az üléstermet át kell alakítani, ha esztétikus környezetet akarnak teremteni. Ismertetése szerint a felesleges üléseket kiveszik a parlamenti patkóból, de megőrzik.

A bizottsági rendszer átalakításáról azt mondta: a képviselői létszám megfelezése különböző nehézségekkel fog járni. Kövér László a bizottságok létszámának csökkentésében látja a megoldás lehetőségét, és jelezte: ahogy az egyéni választókerületekben nő a munkateher, úgy itt is nőni fog.

Jelezte, hogy a Képviselői Irodaház megmarad. Mint mondta, régi szívfájdalma, hogy egy történelmi véletlen folytán kényszerű társbérletben vannak az Országgyűlés épületében a miniszterelnökséggel, a kormányfő szűkebb stábjával. Ez semmilyen szempontból nem egészséges, és jó lenne, ha minél előbb találnának végleges megoldást, ezzel a "Fehér házban" is meg tudnák majd oldani azt a problémát, hogy a képviselőknek több munkatárssal kell a jövőben dolgozniuk - mutatott rá.

Pillanatnyilag több lehetőség van, az is elképzelhető, hogy év végére el tudják hagyni az épületet. A metróbejárat felett lévő épületről azt mondta: "nagyon fáj a foguk" rá, de a tulajdonviszonyai zavarosak, és nem világos mikor lesz úgy az Országgyűlésé, hogy abba egyúttal be lehessen költözni - jegyezte meg.

A Kossuth téren folyó átalakításokról azt mondta: úgy tudja, hogy a munkálatokat az árvízi helyzetet 21-22 nappal visszavetette, de márciusra készen lesz, és a választások előtt át tudják adni a teret, a látogatóközpontot, valamint a mélygarázst, és a szobrok egy jelentős része is állni fog. Arra a kérdésre, hogy március 15-én lesz-e már zászlófelvonás és katonai tiszteletadás, azt mondta: akkor igen, ha ezt a hagyományt meg kívánják őrizni, mert kérdés, hogyan gondolkodjanak az állami zászlóról, és arról, miként kell az ünnepeinket ünnepelni.

A kampány a mostani ülésszak munkatempóját nem befolyásolja, meglátják majd, hogy mennyi munka marad, amit idén nem tudnak elvégezni, és a parlamenti képviselők eldöntik, mikor akarják megtartani az utolsó ülést ebben a ciklusban - ismertette.

Arról, hogy többet enged-e meg a kampányidőszakban a felszólalásoknál, azt mondta: tartalmilag eddig sem törekedett korlátozásra. Azt, hogy milyen kifejezéseket használnak, ahogy eddig, ezután is azonos mércével ítéli meg. Az azonos mércét firtató felvetésre úgy fogalmazott: az ellenzék enged meg magának olyan dolgokat, amire húsz év alatt nem volt példa. Arra, hogy számít-e további durvulásra, úgy reagált: kedvező fejlemény volt a házbizottsági ülésen, amikor Balczó Zoltán (Jobbik) bejelentette: a maguk részéről nem kívánják élezni a feszültséget vele szemben, és a visszahívására irányuló kezdeményezést vissza vonják.

Az őszi 42 pontos törvényalkotási tervből a költségvetés mellett az alaptörvény ötödik módosítását, az új polgári törvénykönyvvel összefüggő jogszabályokat említette. Az alaptörvénnyel és a sarkalatos törvényekkel kapcsolatban nem zárta ki, hogy még a hátralévő hónapokban átfésülik őket. Ha lesz finomítás, az alaptörvény koncepciója nem sérül. Az új Ptk.-val kapcsolatban nem vár alkotmánybírósági beadványt, de ezt nem is lehet szerinte kizárni.

A házelnök egyáltalán nem számol választási költségvetéssel, további rendszerszintű átalakítással sem, talán még az agráriumban van kis adósságuk.

Kövér László szerint érdemes lenne hosszú távon megfontolni, nem lenne-e jó nagyobb mozgásteret adni a kormánynak arra, hogy a mindennapi kihívásokra reagáljon, és lazítsanak azon, hogy mindent, a legrészletesebb szabályokat is törvénybe akarják iktatni. Azt tartaná normálisnak, ha a parlament csak a legalapvetőbb, garanciális szabályok megalkotására tartana igényt. Arra, hogy ez egyfajta rendeleti kormányzás lenne-e, annak rossz íze nélkül, igennel válaszolt. Szerinte érdemesebb lenne az energiáikat nagyobb mértékben a végrehajtó hatalom ellenőrzésére fordítani.

Szólt arról is, hogy az egyéni jelöltek és a lista esetében semmi sem sürgeti őket. Az államfő döntése alapján jövő áprilisban, májusban lesznek a választások, egyelőre mindenkinek a törvényhozói munkával kell foglalkozni.

Arról, mi kell ahhoz, hogy valaki választókerületi elnök, egyéni jelölt legyen azt válaszolta: munka. A kormányfő nagy hangsúlyt fektetett a frakcióülésen is arra, nehogy bárki a felmérésekből azt a téves következtetést vonja le, hogy a választásokat megnyerték - jegyezte meg, hozzátéve: mindenkinek óriási a felelőssége.

Kérdésre válaszolva cáfolta, hogy a visegrádi kihelyezett frakcióülésen a választókerületi elnökök sorsa napirendre került volna.

Kövér László szerint a választási kampány egyik témája a rezsicsökkentés lehet. A további esetleges csökkentésekről azt mondta, addig kell és szabad csinálni, amíg ezeknek a cégeknek a nyereségét elviselhető és tisztességes mértékre vissza nem szorítják, amíg tudnak beruházni, az amortizációjukat finanszírozni. Kövér László ebben elég tág mozgásteret lát, hiszen extraprofitot vittek ki az országból az elmúlt években.

