A kormány egy, az adótörvényhez benyújtott módosító javaslata szerint a munkáltatók a jövőben ingyen és korlátlanul adhatnának jegyet például focimeccsekre is a cafeteria rendszerben.

A hétvégén érkezett 42 oldalnyi módosító alapvetően átdolgozza az adótörvény sporteseményre és kulturális szolgáltatásra szóló belépő adómentes juttatásának lehetőségét – írja a Cafeteriatrend.hu.

A tervek szerint a munkáltató ezentúl korlátlanul juttathat sportrendezvényekre szóló belépőt. Az új szövegezés pontosítaná a támogatott sporteseményeket is. Eszerint a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó sportrendezvényekre szóló belépőjegy, bérlet lenne adómentesen juttatható. A törvény definíciója a sportrendezvényre: "sportszervezet vagy sportszövetség által versenyrendszerben vagy azon kívül, résztvevők jelenlétében megtartott verseny, mérkőzés".

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@gabrella: Havonta egy kötelező meccslátogatás, plusz évszakonként egy birkamenet-részvétel, ráadásnak állandó jellegű CBA bevásárlókörút, és akkor hajléktalan helyett talán még közmunkás is lehet az ember...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
joopapa
És minden ezredik foci cafetériás, együt köpködhetné szotyit a csutival
JAJMÁR
Ingyen adhat lehet, de nincs ingyen ebéd, nyilván valakinek ki kell fizetni. Az a munkáltató adhat cafeteriát, ahol belefér az éves költségvetésbe. Ahol nem fér bele, ott nem adnak.
Könnyen dobálóznak ők "korlátlan" szavakkal, mert ha valóban ingyen és korlátlanul járna, ki az a marha, aki venne?
Mindenképpen egy újabb diszkrimináció.
JAJMÁR
@JAJMÁR: A munkáltató viszont megszabja a cafeteria határát, már aki ad (mert neki ki kell fizetni), és ha a dolgozó választ, hogy Erzsi utalvány, patikakártya, kulturális rendezvény, és/vagy sportrendezvény, rossz hírem van OV-nak. A törvény ellenére üresek lesznek a stadionok.
Tekla
Ha ételt adhat ingyen vagy lakást annak van értelme ,de ennek ? Hát fizetni nem tudna annyit amennyiért kiülnék fázni. Mind őrjöngő, ideg beteg lett,aki mecsre járt, ahogy a tv-t nézem olyanok mint az állatok . És erre menjek oda. Ráadásul két ember társaság három ember tömeg!
verőce21
Még az a szerencse, hogy a meccsjegyet és az utalványokat is itthon nyomtatjuk már! És nemcsak cafeteriában lehet adni majd, hanem "rászorultsági" alapon is. :)

(Sőt, meccsjegy mellé árukapcsolásként Erzsi-jegy is járhat, szotyira.) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.