Olyan ítéletet hozott első fokon a bíróság, amire eddig nem volt példa. Felcsút első emberének nem kell nyilvánosságra hoznia vagyonnyilatkozatát – köszönhetően az új infotörvénynek, írja a Hír24.

Bár azt ígérték, hogy az új infotörvény nem fogja megnehezíteni azt, hogy az állampolgárok megkapják a közérdekű adatokat, a bíróság most mégis a jogszabály egy új passzusára hivatkozva utasította el a 444 keresetét. A lap azért perelt, mert Orbán Viktor kedvenc polgármestere, Felcsút első embere nem adta ki nekik vagyonnyilatkozatát.

Vagyonnyilatkozatát titkolja, és mint kiderült, a bíróság is a polgármester mellé állt, amikor arról kellett dönteni, hogy az állampolgárok megtudhatják-e vagyonosodása részleteit. A 444 ugyanis hiába perelt a dokumentumokért, a Székesfehérvári Járásbíróság úgy határozott, tárgyalás nélkül elutasítja a keresetüket.

A bíró azzal érvelt: nem mondták meg az önkormányzatnak, hogy miért akarják megnézni Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatát, márpedig az új törvényben az szerepel, hogy „csak úgy" nem muszáj kiadni a papírokat.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Az építkezéssel foglalkozó cég 2011 óta több közbeszerzésen is indult, nagyrészt pedig nyert is. A közbeszerzési adatbázis szerint konzorciumi partnerként, négy másik céggel (köztük a Közgéppel) együtt részt vesznek például a Duna–Vértes közi hulladéklerakók közel négy és fél milliárd forint értékű rekultivációjában. Ezenkívül például Felsődobszán nyertek árvízvédelmi fejlesztéssel kapcsolatos közbeszerzésen, de Szekszárdon is részt vesznek a főcsatorna vízrendezésében. A Strabaggal közösen is nyertek egy másfél milliárdos közbeszerzést, szintén hulladéklerakók rekultivációjára. Bár a Mészáros és Mészáros Kft. 2001 óta létezik, először 2011-ben indultak közbeszerzésen. Azóta azonban rákapcsoltak, az elmúlt három évben 11 közbeszerzési eljárásban is részt vettek, nyolcon nyertek is.

A Népszabadság szerint a Mészáros és Mészáros Kft. taggyűlése az idén 800 millió forintos osztalékot szavazott meg a tulajdonos Mészáros Lőrincnek és feleségének. Az osztalékot az áprilisi felcsúti taggyűlésen a feleségével együtt szavazták meg maguknak. A vállalkozás 225 főt foglalkoztat, a bérköltség 157 millió forintot tett ki tavaly, így Mészárosék osztaléka közel ötször több az összes dolgozójuk bérénél.

Íme, így gazdagodik egy szorgalmas "nemzeti" disznótartó - mint ahogyan a gazdája is, ellenőrizhetetlenül, átláthatatlanul, egyik napról a másikra...a " munkaalapú társadalomban (?)"...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soper
@kumming: Várják a pártirodáról az ukázt. Mit mondhatnak. Ezeknek egy önálló gondolatuk sincs.
bakegya
@soper: dehogy nincs,spejzolnak!-a lézer pályáztatás nélkül osztja a kormányhivatalból az EU POLGÁRAINAK TÖBBSZÁZ -MILLIÁRDOS ADAKOZÁSÁT MOST VÁLASZTÁSOK ELŐTT PÁR NAPPAL POFÁRA!!!
postamester
@spu00: Rég röfögtél ennyi baromságot...
kukac50
Miért nem vonatkoznak mindenkire egyformán a törvények???
MSZP-s Simon 240 milliója a Fidesz napi témája,a Nyíregyházi Fideszes Simonról miért nem beszélnek?
Papcsák 160 milliója miért nem szerepel minden nap a megszólalásukban.
Mészáros Lőrinc villanyszerelőből 4 év alatt milliárdos az adóhatóság figyelmét messziről elkerüli.
Azért mert az igazságszolgáltatás Orbán zsebében van?
trenszmen
Aki fidess-re vagy összefosásos kormányváltásra szavaz, megérdemli a sorsát!
Kaptak többször esélyt elcseszték, aki nem látja ezt be az sajna beteg!
szablyafűrész
Eddig 2,857850 ember akar kormányváltást Gengszterisztánban !

egyenesen.hu/

Akinek lehetősége van, nyomtassa az itt található figyelemfelhívókat és terjessze, akár e-mailben, akár nyomtatva !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.