Kapóra jött Brüsszelnek a magyarországi fejlesztéspolitikai intézményrendszer átalakítása. A Magyar Nemzet azt írja, az uniós kassza jelenleg üres.

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz európai parlamenti képviselője a lapnak elmondta: volt már rá példa, hogy a költségvetés nem tudta rendezni a kifizetéseket. Azaz: nem egyedüli eset, hogy átmenetileg nincs elegendő pénz a támogatások finanszírozására.

A háttérben az állhat, hogy az Európai Unió a fejlesztési pénzeket nem egy folyószámlán kezeli, ahonnan bármikor leemelheti a tagállamok benyújtott számláinak kiegyenlítésére szolgáló összeget, hanem bizonyos alapokban lekötve tartja azokat. Így amíg az ilyen lekötési határidő lejár, állnak a kifizetések.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Gállné pelcz ildikó...:))))) Ez a lény időnként még a felszolgálónémbert is felül/alul/ tudja múlni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coyote3
Gállné pelcz ildikó...:))))) Ez a lény időnként még a felszolgálónémbert is felül/alul/ tudja múlni...
Csizmás Kond
Nem azt kéne boncolgatnihogy ki mit nem tud, hanem leírni konkrétan mi miért van.
magyarbakancs
elfogyott a pénz?
Lehet,hogy a türelem is velünk szemben.
silber13
Marhára kiváncsi vagyok Pelc Ildikó SAJÁT véleményére, nem pedig a MNO barkácsolta " hivatalos forrásokból származó" hazudozásaira.
1magyar
A világ gazdagjai már az emberileg előre belátható összes megtermelhető vagyont,pénzt saját zsebeikbe rakták volna???
bundi
@Csizmás Kond: cicamica miért játszod a hülyét...
bundi
@Csizmás Kond: "A kifizetések megszakítása a hét regionális operatív programot és a közlekedési operatív programot érinti. A felek között még tartanak az egyeztetések, és bár korábbi hírek 25 százalékos pénzügyi korrekcióról szóltak, ennek százalékos arányát még messze nem véglegesítették a felek. A vita rendezéséig mindenesetre a kérdéses projekteknél nem fizetheti ki Brüsszel a magyar államkincstárnak a benyújtott számlák egyenértékét - hívta fel a figyelmet a Bruxinfo.hu."
cikk friss...
www.napi.hu/magyar_gazdasag/errol_levelezik_a_magyar_kormany_brusszellel.
vagy itt az eredeti...
bruxinfo.hu/cikk/20140428-nem-az-8222-uj-ugy-miatt-allnak-a-kifizetesek.h
és tudod ez a legrosszabkor jön...
bruxinfo.hu/cikk/20140423-szorit-a-jovo-ev-vegi-hatarido-az-unios-penzek-
"Mindez azt is jelenti, hogy amennyiben nem történik időarányos gyorsítás, a fenti adatok alapján magyar részről akár 20 százaléknyi forrás is „bennragadhat” a központi költségvetésben a megítélt hét éves keretből."
Válasz erre Tetszik1 Jelentem tegnap, 10:58
ez tegnapi cikk arról, hogy megszívhatja az ország
ott elég konkrétan le van írva mi is a gond...
tehát értő olvasás...és kevesebb a kérdés...
tudod nem az új ügy miatt állnak a kifizetések...
Nil
Istenem - már megint!
OV olyan mint a kisgyerek aki összetörte a vázát és a tesóra fogja.
Miniszterelnök aki semmiért nem vállal felelősséget
Csizmás Kond
@bundi: ..hm...a kifizetések ahogy látom egyre jobban izgatnak..:)...még szerencséd, hogy most nek kell hegyezni a ceruzát...:)
bundi
@Csizmás Kond: a cikk címe...
"Azért nem fizet Brüsszel, mert nincs pénze (?)"
kommented ez volt...
"Nem azt kéne boncolgatnihogy ki mit nem tud, hanem leírni konkrétan mi miért van."
