Még a sokat tapasztalt ellenőröket is meglepte, amit egy Nógrád megyei illegális húsüzemben láttak.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
@lópicigáspár: Bizony, bizony. S ha ilyen lehetséges, vajon mit adnak a Blahán sorban állóknak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tivoli
@lópicigáspár: Bizony, bizony. S ha ilyen lehetséges, vajon mit adnak a Blahán sorban állóknak?
lópicigáspár
@Desischado: Szerinted a boltban jobbat kapsz? :-(
qxy
Láttam a riportot.
A sonkák, " piszkos vízben voltak.
Ha valaki nem tudja milyen is az a sonkapác, az tényleg azt is mondja rá hogy ez piszkos víz. De nagyobb üzemekbe kell szétnézni. ez a faszi pedig biztos csak húst tesz a kolbászba.
Lehet választani. Otthon a disznóvágáson mindenkinek rozsdamentes lemezből volt az asztal, a hokedli, amin a kis kád volt és abba ment a darált hús? ? és nem egy nagy nejlonon volt a kamrába kiterítve a szalonna meg a sonka?
nehogymá
@qxy: nagyobb üzemekben a kazán szutyka nem megy rá a húsra. több tonna cuccot csinált és nem tudta igazolni a hús eredetét. megboldogult állatorvosunk tőlünk kérte a fejbe lövöt,hogy pestises disznókat irtson. az se volt benne az újságba.melllesleg,ha otthon gyártassz bármit akkor legfeljebb a csalág kap cifra fosást,itt pedig több száz ember. sose rakunk húst földre,arra van a sózó kád az olcsó kolbászba is hús van,de nem mindegy melyik rész. van ahol a fejhust is beleszecskázzák ,jobb helyen lapockából combból meg a nyesedékekből ami lejön amikor szedik szét a disznót.
qxy
@nehogymá: na elárulom miért hagytam ott egy nagy húsüzemet. az állatorvos, azért kapta a pénzt hogy ott hagyja a bélyegzőjét amikor le ment a vágás, még melegen! ki kellett csontozni és ment a Metróba. és nem kevés hús kell egy Metróba ugye?
A másikba a polgármester volt a főnök és amikor az ATEV ről elhozta a sertésfejet hogy nagyon gyorsan virslit csináljak mert ingyen van a hús. Azt mondtam,- Ha vállalja a felelőséget akkor meg csinálom de ha nem, akkor máris vetem a köpenyt és ennyi.
Ezeket a dolgokat csak az tudja aki tényleg benne is volt a " Gyártásban" .Ma az egyik legnagyobb húskészítmény gyár amilyen alapanyagot használ, ne is tudd meg mi az a csirke apróhús. mert az lehet benne. Tudod miből van? csirke pulyka kacsa fej, csörrel, lábak, farhát, szeparátor, ( olyan pépet csinál mint a paszta. ) kis adalék anyag 10 kiló felvesz 7 liternél több vizet. és mindenki azt mondja, hogy ezt veszi, mert " Minőségi" .
nehogymá
@qxy: én is dolgoztam sokáig husiparban. ezek azért inkább a kicsikre,vagy az elsősorban belföldre gyártó cégekre jellemző. a nagyoknál,ott ahol komoly export van,az ellenörzés is komolyabb. az öltözőt egyenesen utáltam,mert olyan volt mint egy náci láger. az egyik öltözöben levetköztél majd pucérra,aztán átmentél a másikba ahol megkaptad a munkaruhát. üzemenként másszinü,hogy látható legyen hol dolgozol,kártyás kapu,kamera,kéz bakancs mosós beléptető.ha genyózni akartak,akkor visszanézték ki nem mosott kezet amikor bement az épületbe,majd kapott egy kis fizetés csökkentést.alakalmanként lakmusz papirral nézték,hogy jól mostunk e kezet. már csak ezért se tud egy komolyabb cég olcsobban gyártani. ha ugy nézem nem is baj. az előirások betartása nem olcsó.igy bár csóró vagyok,de nem veszek olcsó szart mert gyanakodom.
varrólány
Most indulnék sonkát enni , amilyen éhes vagyok most a földről is megenném!
miazavalami
@qxy: Nem kell hogy rozsdamentes acélból legyen, de az nem árt ha tiszta.
Desischado
@lópicigáspár: Azért azt tán csak nem a földön csomagolják? azért a higéniának is adjunk már egy pofont, hogy másról ne is beszéljek!
tivoli
@nehogymá: Éppen ezért nem árt megnézni a gyártó, csomagoló nevét sem. Ha drágább is valamivel a termék, érdemes áldozni rá, saját érdekünkben.
