Rengeteg magyar család tartozik a közműszámlával. Akad olyan fogyasztó is, aki sokmilliós csúszásban van. A tapasztalatok szerint sokan még a nyári hónapokban sem tudják utolérni magukat, írja a Pénzcentrum.

A Tigáz Zrt. szerint a lakossági ügyfelek 19 százaléka fizet késedelmesen, amely a társaság közel 1,26 milliós lakossági fogyasztójával számolva több mint 239 ezer fogyasztót jelent. Vannak azonban a társaságnál olyan lakossági ügyfelek is, akik milliós nagyságrendű tartozást halmoztak fel.

Az E.ON Hungária Zrt. szerint jelenleg a lakossági áramos ügyfelek (összesen 2,3 millió felhasználó) 20 százaléka, vagyis megközelítőleg 460 ezer fogyasztó; és a lakossági gázfogyasztók (összesen 575 ezer felhasználó) 16 százaléka, tehát nagyjából 92 ezer fogyasztó csúszott meg számláival. A rezsirekorderek náluk is milliókkal tartoznak.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
Na ez az át cseszés kérem. de a képviselők, azért nem nélkülöznek remélem.
Mi lenne ha a nép is beadná a
" Pót költség vetést és mivel számít a 2/3 ad, A nép meg is szavazná.
egyben csökkentenénk a képviselők juttatását, mindenkinek busz bérlet és mehet a csába! H nem teccccik? el lehet menni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kukac50
Egyedül élő munkanélküliek rokkantak,kisnyugdíjasoknál van a legtöbb elmaradás.
Nil
nem ehet általánosítani - egy biztos sok embernek nincs annyi jövedelme hogy lakjon és egyen - és az éhség nagy úr-főleg ha gyerek is van a családban
amíg nem adnak megfelelő béreket- ehhez a bérekre rakodó terheket kellene megszüntetni -addig teljesen mindegy mennyi a rezsi
qxy
Na ez az át cseszés kérem. de a képviselők, azért nem nélkülöznek remélem.
Mi lenne ha a nép is beadná a
" Pót költség vetést és mivel számít a 2/3 ad, A nép meg is szavazná.
egyben csökkentenénk a képviselők juttatását, mindenkinek busz bérlet és mehet a csába! H nem teccccik? el lehet menni.
ila51
@qxy: azt hiszem fintorognának a koszos kapaszkodóktól ...
csip-csop
ilyen fizetèsek mellett ne csodàlkozzanak, hogy nemtudja az ember kifizetni a szàmlàkat. meg olyan osszeget kuldenek, hogy lassan a fele fizetès elmegy a szàmlàklra, akkor mi a lo@bòl egyen az ember. En mikor nemvagyok otthon 4-honapig akkor is jonnek a szàmlàk Elmu 3000Ft viz 8700 Ft volt màjusba, telefon 1250 Ft ez az egy amit nem sokat fizetek, de ha otthonvagyok meghaladja 15000Ft.
Hellcat
Rezsiátbaszás látszatintézkedés...ne csodálkozzatok hogy nem működik...átverés az egész.
Nil
Van jó hír is :-D - program indul a szegények érdekében - elmagyarázzák nekik majd hogy tudnak a szegénység ördögi köréből kitörni -sok-sok pénzért persze. amivel meg lehetne simán oldani a problémákat. De ehelyett majd megtudják hogy milyen felesleges dolgokra szórják el a pénzüket. Valakik megint nagyot fognak gazdagodni a szegények kárára, de szépen le lesz papírozva!
(Ha csak azt a pénzt megkapnám amibe a szegényügyi minisztérium kerül!!)
Meine Ehre heisst Treue
Rezsicsökkentés!
Én így szeretlek Magyarország!
hattorihanna