A külhoniak képviseletéről azt mondta: nem számol azzal, hogy sok mandátum múlik majd szavazataikon, illetve azzal sem, hogy ez döntené el a választásokat.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
... ahol Orbán Viktor meglop, ahol Lázár János elveszi a jogaidat, ahol a Jobbikkal együtt "kormányzó" polgármester, Rogán Antal véd meg az újnáciktól, ahol Kövér László még akár téged is lekomcsiz és kirúgattat, ha nem azt csinálod, amit ő mond, hiszen az a helyes, ahol egy miniszteri besorolású kancsal sámán irányítja a gazdaságot és ad tanácsokat egy miniszterelnöki besorolású jogásznak, ahol beszédképtelenségét vízivással leplező, érettségizett rattanbútorkereskedő-asszonyból lesz a fejlesztési miniszter, ahol egy értékes jogásztanárból ezek az emberek egy megalkuvó igazságügyminisztert csinálnak, aki kussolva tűri, hogy szakmailag és emberileg megalázzák, amikor egy köztörvényes baltás gyilkos kiadatását kell levezényelnie és megmagyaráznia az egész világnak, ahol az agrárminiszter olyan földbérleti pályázatokat vezényel le, aminek az alávalóságát már az államtikára sem bírja elviselni, ahol a nyugdjípénztáraknak és 3 millió tagjának zsarolással kierőszakolt kirablását egy kiflitolvaj szőke nőre bízzák, ahol a miniszterelnök helyettese egy nem létező és nem mérhető párt védett állatokra büntetlenül vadászó keresztény erkölcscsősze, ahol szélsőséges, rasszista eszméket terjesztőket tüntet ki egy teológus lelkészből lett miniszter, ahol egy független politikai intézet vezetőjéből hirtelen kormányszóvivő lesz és érdekes módon a cége elnyer szinte minden pályázatot, állami megbízást, amelyen elindul, ahol csak a kormányközeli cégek nyerik el a pályázatokat, ahol csak az a média jut állami hirdetéshez, amelyik azt írja meg, amit a miniszterelnök-pártelnök akar, ahol egy olyan ember a kormány elszámoltatási biztosa, aki színlelt szerződéseket ellenjegyezett és magánokirat hamisítási ügybe keveredett, ahol az oktatási államtitkár szerint a tanárok ostoba bohócok, ahol a foglalkoztatási államtitkár lapáttal várja az 50 kilométert legyalogolt éhségmeneteseket és pálinkával kínálja őket, hogy utána megszondáztatva léhűtő, dologtalan alkoholistáknak nevezhesse őket, ahol az...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
DR Eric CARTMEN
Nicsak miket talál az ember::"Kövér Lászlónak annak idején nem kellett felvételiznie az egyetemre. Atyai kitüntetés mentesítette a felvételi alól, (mint akkor másokat is, kiszorítva az értelmes diákokat). A kitüntetés neve: Szocialista Hazáért Érdemérem. “Az 1956-os ellenforradalom leverésében szerzett elévülhetetlen érdemeiért.”
A gyermek nem felelhet az apa tetteiért, bár meggondolandó, hogy nem Kövér-apukát vették föl az egyetemre teljesítmény nélkül, hanem a gyermekét. Aki azután számtalanszor bukott az egyetemi vizsgákon, mert ott már nem volt érvényes a kitüntetés hatása.
Két alkalommal évismétlésre is kényszerült. Még a 2,0 átlagot elérő diákok is 5 éve alatt végezhettek a jogi karon,
Kövérnek ez 7 évbe került. (Deutsch Tompika 14 és fél évéhez képest igazán szép eredmény.) Jutalomból került az MSZMP KB-hoz tartozó Társadalomkutató Intézetébe.
Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna."
nemsemmi
Kövér elvtásrs sokat tanult a kummunista diktatúra vezetési módszereiről.
Most már gátlástalanul nyilvánosan is el meri mondani mi lenne számukra kényelmes.
Ne nagyon csodálkozzunk ezen, hiszen a Vezér a parlamentben is kijelentette egy azonnali kérdésre válaszul, hogy neki nem azzal a rendszerrel volt baja, csak azokkal akik vezették.

Fidesz demokrácia!!!???
JAJMÁR
Kádár diktatúrájában is fontosabb volt a párthűség, mint a szakértelem, de legalább a pártkatonák sorából igyekeztek a legjobb szakértőket választani.
Ez most mintha nem sikerülne, vagy egyáltalán nincs szakértő ember? (A jellemet inkább hagyjuk)

Remélem, hogy jövőre átalakul a Parlament, és kidobálhatunk jó pár nem odaillő régi bútordarabot :)
vörösfuvalat
Vannak országok ahol nincs írott alkotmány és mégis mindenki az íratlan szabályokat szigorúan betartja. Ott nem létezik a Fidesz.
Vannak országok ahol az írott alkotmány rögzíti az alapjogokat és negyedévente változtatják. Ilyen a Fidesz uralom.
Érthetően:!!! Van ahol nincs kiírva ,hogy földre köpni tilos és senki nem köp a földre.
És van ahol ki van írva ,hogy földre köpni tilos és a KIÍRÓ KÖPKÖDI LEG GYAKRABBAN A FÖLDET. Érthető???
Dr. Felipe
Lőrés szemű csapajev elvtárs még a parlamentet is átszabatja. Ezeknek semmi sem szent, sőt talán még a birodalmi sast is felteszik a kupolára.
Aztán még fel is gyújthatják mint a Reichstag ot ha a helyzet úgy kívánja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.