A zuglói önkormányzat szerint nem véletlenszerű, hanem megrendezett beszélgetés az, amelynek hangfelvétele a kerület polgármesterének lejáratására több portálra is felkerült kedd este, és a történtek mögött a felvételen beszélgető vállalkozó és az alpolgármester személyes indítékai állnak.

Az önkormányzat az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt is írta, hogy Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt feljelentést tesz a felvétel készítői és az azt kritika nélkül átvevő, a jó hírnév megsértésében közreműködő sajtóorgánumok ellen.

"A rágalmazó felvételen két olyan sértett személy hallható, akiket az önkormányzatnál végrehajtott pénzügyi és vagyongazdálkodási átvilágítások és átszervezések gátolnak abban, hogy tovább sütögessék a saját pecsenyéjüket. Az egyikük egy olyan sértett vállalkozó, aki a megszigorított zuglói vagyongazdálkodási és teljesítésellenőrzési rendszerben nem tudja folytatni a korábbi illegális módszereit. A másik személy pedig a jogköreitől tavasszal megfosztott, jelenleg is belső vizsgálat alatt álló, tetteivel már huzamosabb ideje a baloldalt segítő Ferdinandy István alpolgármester" - írták a közleményben.

Hozzátették: "a polgármester lejáratásához tehát mindkét személynek személyes indítéka van, a hangfelvétel ezért álláspontunk szerint nem véletlenszerű, hanem megrendezett beszélgetés, amelyet bárki készíthet harmadik személyről".

A zuglói önkormányzat kiemelte, éppen Papcsák Ferenc polgármester volt az, aki szorgalmazta a Zuglói Zrt.-ben az elmúlt években történt szabálytalanságok ügyében a vizsgálatokat és tett feljelentést, illetve kezdeményezte a vagyonosodási eljárás megindítását a volt vezérigazgató ellen.

Papcsák Ferenc az általa megtett feljelentés nyomán elindult és már egy éve folyamatban lévő ügyről a vizsgálatok lezártáig nem nyilatkozik - zárul a közlemény.

Ahogy arról tegnap mi is írtunk, önkormányzati vezetőket hozhat kínos helyzetbe az az internetre felkerült hangfelvétel, amelyen az Index szerint Ferdinandy István fideszes alpolgármester és egy vállalkozó arról beszélget, hogy utóbbi százmilliós kenőpénzeket fizetett. A felvételen bizalmas, tájékoztató jellegű beszélgetés folyik zuglói közbeszerzésekről, miután az alpolgármester kíváncsiskodik a kerületi beruházások részletei iránt. A vállalkozó beszámol arról, hogy 20 százalékot kellett letennie az üzletért, "hordani kellett" a pénzt, amely végül 100 milliós összeggé dagadt.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Én azt is tudom, hogy a Gyurcsánybajnaimesterházy rendeztette meg a Zuschlaggal. És közben Oszkó a Wizz Airben volt, hogy a Sólyom ne tudjon felszállni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@puki: Zugló egyéni országgyűlési képviselője és polgármestere.

(De soha a büdös életbe nem lakott Zuglóban!)
spu00
@human: Eddig még nem látott napvilágot semmi, csak feltételezések történtek, s ez egyre gyakoribbá válik napjainkban, de nem igazolt. Az, hogy Önök reménykednek ebbe, szívük joga.
human
@spu00: Valóban. A szoci mutyiról semmi nem látott napvilágot és csak rosszindulatú feltételezés, hogy talán van. Ellenben a fideszes lezsírozásról hangfelvétel és írásos anyag is van. Ezért jogos a felháborodás.
valakiaki
Bezzeg ha a Gyurcsányék ellen lenne legalább fele ennyire kézzelfogható bizonyíték, az ügyészség úgy repülne rá mint tyúk a langyos takonyra!
mate03
@valakiaki: EZ A MAJDNEM EMBER LEHETETT ELSZÁMOLTATÁSI KORMÁNY BIZTOS?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.