Rohadjanak meg.Legalább 200. nettót kellene egy embernek keresni ahhoz hogy normális életet éljünk.Nem véletlenül 350.e ft körül, van minden normális országban a minimálbér.Azért mert tudják ott is, hogy ennyi kell ahhoz hogy ÉLJÉL ne vegetálj!Mert ugyan meg lehet élni 70. e ft-ból is de hogyan és minek?Legmagasabb árak,legalacsonyabb jövedelmek,ráadásul még ehhez jön a deviza átbacás,én mindig azon csodálkozom hogy még meddig bírják az emberek.A kormány pedig már csak a hab a tortán...
szandokan
@hattorihanna: 200 ezer nettót sokan keresnek, de teszem fel két gyerek mellett semmire nem elég. Nekem az 5 lurkóra sokszor elmegy a hét számjegyű összeg is havonta. 200 ezer/gyerek, nem rossz arány..:-).
hattorihanna
@szandokan: Szerintem ha mondjuk két fő a családban megkeresné ezt az összeget, azaz 2x200 nettót,abból már el lehetne karistolni kényelmesen,hacsak nincs mellette jókora hitele pluszban.De nálunk is az lenne az optimális ha a minimálbér 250-300e ft lenne.
gödörben
Azért nem lehet könnyű összegyűjteni a milliós számlát, mivel 2 hónapcsúszás után jönnek és kikapcsolják az áramot meg a gázt. Aki meg medencét fűt az fizesse ki rendesen.
qxy
@ila51: 47 ezerből? nem hiszem. mert nem is kapna többet tőlem és egy lakó telepi lakást aminek 140 ezer a rezsije és ossza be magának.
qxy
Azt hiszem haza megyek és alapítok egy pártot. a STUGRIK Pártot. Mert ugye mindennek csak a rövidítését mondjuk. na ez a STUGRIK,= "Most ugrik a majom a vízbe.
Az első és az utolsó napi rendi pont,-Minden pénzt, befektetést, cégeket, be zsebelni és az állam hasznára fordítani.Volna egy csoport ami figyelné ezeket a sumákokat és ha valami többletes pénzmozgás van, lecsapni rá. és ez a csoport nem kapna fizetést hanem százalékot amit el csíp. Vagyis, nincs sumák, meló van!
pityuka
@csip-csop: Miért locsogsz annyit? Vagy, (ez itt nem a reklám helye, de) vegyél egy mobilszolgáltatótól korlátlan csomagot és havi 10-12ezerből meg vagy. És éjjel nappal beszélhetsz.
csip-csop
@pityuka: elosszor is èn nem locsogok, hanem irok, a màsik, engem nem èrdekel a tefonàlàsra èn nem sajnàlom a pènzt, mert èn nem telefonàlgatok csak ritkàn, a tobbit meg interettre hasznàlom ès kulonben sokba kerul az internett is, azt èjjek nappal hasznàlom
kamazuka
Véleményem szerint,nem a jövedelemszint határozza meg,hogy ki fizetőképes,és ki nem,hanem a gyöpös, gondolat hiányos mód,mellyel köröm szakadtáig ragaszkodó tudatlan szolgáltaói managemant úgy szeretne eredmények,hogy közben a fogyasztót semmibe veszi.
Más gondolatmenettel sikert sikerre halmozhatnának a szolgáltatók.persze ha volna gondolati szabadság,bármely szolgáltatónál.de köztudottan megszólalni sem lehet.
szandokan
@gödörben: Már te is a medencével jössz nekem? Nyugi, mindig ki van fizetve.
Desischado
Lenne munkahely, normális bérekkel, és nem lenne hátralék! Ennyi!
varirmag
A szüleim egyik szomszédja hosszú évek óta "munkanélküli".
Negyvenes férfi,nincs szakmája,nem is ért semmihez. Csak a tarháláshoz !
A múlt őszön mondtuk neki,nics időnk a kert őszi rendbetételéhez (gereblyézés,
elszáradt paprika,paradicsom kitépése,összehordása és egy 4 m x 8 m rész
felásása ) fizetünk neki napi 5.000,-Ftot + reggeli + ebéd + kávé,üdítő.
Azt válaszolta hogy napi 5000,- ért ő kutyát sem sétáltat.
Tavasszal kikapcsolták nála a villanyt,nem sokkal később a gázt.

Ilyen adós is van, nem is kevés !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.