Az Európai Unió versenyképessége azon múlik, hogy csökkenthetőek-e a rezsiköltségek - jelentette ki Orbán Viktor több ízben is az elmúlt hetekben magyar és uniós fórumokon. Az Európai Bizottság szakértői egyetértenek a rezsi csökkentésének céljával, de egészen más úton indulnak el.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Az Unióban 2020-tól csak passzív épületet lehet építeni. Nem hinném, hogy Magyarországon néhány éven belül az építőipar tömegesen képes lesz a passzív technológiára.
Arról nem beszélve, hogy ezt az életmódot a népnek is meg kell tanulnia, mint a szelektív hulladékgyűjtést (egyenlőre ez se megy akármilyen szép színesek az új kukák).
nemkati
@coni: Sajnos, nemrég olvastam arról, mekkora átverés a szelektív gyűjtés. Pedig nagyon belelkesültem, amikor bedobták az új kukákat.

:(
human
Hát igen. Az EU hosszútávon is tud gondolkodni, nem csak a következő választásig. Orbán és társai egy mutyit profin össze tudnak hozni, de egy országot vezetni már nem.
coni
@nemkati: Most már valóban szelektív a "szelektív". Uniós pénzből készültek el a válogatók. Már csak a lakosságot kell rávenni, hogy használják is.
Mi meg Bulgária kapott rá uniós pénzt mert ebben a két országban 60% felett van a lerakással ártalmatlanítás. Svájcban ez 1-2%.
bretagne
Ez a rezsicsökkentés fog az agyukra menni!
nemkati
@coni: Nem arra gondoltam, ami pár éve okozott közbotrányt, hogy a szelektíven gyűjtött hulladékot valahol összeöntötték.

Nemrég olvastam egy bizonyos újságban, hogy az újrahasznosítás "miközben jelentős víz- és levegőszennyezéssel jár, és jelentős esetben nemcsak több energiát fogyaszt, mint a nyersanyag feldolgozása, hanem paradox módon több hulladékot is termel".

Ez szó szerint így van az újságban, remélem nem kapok pert a nyakamba, mert benne van az impresszumban, hogy az írások, fotók, grafikák szerzői jogvédelem alatt állnak, minden további felhasználásuk csak a kiadó engedélyével történhet. De a cikkben részletesen ki va fejtve, hogy milyen anyag újrahasznosítása milyen ráfordítást igényel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.