A szombathelyi Szent Kvirin (Szalézi) Plébánia nem nézi jó szemmel, ha tagjai más tagok politikai tevékenységéről szivárogtatnak: egyik segítőjük feldobta az Összefogás szombathelyi fórumán akciózó, a CÖF plakátjairól ismerős bohócot, mire egy héten belül hívta Csány Péter, a plébánia igazgatója, hogy örökre kitiltották a közösség rendezvényeiről – írja a Nyugat.hu.

Az állítólagos bohóc, H. László animátora, a sajtónak fülest adó Horváth Bence pedig segítője volt a katolikus vallási közösség által működtetett Don Bosco Oratóriumnak. Az önkormányzat szociális és családügyi bizottságában is dolgozó H. László a Fidesz-kampányban való részvételét a lap szerint az is magyarázhatja, hogy az egyházközség vezetője Ágh Ernő, akinek a fia Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő.

A Nyugat.hu azt írja, hogy a szivárogtató fiú állítása szerint azóta több veréssel fenyegető üzenetet kapott a Don Bosco Oratórium animátoraitól, sőt, egy tizenhat éves barátját is kizárták, valószínűleg szimplán azért, mert jóban voltak.

Csány Péter a Facebookon közben egyoldalú és tendenciózus cikkírásnak nevezte a Nyugat.hu írását és azt állítja, nem vesztették el az igazsághoz fűződő viszonyukat.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez egyházközösség ?
Inkább egy maffiaközösség !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@jancsik68: valami nagyon nem stimmel az időponttal...
jancsik68
@Pálinkafőző Rézüst: Igazad van :Julianius császár nem ie.,A hanem iu.361-361Bocs. között volt római császár/Keresztényi elnevezése:Julianus posztata/
csabee.m
@karma1: 'A nagy küzdelem' c. könyvet Ellen G. White írta. Internetes változata az adventista.hu/egwhite/honlap/nk/toc.htm címen érhető el. Ha saját példányt szeretnél, tudok segíteni, mert most nyomtatott formában, ártámogatott kiadásban elérhető 495.- forintért a majd 600 oldalas kötet! Nekem korábbi kiadás van meg. Ha érdekel, e-mailom : [email protected] .
jancsik68 -hoz kapcsolódva Julianus apostatáról írok neki.
csabee.m
@jancsik68: Kedves jancsik68. Julianus 'apostata' ('hitehagyó') néven vonult be a történelembe, mivel -gondolom Te is tudod- vissza akarta állítani a régi valllásokat. Bár Constantius (Constantin császár fia) unokatestvéreként élt és ugyan úgy keresztény neveltetést kapott, a Mithras-kultuszba is beavatást nyert perzsiai hadjáratakor, de számára Kübelé, az istenek anyjának kultusza volt igazán szimpatikus. (E kultusz orgiasztikus szertartásának része volt egy fiatal, kiválasztott férfi önkasztrálása is!)
Constantius halála után csak másfél évig volt caesar, utóda egyik vezére: Flavius Jovianus lett, aki visszatért a keresztény államvalláshoz.
E történetből kiemelendő, hogy Constantius, apjához Constantinushoz hasonlóan, csak halálos ágyán vette fel a kereszténységet, addig egyfajta dualizmusban élt mindkettő. Ami ellen Julianus igazán fellépett, az a kora uralkodóvá váló kereszténysége, annak harácsoló papjai, és erőszakos hatalomra törésük volt. Erre is utaltam karma1-nek írt gondolataimban, hogy a katakombákból kikerülő kereszténység egy része hamar "megtalálta helyét" a változó társadalomban 313 után.
Egészen annyira, hogy a niceai zsinat már elítélte azokat, akik a birodalmi pihenőnap (Dies Solis -a Nap napja, vagyis a vasárnap) helyett keresztényként az ősi Sabbath-ot ( a Teremtés és Megváltás emlékünnepét) tartották meg.
csabee.m
@Pálinkafőző Rézüst: Kedves figyelmedbe ajánlom jancsik68-nak írt soraimat...ma 21:36
coni
Szép példa mi lesz abból ha az állam és az egyház összefonódik. A 21. században Európában szokatlan, hogy egy ilyen dolog miatt valakinek félnie kell mert megfenyegetik..
Talán keletebbre még ennek van hagyománya, de egy uniós országban megdöbbentő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.