Két éven belül a budai Várba a Karmelita kolostor helyén átépülő irodákba, illetve az egykori tábori püspökség szomszédos területére költözik a Miniszterelnökség Központi Hivatala – olvasható a pénteki Magyar Közlönyben.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kormányhatározat elrendeli az ingatlan felújítását és átépítését, úgy, hogy az 2016. március 15-ig megvalósuljon. A kormány felkéri Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert és Fürjes Balázst, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost, hogy tegyenek meg minden szükséges intézkedést a beruházás megvalósítása érdekében.

Kurucz Éva kormányszóvivő az új kabinet első, június 6-án tartott üléséről adott tájékoztatásában jelentette be, hogy a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala legkésőbb 2016. március 15-ig, több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet.

Kifejtette: a kormány döntött arról, hogy nemzeti programot indít a budai várnegyed és a Budavári Palota újjáépítésére a 2014-2024 közötti időszakra vonatkozóan. Ennek a felújítási programnak a keretében a miniszterelnök és hivatala 2016. március 15-ig a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik.

Kurucz Éva arról is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök felkérte Hende Csaba honvédelmi minisztert, tekintse át annak lehetőségét, hogy a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költözzön legkésőbb 2016. március 15-ig.

Hozzá hasonlóan Fazekas Sándor földművelésügyi tárcavezetőnek a minisztériuma Debrecenbe költözését – szintén 2016. március 15-ig – kell megvizsgálnia.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek pedig a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága Kecskemétre költözését kell megvizsgálnia. Utóbbi azonban már hamarabb megtörténne, legkésőbb az idei év végéig.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
basszus, visszakattintottam, és egy pillanatra azt olvastam a cikk címénél, hogy
"Két év múlva a várban körözik Orbánt"

Hö. Höhöhö... Úgy látszik a szórakozást és az iróniát még biztosítja számomra az agyam.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
Azt még meg is kell élni úgy hogy a hatalom nála legyen ... a nép még tűr-ki tudja meddig
mariaberta
@magyarbakancs: No de a mély meghajlás esetleg furcsa csábításra ingerel másokat nem gondolod?
magyarbakancs
@mariaberta: Látod erre nem gondolta.
Kiegészíteném a heves nyelv csapásokkal.
DR Eric CARTMEN
"Két éven belül a Várba költözik Orbán"----Grazban van Vár???
mariaberta
@köhögő bolha: Igazad van, az őseit ott kell keresni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.