A Washington Post és a New York Times után a konzervatív Wall Street Journal is fennakadt Orbán Viktor liberális demokráciákat temető, és Oroszországgal, Kínával valamint Törökországgal példálózó beszédén – írja a 444.hu.

Az Illiberális eszme felemelkedése címmel megjelent véleménycikkben megemlítik, hogy a liberális intézmények eróziója jelent meg azokban az országokban, melyek csak a közelmúltban léptek a demokratizálódás útjára.

Ehhez a tendenciához példaként kínálja a lap Orbán Viktor szavait, majd felidézik pályafutását, és azt, hogy az egykor harcosan antikommunista és liberális fiatal 2010-es újbóli hatalomra kerülése után hogyan iktatta ki az alkotmányos fékeket és egyensúlyokat, hogyan pakolta tele Fidesz-közeli vezetőkkel a bíróságokat és a többi egykor független intézményeket, hogyan államosította a magánnyugdíj-pénztárakat, és így tovább.

A WSJ kitér arra is, hogy éppen 2010 után erősödött meg a Jobbik is, melynek politikájában a Fidesz gyakrabban inkább bűnrészes volt, semmint konfrontálódott volna a cikkben nyíltan neonácinak nevezett párttal.

A Válasz.hu mindezt egyébként úgy értelmezi, hogy ez tulajdonképpen dícséret.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Vasárnapiiskolás: Igen, ez a masik helyes megfogalmazas...:o)) Probaltam talalni: egy sem volt koztuk...

orban egy rakos daganat Magyarorszag testen, es sajnos attetes, mert mindenki, aki a kozeleben van, hiteltelen, felkapaszkodott, csalo oligarcha...
(itt olyan meszaroslorinc-felekre gondolok, akinek politikai hatalma ugyan meg nincsen, de mar besarozta magat a hirtelen meggazdagodasaval)

De ha a muveszeti eletben nezunk korbe, akkor is azt latjuk, hogy Kossuth- es egyeb dijakkal emeli ki a jellegtelensegbol a legkozepszerubbeket, mig a jokat eluldozi...

Meghalt az irodalom, a muveszet, default lett bunkonak ,muveletlennek lenni, millios fizetesekkel...

Ledegradalodott mindenfele tudas, devalvalodott a diploma, iskolazottsag, a szazszor lejaratott vallasok tornek elo, (mind politikai celzattal, belefolyva a koznevelesbe, hozzajarulva a fiatalok agyanak tompitasahoz- itt konkretan az allando pedofil botranyoktol megtepazott katolikus egyhazra gondolok), szoval szinte minden elokeszitve arra, hogyha az Unio nem szol bele tenylegesen a demokracia itthoni lerombolasaban,akkor az orszag visszasullyed a feudalista nyomorba...

Nemzedekek munkajat intezte el a tusvanyosi szovegevel, es meg nem fejezte be...Sot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@hetöndöe: ma, 13:00
Nagyon találóan választottad ki a videót.
Ha figyelmesen végighallgatjuk, választ ad minden kétségünkre. Orbán Viktor kiválasztották arra a szerepre amit most eljátszik. Őt is és a mostani politikai elitet is tudatosan terelgettek egy előre megírt forgatókönyv szerint.
karma1
@Grafix69: www.youtube.com/watch?v=VHrLPs3_1Fs Erdemes a lyrics-et is megnezni, ...

Ez most itt a nagy slager...
libelle
@Grafix69: Az élet minden szerencséjét kivánom neked és a családodnak. Egy boldogabb, liberálisabb, szabad és nyitott világban
kata53
@tivoli: Hát Putyin már igen csak itt van! zorbánhozta ránk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.