A Fidesz megvédi a nyugdíjakat, szemben a baloldallal, amelynek programja veszélyt jelent a nyugdíjasokra nézve – mondta a kormánypárt szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Hoppál Péter kifejtette: a nyugdíjasok a napokban kapják kézhez először az idei emelt összegű nyugdíjakat, amelyek az inflációt követve, 2,4 százalékkal nőttek. Ugyanilyen mértékben emelkedett a rokkantsági és a rehabilitációs ellátás, valamint a baleseti járadék. Az intézkedés mintegy 2,8 millió embert érint – közölte, hozzátéve, hogy az öregségi nyugdíjasok átlagosan havi 2500 forinttal kapnak többet, mint tavaly.

A Gyurcsány-korszakkal szemben a mostani kabinet, ahogyan eddig is tette, megvédi a nyugdíjasokat, és mindent megtesz terheik csökkentéséért – mondta a Fidesz szóvivője. Szerinte nagy szükség van erre a kiállásra, mert "ma ugyanaz a Gyurcsány Ferenc diktálja a forgatókönyvet a bukott baloldalon, aki a nyugdíjasokat teljes létbizonytalanságba sodorta kormányzása időszakában, és aki (...) arra is kész lenne, hogy az állami nyugdíjak csökkenjenek vagy el is tűnjenek".

Ugyanaz a program formálódik ma a baloldal háza táján, mint amely az első Gyurcsány-korszak időszakában látható volt – mondta Hoppál Péter, kifejtve, hogy a szocialista kormányzás alatt minden nyugdíjastól elvettek egyhavi nyugdíjat, az ellátások folyamatosan elértéktelenedtek, a nyugdíjmegtakarításokat pedig "elherdálták", hiszen a befizetéseket külföldi kézben lévő magánnyugdíjpénztárakba "játszották át", amelyek ebből "extraprofitot zsebeltek be", a nyugdíjasok létbiztonsága azonban veszélybe sodródott.

Ma ugyanez a Gyurcsány Ferenc és ugyanez a politika kap egyre nagyobb teret a baloldali egyezkedéseken – értékelte. Mint mondta, a volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke azt akarja, töröljék el Magyarországon a nyugdíjkorhatárt, ezzel egyidejűleg pedig "arra készülnek, hogy az állami nyugdíjakat is akár teljes mértékben kivonják a rendszerből". A szóvivő ezt úgy kommentálta: Gyurcsány Ferenc olyan Magyarországot álmodik, ahol mindenki annyi nyugdíjat kapna, amennyit meg tud takarítani. Ezzel a kiskeresetűekre létbizonytalanság várna, sokaknak a végkimerülésig dolgozniuk kellene – fogalmazott.

Hoppál Péter hozzátette azt is, ha a baloldalon múlik, akkor ma nyugdíjadó lenne érvényben, amelynek hatálybalépését a Fidesz törölte el.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemsemmi
Én eddig úgy tudtam, hogy 2002 után vezették be a 13. havi nyugdíjat. Nem a fidesz.
2009-ben valóban eltörölték, amit a fidesz állandóan emleget, és úgy értelmezhető, hogy ezt nehezményezik.
Azt azonban nem értem, 3 évi kormányzás után miért nem orvosolták még ezt a hibát. miért nem állították még vissza.
Az isten óvjon mindenkit attól, hogy a fidesz védje meg a nyugdíjakat. A magánnyugdíjjakat megvédték és tudja valaki hogy jelenleg hol van.
Én az enyémet nem tudom. ameddig a "tolvaj " bankoknál volt minden évben tudtam, hogy mennyi van. Mióta megvédték eltünt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
Ne aprózzuk el !
A nyolc év alatt – még a tizenharmadik havi nyugdíj visszavonásával együtt is – mintegy 17-18 százalékkal nőtt a nyugdíjak reálértéke. A tizenharmadik havi közalkalmazotti bér elvétele ellenére szintén a nyolc év alatt körülbelül 15-16 százalékkal emelkedett a keresetek reálértéke. Az átlag gyed ebben az időszakban majdnem a duplájára nőtt, a családi pótlék pedig, amelyet sem az első, sem a második Orbán-kormány nem emelt egy forinttal sem, 2002-től 2010-ig majdnem a háromszorosára. Vagyis még a brutális világválság ellenére is magasabb volt az életszínvonal 2010-ben, mint 2002-ben. Ami meg a rezsiemeléseket illeti: a kőolaj világpiaci ára 2000-ben (az első Orbán-kormány alatt) még 10 dollár volt hordónként, 2008-ban pedig 140 (aztán a krach miatt visszaesett a 2000-es szint hét-nyolcszorosára). Az importált földgázt azonban 2009-ben is három és félszer magasabb áron kaptuk, mint 2003-ban.
herczeg0210
Kitől kell megvédeni engem??? A fIDESStől??? Akkor hajrá gyerekek!!!
bundi
megvédik?
miért lemond orbán és előrehozott választások lesznek?
Tekla
@Senara: Nem kellet volna el venni a 13. havit , meg a nyomorékokét ! Aztán volna mit védeni.
herczeg0210
A megvédés alapján és következményeként zsebre vágták a 3000 milliárdos magánnyugdíjat!!!
kata53
Már megint hazudtok fideszes majmok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.