Tizenkilenc üzleti megállapodás született az Orbán Viktor miniszterelnök kínai látogatása kapcsán rendezett gazdasági fórumon, amelyeknek nyomán tovább bővülhet a Kínába irányuló magyar export – mondta Szijjártó Péter hétfőn, az M1 Ma reggel című műsorában.

Különösen kedvező lehet a magyar élelmiszeripar számára az, hogy Kína kiadja az exportengedélyeket a sertés, a liba, a kacsa és a nyúlhús exportjára – közölte a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára.

A minőségi magyar élelmiszeripari termékek azért is keresettek lehetnek Kínában, mert garantált a GMO-mentességük – tette hozzá a politikus.

Szijjártó Péter elmondta, hogy az elmúlt évben 1,8 milliárd dollár értékű árut és szolgáltatást exportált a magyar gazdaság Kínába, ami lényegesen meghaladta a 2012-es szintet. A megállapodások nyomán – amelyek közül 17 vállalkozások között köttetett – tovább bővülhet a magyar export.

Ezt elősegítheti az is, miszerint Kína regionális turisztikai központot létesít Magyarországon – fűzte hozzá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Kínából azt látják, hogy Magyarország egy olyan régió része, amely az európai növekedés zászlóshajója lesz a következő években. Ugyanis a visegrádi négyek vették a legjobban azokat az akadályokat, amelyek az Európai Unió előtt feltornyosultak – tette hozzá.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Remélem nem olyat mint a Malév visszavásárlás?
lópicigáspár
Igazán engedhetnének a gyeplőn a Kínából postaforgalomban beérkező küldemények értékhatárán is, mert nagyon sok kütyüt féláron lehet náluk megkapni!
Senara
Szijjártó Péter hangsúlyozta: Kínából azt látják, hogy Magyarország egy olyan régió része, amely az európai növekedés zászlóshajója lesz a következő években ... nem semmi kettős beszéd fideszes módra kamuzik . Zászlóshajó mesét főnöke monda "baráti"látogatáson , tehát a Kínaiaknak azt kell látni !
Nakimaga
"hogy Kína kiadja az exportengedélyeket a sertés, a liba, a kacsa és a nyúlhús exportjára"
--a Magyar baromfitermelők és húsfeldolgozók árai alá fognak menni a kínai szállítási költség terhelt szárnyasai .Az óriás patkányok,mint nyúlhús,is a magyar árak alatt lesznek kaphatóak,elvégre a kereskedelem a magyar termékek terjesztését segíti elő,ELVILEG !
8(példa:kanadai sütőtök 180 forint per kg ,míg a magyar sütőtök 380 forint per kg ,nyilván a távolsággal arányosan mindig olcsóbb minden )
szablyafűrész
Ebből a 19-ből 18 "ócó, vidázz kici koci" kínai piacokra vonatkozik - józsefvárosi mintára !
szablyafűrész
Veszélyes és nagyon rossz üzenet, ha a tetűséggel nem lehet törvényes úton elbánni...
coyote3
Ahogy Egyiptomban, Indiában, is...:))))))))))))))))))
Dr. Felipe
Mi leszünk Európa motorja meg Kína éléskamrája.

Vannak ám víziók rendesen.
Desischado
Na, közgép talicska alajos készülődhet! Itt a zsíros mutyi lehetőség! Merjünk többet rabolni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.