Jó esély van arra, hogy a kormány év végén feloldja a 110 milliárd forintos tartalékolást – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Varga Mihály.

A lapnak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt mondta, nem osztja azok véleményét, akik szerint akár bankok csődjét is hozhatja a devizahitelesek megmentése. "A magyar bankrendszer tőkeellátottsága jó, a külföldi tulajdonosok az elmúlt hónapokban sorra nyilatkoztak arról, hogy eszük ágában sincs a magyar piacról kivonulni" – mondta.

Bármelyik nagybank kivonulása került eddig szóba, a menedzsment hirtelen közölte, hogy maradni akar Magyarországon és hosszú távon tervez. A csődökkel kapcsolatos félelmek alaptalanok. A bankok a devizahiteles tárgyalásokon is azt jelezték, ha szükségessé válik, akkor az anyabankoktól kapnak tőkét, ha nem, akkor saját maguk keretein belül rendezik a számlát.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Na emberek pénzeket ki a bankból, jön a bankcsőd...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@ipan54: ??? Szavahihető??? hvg.hu/cimke/Varga_Mih%C3%A1ly
Varga: nem megszorítás a költségvetési zárolás
Az idei első féléves 82,6 százalékos államháztartási hiány nem számít magasnak, és ezúttal is a szokásos lefutás jellemzi hiányt, vagyis az első félévben magasabb a több kiadás miatt, de év végére "kisimul" - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn este a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Szerinte a korábban bejelentett 110 milliárdos költségvetési zárolás nem megszorítás.
2014. július 21. 20:45

hvg.hu/gazdasag/20140721_szeretem_meglepeteseket_csak_karacsonykor
sekele
Az MKB-t nem azért kellett eladni mert feltőkésítették, hanem mert a rákövetkező években is ráfizetéses lett. A válság idején a többi bank sem maradt volna talpon ha nem kap állami vagy anyacéges segítséget.
Az államosított magyar bankok baj esetén csak az államra, pontosabban az adófizetőkre támaszkodhatnak, ezek miatt érdemes aggódni, nem a külföldiekért. Ők csak nem hiteleznek.
Yoda69
Nem bankcsod lesz te idiota, hanem allamcsod.
A bankok koszonik jol vannak.
Desischado
Ha miska megigérte, akkor akinek van pénze a bankban, sürgősen vegye ki! Ebből semmi jó nem néz ki!
pityuka
Nem az a kérdés, hogy lesz e államcsőd, hanem az, hogy mikor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.