erre felhívtam a figyelmed, hogy tegnap erről részletes cikket ajánlottam figyelmedbe...
bruxinfo.hu/cikk/20140428-nem-az-8222-uj-ugy-miatt-allnak-a-kifizetesek.html
ahol részletesen leírták...
„Nem szakítottuk meg a kifizetéseket. De, a kohéziós politikai források irányítási rendszerében bekövetkezett alapvető változások (jelesül a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség átalakítása és az uniós alapokkal foglalkozó közreműködő szervezeteknek a felelős minisztériumokba való beolvasztása, ami 1-2 ezer szakembert érint) miatt biztosnak kell lennünk abban, hogy az uniós alapok irányításának és ellenőrzésének rendszere megfelelően működik, és rendelkezésre áll a beruházások menedzseléséhez szükséges intézményi kapacitás” – szögezte le a BruxInfónak Shirin Wheeler, a regionális politikáért felelős biztos szóvivője.
innentől nem igazán tudom értelmezni ezt...
"..hm...a kifizetések ahogy látom egyre jobban izgatnak..:)...még szerencséd, hogy most nek kell hegyezni a ceruzát...:)"
ööööö... ezt hívják terelésnek?
de a cikkben ezt is megemlítik:
" a kifizetések egy részének tavaly decemberi megszakításával áll összefüggésben. A megszakítás (ami formailag nem felfüggesztés) összesen több mint 70 útépítési projektet érinthet, ahol a Bizottság feltételezése szerint az aszfaltozási munkálatok szerződéseinek odaítélésénél szabálytalanságok történtek. A magyar előírások a gyanú szerint diszkriminatív kritériumokat tartalmaztak, amennyiben az útépítés helyétől csak egy meghatározott földrajzi távolságon belül telephellyel rendelkező aszfaltozó üzemek jelentkezhettek a megbízásra. Ezzel a Bizottság érvelése szerint gyakorlatilag kizártak más helyi és külföldi (más uniós tagállamból származó) vállalkozókat, ami diszkriminatívnak számít, és mint ilyen az uniós előírásokba ütközik.
így jó?
Csizmás Kond
@bundi: Jó jó de már olvastam...és amúgy is a cikk a spekulációt feszegeti tehát arra reagáltam.
amaramaistanna
Ez roppant érdekes,mert csak Magyarországnak nem utalnak. A Magyar Nemzetnél nem akad egyetlen tisztességes újságíró se,aki legalább a mundér becsülete miatt igazat írna!?
Desischado
Ez a némber is annyit hazudik, amennyit nem szégyell! Még jó hogy, nem mondja az igazat, hogy Brüsszel rá akar orbán hazugovics pofájára csapni ezzel! Ez figyelmeztetés! De mi lesz utána?
Yoda69
Az MNO ezt biztos forrasbol tudja. Mint altalaban minden mas hire is ilyen alapos. Csak bajnaival szemben 8 pert vesztett hazug allitasok miatt. Szoval ennyit az MNO-rol.
human
A nagy magyar egységet képviselő fidesz igazi arca

Ez az a Pelczné Gál Ildikó, aki megfenyegette a romániai magyar küldötteket, hogy ha a fideszre szavaznak, akkor támogatni fogják őket. A küldöttség felhördült a mondat hallatán.
Itt a videó:
www.youtube.com/watch?v=WUji_C0vMFw
human
Az átkosban mondogatták mindig, hogy haldoklik a nyugat. De azért akkor is volt pofánk kölcsönkérni a haldoklótól. Így van ez most is. Az Orbán-kormány sem végzi másképp mint nagy előde.
Senara
P Ildikó néha egy fodrász jót tenne a "nőiességének" ...Azért nem fizet Brüsszel, mert nincs pénze (?) Mivel Magyarország jól teljesít , tessék kölcsönt adni az uniónak szerintem visszaadják .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.