Összesen 1,4 milliárd forintot szán a kormány a budai Várban található karmelita kolostor átalakításával kapcsolatos közbeszerzésre és tervezésre; a tervek szerint két éven belül oda költözik át a Miniszterelnökség Központi Hivatala – derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből.

A közlöny szerint az átépítés miatt szükségessé váló tervezés-, mérnök-lebonyolító, mérnök-tanácsadó és műszaki ellenőr kiválasztása céljából lefolytatandó közbeszerzési eljárások fedezetére 756,2 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból.

A kormány felkéri Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos bevonásával gondoskodjon arról, hogy a 2015-ös és a 2016-os központi költségvetésében összesen 704,3 millió forint összegű forrás álljon rendelkezésre a kolostor átépítésével összefüggő beruházástervezési, mérnök-lebonyolító és mérnök-tanácsadó, valamint műszaki ellenőri feladatokra. Ebből a beruházás céljaira 2015-ben 585,4 millió forintot, 2016-ban pedig 118,9 millió forintot használnának fel – olvasható a kormányhatározatban.

Kurucz Éva kormányszóvivő az új kabinet első, június 6-án tartott üléséről adott tájékoztatásában jelentette be, hogy a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala legkésőbb 2016. március 15-éig, több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet.

Kifejtette: a kormány döntött arról, hogy nemzeti programot indít a budai várnegyed és a Budavári Palota újjáépítésére a 2014-2024 közötti időszakra vonatkozóan. Ennek a felújítási programnak a keretében a miniszterelnök és hivatala 2016. március 15-éig a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a karmelita kolostor épületébe költözik.

A kabinet a július 18-ai Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatában rendelte el az ingatlan felújítását és átépítését úgy, hogy 2016. március 15-éig a karmelita kolostor helyén átépülő irodákba, valamint az egykori tábori püspökség szomszédos területére költözhessen a Miniszterelnökség Központi Hivatala.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
..." összesen 704,3 millió forint összegű forrás álljon rendelkezésre a kolostor átépítésével összefüggő beruházástervezési, mérnök-lebonyolító és mérnök-tanácsadó, valamint műszaki ellenőri feladatokra." ...

Mennyi ingyenélö elvtárs... nem lepödtem meg...
Mérnök-lebonyolitó , mérnök-tanácsadó... lesz mérnök szóvivö is,
és annak helyettesei ??? Döl a lé tonnaszámra...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
..." összesen 704,3 millió forint összegű forrás álljon rendelkezésre a kolostor átépítésével összefüggő beruházástervezési, mérnök-lebonyolító és mérnök-tanácsadó, valamint műszaki ellenőri feladatokra." ...

Mennyi ingyenélö elvtárs... nem lepödtem meg...
Mérnök-lebonyolitó , mérnök-tanácsadó... lesz mérnök szóvivö is,
és annak helyettesei ??? Döl a lé tonnaszámra...
kamazuka
Majd megkoronáztatja magát,midőn Pilátus elé citálják s megfeszíték.
Boldogok a lelkiszegények,mert övék a mennyeknek országa!
S a bán ságot right ra cserélé,s Orright/allright után szabadon/ Victory lesz új neve.
S beköszönt a magyar viktoriánus korszak,vagy a viktory-anus?
csip-csop
remèlem, ha kikoltozi (mert annak is eljon egyszer az idelye) visszafizeti ezt a horribilis osszeget.
evacica
Orbán vár őrületet is fizethetjük. Meg van örülve a várért,kerül amibe kerül, ez a leg nagyobb probléma ebbe a nyomorult országban, mikor miliők élnek a létminimum alatt Orbán várba költözésére fizetnek az adófizetők egy csomó pénzt. A világon semmi szükség erre a költözésre, de egy uborkafára felkapaszkodott ember megalomániájának kielégítésére fizet az ország ennyit. Már az is nevetséges, hogy a Parlamentbe beköltözött a Nándorfehérvár terembe, ami korábban a külföldi vendégek fogadására használtak. Azt hisz hogy evvel nagyobb ember lesz, egy embert, egy politikust nem az teszi naggyá, hogy a várba,vagy éppen milyen cicomás terembe trónol!Ez mind csak külsőség, de belül mi van?!
Desischado
Egy elmebeteg, skizofrén lény akarnokisága, amit látunk. Van itt pénz, úgy látszik, az emberek meg nyugodtan dögöljenek éhen!
human
@lópicigáspár:Jobb helyeken aki manapság magát királynak képzeli a diliházban köt ki. Itt viszont még költségvetésből is finanszírozzák 1,4 milliárddal. Ez Orbanisztán a javából.
mate03
@evacica: Tessék mondani,a Karmelita kolostor alatt van kazamata?Mert akkor Viktor jó helyre kerülne!
rosalinda57
@evacica: Teljesen igazad van. Fizesse a saját pénzéből az allűrjeit.
tivoli
Innen már egyenes út visz Grazig, ahol hamarosan elkészül az öröklakása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.