Mert az se mindegy, mit nyelünk le. Még a kenyér is lehet, hogy mielőtt a polcra került, meghempergett a porban.
m.macskosz
@tivoli: április 19., 22:14
A Blahán --mit ad isten, nem a nagy keresztény egyházak osztottak most SEM ételt,
hanem a Krisna tudatú hívők, akik eléggé köztudottan VEGETÁRIÁNUSOK. Akik tőlük kaptak ingyen kaját, biztosan nem kapnak kerge marha kórt vagy szalmonellát.
Igaz, hogy a katolikusok ételétől sem, mivel ők mással voltak elfoglalva. :(
lópicigáspár
@Desischado: Még az átkosban dolgoztam sajtüzemben! Légy nyugodt, sokszor a föld tisztább folt, mint a munkapad! ... és azt is megették a pesti úrinépek! :-)))
darwin
@m.macskosz: Nagy keresztény egyházunk,Semjénnel az élen el volt foglalva a választásokkal meg az iskolák elfoglalásával.Miután elloptak mindent,majd ráérnek adakozni a mienkből.
tivoli
@m.macskosz: Vajon a Krisnásoknak honnan van annyi élelmük, amit szét tudnak osztani a sorban állók között?
qxy
@miazavalami: Igazad van.Én is a gyártást, takarítással kezdem és azzal is fejezem be. Itt csak az a baj, hogy aki ezeket felügyeli, és írja a szabályokat , na annak nincs semmi képesítése ezekkel a dolgokkal kapcsolatban.
Gondolok a " Hagyományos technológiával készített sonka, kolbász mi egy más és rá van írva,- szavatossága.- 30 nap.Mert ha azt a " piszkos vizet is esetleg megkérdezte volna .- mi ez? .- Páclé. és ha tudja a riporter, nem azt mondja hogy piszkos vízben áztak a húsok. Ebből le is lehet vonni hogy ott tényleg kosz és mocsok volt.és ezt könnyebb elhinni mint azt hogy
"igaz nincs engedélye, de finomabbat gyárt mit a többi és olcsóbb is .
m.macskosz
@tivoli: Például annak idején, kb. 18 éve, munkanélküliként(!), én is adtam egy Krisnásnak. Nem akartam elfogadni, de ragaszkodott hozzá, hogy az adományomat
meghálálja egy, a vallásukról szóló könyvvel. Nem csak "koldulnak", saját maguk is
megtermelik az élelmiszert, amelyből a "fölösleget" szétosztják a rászorulók között.
Nyilván sokan adakoznak nekik, gazdagok és kevésbé gazdagok, szemben a tömjénfővadásszal és a többi álszent csuhással, akik viszont még a szegényeket is
inkább kifosztják, mint támogassák őket.
miazavalami
@qxy: A filmet nézve, én nem vennék belőle akármilyen finom. Mikor mi tartottunk malacokat , sokat vágtunk eladásra. Ha én ilyen körülmények közt dolgoztam volna fel a húsokat , akkor a kutyának nem kellett volna. Házhoz jöttek a vevők, előre fel volt írva ki mit kér. Ott előttük a nyári konyhában , töltöttük a kolbászt , hurkát.
qxy
@m.macskosz: Egyszer volt lehetőségem betekinteni egy templom anyagi dolgaiba. Hihetetlen összegek mentek be és mind adómentes.és ez csak egy kis város széli kis templom volt. Mit tehet a többi? ? ?
qxy
@miazavalami: Tény és való hogy lehetne rend is mert az nem kerül semmibe.
Ha lenne mód, egyszer benézni nyitás előtt egy bármilyen nagy üzletbe kisüzembe, nagyüzembe. , és látnád mi van a földön, és mennyi? csak úgy behányva szó szerint.
Engem inas koromba szoktattak hozzá
egyszer a húsrészleget vezettem egy nagy boltba és megköveteltem a rendet. .Egyszer, jöttek az ellenőrök mindenki futott, erre arra mint pók a falon hogy mindent el kell dugni. Mi csak ott álltunk és néztünk. Még a főnök is szólt hogy " Gyorsan tüntessetek el mindent! Itt vannak! ! Nem kellett félni mert rend volt. nem is volt semmi baj.
miazavalami
@qxy: Én a helyi kenyérsütödével jártam meg. Isteni kenyerük , és péksüteményeik vannak. De a sütöde , a munkások ruhája, tisztasága az maga a borzalom.
Anyukám szomszédasszonya ott dolgozik , kerestem mert a férjét bevitték a kórházba, a telefont nem vették fel , egyiket se. Mondom a portán mi van , a portás pedig bevitt..
Rendszeresen ellenőriz náluk a köjál , hisz a legnagyobb pékség a városban,. de szerintem fülest kaphatnak , hogy jönnek , mert sosincs semmi baj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.