Kislányai szeme láttára vesztette életét egy édesapa szombat délután Balatonkenesén, amikor tízéves lányát próbálta kimenteni a Balatonból – írja a Bors.

Két férfi és az egyikük két kislánya bérelt ki közösen egy vízibiciklit, mesélte a kölcsönzős. Ám a járművel elsodródtak a strand területéről olyan részre, ahol már mély a víz. Az egyik gyermek a Balatonba ugrott, de mivel nem ért le a lába, kétségbeesve kiabálni kezdett.

A lap cikke szerint a férfi ekkor ugrott utána, pedig úszni sem tudott. A kislányt a vízibiciklin lévő másik felnőtt mentette ki.

Végül két szörfös sietett a segítségükre, kihúzták a vízből a lány után ugrott férfit és elkezdték az újraélesztését. Később, mikor odaértek, már a vízi mentők folytatták az újraéleszést, eredménytelenül.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equilibrium
@töky: Egy igazi apa jobban megfontolja, hogy meddig lehet a vízibiciklivel bemenni a Balatonba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
töky
Ilyen egy igazi APA . Isten nyugosztalja szegény embert.
Fradigege
Hogyhogy nem tanulnak meg az emberek úszni. Veszek egy nagy levegőt és fennmaradok. A levegő könnyebb, mint a víz.
Equilibrium
@töky: Egy igazi apa jobban megfontolja, hogy meddig lehet a vízibiciklivel bemenni a Balatonba.
hattorihanna
Felelőtlenség,és nagyon szomorú is egyben.Ha a gyerek nem tud úszni,karúszó nélkül nem lehet vízbe engedni,legyen vizibiciklin,vagy gumimatracon.Bármikor vízbe eshet véletlenül is,és meg van a baj.Az pedig hogy az édesapa sem tudott úszni,és hagyták hogy mélyvízre sodródjanak,az is nagy meggondolatlanság volt.
Dr plágium
@Fradigege: Van akinek nincs lehetősége vagy inkább pénze :(
tivoli
@Dr plágium: ma, 11:48
A felelősségérzéshez nem pénz kell.
Dr plágium
@tivoli: Ahhoz valóban nem, szerintem is felelőtlenek voltak amiért a mély vízbe mentek,úgy hogy nem tudtak úszni.
De kár is ezen vitázni, az apa meghalt...nyugodjon békében.
tivoli
@Dr plágium: ma, 12:02
Én nem vitázom, csak neked jegyeztem meg.
Elég baj, hogy így történt.
Fradigege
@Dr plágium: Engem a fater tanított meg úszni. Nem tudom, de magamtól is megtanultam volna. Furcsa. Aki nem tud úszni, ne keresse a mélyvizet. Elkerülhető lett volna ez az egész.
Levendula
Létezik úszógumi, mentőmellény... Csak ezeket felvenni sajnos olyan snassz...
Yoda69
Mire szamitott ez a szerencsetlen? Nem tud uszni es a vizbe veti magat? Igy a lanyat is megolhette volna, ahelyett hogy megmentene. Teljes felelotlenseg az apa reszerol.
Meine Ehre heisst Treue
Értem, hogy nem kötelező a mentőmellény. De egy szülőnek erre gondolni kellene, enélkül egy métert sem, pláne ha úszni nem tudó van köztük. Egy úszni nem tudó, bepánikolt, mellény nélküli embert menteni sem egyszerű, főleg annak, akinek ebben nincs tapasztalata.
Ez ugyanolyan emberi felelőtlenség, mint a szénmonoxid jelző be nem szerzése és a fűtési rendszer szakemberrel történő át nem vizsgáltatása szezon előtt.
vukkocska
Szegény kislány. Életét végig fogja kísérni ez a borzalom. Miért is ítélitek el az apát? Szegény ösztönösen cselekedett, azt hiszem, egyikőtök sem viselkedett volna másként. Elsodródtak, erről szól a hír. Ezek szerint nem tervezték, hogy mélyebbre mennek.
vitamin51
@Equilibrium: Ebben az esetben és pillanatban nem hiszem, hogy volt ideje gondolkodni, menteni próbálta a gyermeket, hisz másodpercek alatt kellett reagálnia, szerintem mindenki így tett volna :-(
csa-csa
@Meine Ehre heisst Treue: teljes egyetértésem! A baj az, hogy sorozatos tragédiák ellenére minden figyelmeztetés hiábavaló és falra hányt borsó!
Meine Ehre heisst Treue
@csa-csa: Sajnos mindig voltak, vannak és valószínűleg lesznek figyelmetlen és/vagy felelőtlen emberek. Ez az emberi lét velejárója, viszont ez a tényszerűség a családokat nagyon nem vigasztalja.
darwin
@Fradigege: Ha stadionok helyett uszodákat építenének,többen tudnának úszni.
csa-csa
@Meine Ehre heisst Treue: szomorú, de igaz
tivoli
@darwin: mért? Focizni is többen tudnak?
darwin
@tivoli: Nem,de nem is létkérdés.Az úszás az létkérdés.Szerinted hány ember életét mentette meg a futball?Úszni mindenkinek tudni kellene.
Tekla
@töky: ilyen egy igazi idióta , aki nem képes felmérni ,mire képes.
szandokan
@Yoda69: A gyerekét akarta megmenteni, a kétségbeesés miatt nem tudott hirtelen józanul mérlegelni. Neked komoly gondok vannak néha a fejedben ám.
Yoda69
@szandokan: Ugyanazt mondod amit en csak mas kontosben.
A felelotlenseg es a nem jozanul merlegeles az egy es ugyanaz.
Eleve nem kellett volna ennyire messzire menniuk a parttol ha tudtak hogy nem tud uszni.
szandokan
@Yoda69: A felelőtlenség kérdése elvitathatatlan. Az apa reakciója meg érthető az adott szituációban. Sajnálatos tragédia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.