Veszélyes ötletelgetésnek nevezte Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője a feltétel nélküli alapjövedelemről szóló elképzeléseket hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A LÉT elnevezésű független szakértői munkacsoport szombaton jelentette be, hogy azt javasolják: Magyarországon mindenkinek járjon feltétel nélkül  alapjövedelem. A modellt neves szociológusok, közgazdászok és pénzügyi szakemberek ismertették egy konferencián. Az MSZP üdvözölte az ötletet.

Hoppál Péter azt mondta: "a szocialisták nagyon veszélyes blöffbe kezdtek", beálltak egy "veszélyes ötletelgetés" mögé. Rámutatott, hogy a feltétel nélküli alapjövedelem a tehetős embereknek ugyanúgy járna, mint a szegény sorban élőknek, és a munkavállalók is ugyanúgy megkapnák, mint akik nem dolgoznak.

Szakértők számítása szerint az ilyen alapellátás költsége elérhetné a tízezer milliárd forintot – közölte a kormánypárt szóvivője, hozzátéve, hogy ezért nagyon veszélyesnek tartják a költségvetésre nézve is.

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Világos. Egyedül a haverok megtömése nem veszélyes, nekik annyi föld meg trafik jut, ahányat csak óhajtanak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
@Szvetlana: ügyesek voltak - én sosem tudom kiszámolni mennyit kell várnom és mennyi ideig tart az ügyintézés. De ezt csak egyszer lehet megcsinálni.
Szvetlana
@Nil: Ez csak egy hírtelen beugrott történet, de így volt. Az esti záráskor úgyis kiderül, hogy a pénztárosnak hiánya van, ezeket a tranzakciókat leellenőrzik, és kiderül, hogy egy felhasználót kétszer regisztrált a rendszer. Persze, hogy a t. ügyfelet visszafizetésre szólították fel, amit szerencsére megtett, de törölték a bank ügyfél listájáról.
Nil
szerintem ez pont olyan történet mint a 300 ezer forintos segély.
F_Viktor
Beindult a roma téma? :-)
Ki kellene már ott fent is az igazságot, hogy igenis létezik cigány bűnözés. De általánosítani nem kell, mert a magyar, sváb, tót, stb. között is van bűnöző, van munkát messzire kerülő ember. Bal oldalnak nem kellene suttognia róla, jobboldalt pedig nem kell túlspirázni.
Ha mindenki kimondaná az igazságot, akkor a kurmány nem tudná a cigányság mögé bújva elvenni a munkanélküli segélyt, a lakásfenntartási segélyt (ez ám az igazi rezsicsökkentés a rászorulóknak!), vagyis a szociális háló lebontását.

Általánosításra egy konkrét példa:
Magyarországon dolgoztam francia vezetés alatt. Terepi munka, a Zemberek nyáron 30C-os melegben kint. Nyafognak a franciák, hogy szóljak a Zembereknek, hogy ebédidő 10 perc (ők reggel megettek egy fél kiflit egy kockasajttal, délben a kifli másik felét gyűrték le egy újabb kockasajt kíséretében), mert ha a MAGYAR EMBER leül, akkor lefekszik, ha lefekszik, akkor el is alszik! Ezzel indokolták (persze azt nem akarták meglátni, hogy ugyanezek a magyarok szó nélkül dolgoztak tovább munkaidő végén, ha a meló úgy követelte meg).
Tehát mikor haza mentek, mit mondtak a magyarokról? Milyen emberek?
Ezért nem kellene általánosítani a romák esetében sem.
István71
A vitában kicsit elszállt a fantáziátok,ezért volt egy kis előítélet is benne.Azonban a lényegről megfeledkeztetek. A politikusok is elengedik a fantáziájukat. Úgy intézik a dolgaikat,hogy jóljárjanak a kisember meg levan tojva. Nagyjából ez a lényeg. A jobbak lelkiismeretesebbek pedig azon agyalnak,hogy a kevés pénzből élőknek hogyan tudnak segíteni. Őket tisztelni,becsülni kell. A szándék a jószándék is fontos !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.