Amúgy meg egyáltalán nem értem, miért keresi a szavazóit a baloldal. Emberek, baloldali kormányunk van! Méghozzá nem is akármennyire balos. Keleti nyitás, államosítás, rezsicsökkentés, paternalizmus minden szinten... Mégis min csodálkoznak ennyit? A fidesz szépen belenőtt a kádári balos rendbe, megspékelve a populizmussal – ez maradt a jobboldaliságból. Épp ezért felmerült bennem az a sanda gyanú, hogy ha 2018-ban a "hagyományos" baloldal nem tudja leváltani a fideszt, akkor 2022-ben egy jobboldali párt fog itt fát vágni.

A teljes elemzés A Kard blogon >>>

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Mondtam már annyiszor, hogy a fidesz idehaza a legnagyobb kommunista párt jelenleg...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Mondtam már annyiszor, hogy a fidesz idehaza a legnagyobb kommunista párt jelenleg...
dzurinda
Ezt már egy ideje mondogattam, a napnál is világosabb, hogy jelenleg egy populista baloldali párt a Fidesz. Ha jobboldali lenne, akkor a kétharmadukkal kiadást csökkentettek volna, levitték volna az állami újraelosztást 35-40% körülire, nem csökkentettek volna erőszakosan rezsit, nem államosítottak volna, stb.

Én a gazdaságpolitika tekintetében jobboldalinak vallom magam, azaz hiszek a szabad piacban, a minél kisebb állami újraelosztásban. Ezért nem szavaznék soha a jelenlegi Fideszre.
dzurinda
Még annyit hozzátennék, hogy jelenleg csak Bokros Lajos új pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) tekinthető jobboldalinak.
Nil
Tudatlanságra utal hogy valaki baloldalinak tartja ezt a kormányt. Rákosi nem volt baloldali. Lehet annak nevezni de attól nem lesz az. Ez egy fasiszta kormány-követi Hitlert, Horthyt, és a többi diktátort-lop innen lop onnan-ezért nehéz felismerni egyeseknek.
coyote3
És építi a kommunista diktatúrát...
Nil
@coyote3: vagy kommunista valaki vagy diktátor- a kettő kizárja egymást. A történészek hibája hogy nem teszik tisztába a fogalmakat és nem tisztázzák a rendszereket - a fasizmus fasizmus a kommunizmustól meg nagyon messze vagyunk, voltunk.
coyote3
@Nil: Akár igazad is lehetne. De ha utána nézel a fogalmaknak nincs . De azért köszi a gondolatébresztőt.
Nil
kommunizmus- osztály nélküli társadalom-minden más vadhajtás és ha megnézed akkor valakinek az egyeduralma/diktatúrája - tehát nem kommunizmus mert ezek az emberek kiemelték magukat és barátaikat a társadalomból és különlegesként kezelték saját magukat- külön társadalmi osztályként.
Az hogy van egy foglalkozásod, nem jelenti hogy több és jobb vagy másoknál - ember vagy te is ő is és mindenki végzi a feladatát - ha alkoholista akkor azt, ha agysebész akkor azt.
Ha az Földet és mindent ami rajta él emberi testként képzeled el, akkor elkezded válogatni a sejtjeidet hogy te maradhatsz, te nem? Mi alapján döntesz? Vágjuk le a lábát- végül is lehet láb nélkül élni - ma már jó protéziseket csinálnak. Ez szép és jó csak nem élő hanem élettelen - vagyis halott. Én nem akarok egy halott világban élni- robotosítva.
Pálinkafőző Rézüst
@Nil: "Én nem akarok egy halott világban élni- robotosítva. "
Pedig ez az új úri mutyi célja! És még csak nem is titkoltan...:((
Nil
@Pálinkafőző Rézüst: Sajnos én tudom - húsz éve- nem véletlen hogy sosem szavaztam a fideszre - bár volt amikor reménykedtem bennük - de az rég volt - a kezdetek kezdetén.
De meghíztak a kismalacok ...
whatthefuck
Itt kérem csak egy kommunista párt van, de az kétharmados!
whatthefuck
A jobbosok aztán rendesen át lettek baszva a palánkon(mert ennyire hülyék), ugyanis az istenük egy komcsi cigány.
dzurinda
@whatthefuck: Kommunistának nem nevezném őket, addig azért nem merészkedtek el, de az tény, hogy a jobboldalhoz a Fidesznek jelenleg semmi köze sincsen.
Igazi Trebics
@Nil: Ha már ennyire helyre kívánod tenni a politikai irányokat, akkor egyezzünk meg abban, hogy a fasizmus és a nácizmus az két kávéház! A baloldal kedvelt időtöltése a két fogalom összemosása!!
Nil
@Igazi Trebics: hát ha neked kettő akkor válassz melyikben kívánsz élni - fasiszta országban vagy náciban. Én egyikben sem

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.