Aszfaltügyben meghozták az ítéletet. Lázár János meghallgatást kér, ez túl sok szerinte. Az Európai Bizottság már több mint fél éve vizsgálódik aszfaltügyben Magyarországgal szemben. Az a bajuk, hogy 2007 óta úgy írt ki a kormány útépítésekre közbeszerzéseket, hogy előírta, a pályázóknak 50 kilométeren belül aszfaltkeverő üzemmel kell rendelkezniük. A bizottság szerint ez túl szigorú kritérium volt, kizárták vele például azokat, akiknek mobil aszfaltkeverőjük van. Magyarország kezdettől élesen vitatta, hogy ez jogos eljárás-e, és feltűnő volt, hogy ebben az esetben elég nagy egyetértés volt itthon, hogy Brüsszel kötekedése ebben az esetben túlzó. Például azért, mert több más uniós tagállamban is alkalmaznak hasonló pályázati kritériumokat, ráadásul a tendereken győztes cégek listáján látszik, hogy a külföldi útépítők egyáltalán nem jártak rosszul ezzel a rendszerrel. Brüsszel eredetileg 600 milliárd forintnyi közbeszerzést talált problémásnak, végül csak 360 milliárdnyi...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
20 ÉVE kitűzni sincs hajlandósága az önkormányzatnak a közutat a hajlékainkhoz-szétprivatizálni tudták szolgalmi út nélkül is a földrészleteket-a rózsakertre ötmillát költöttek,azóta háromszor rajzoltatták át a rendezésitervet,itt ugrándoznak nyaralgatnak a Tv-vel évek óta,de nekünk nincs 500m-en KÖZHASZNÁLATÚ UTUNK!Egy vízmosáson és egy 2,5bár nyomóvezeték fedetlen nyomvonalán közlekedünk,télen,nyáron!!!-(Karbantartás sohanapján-egy sümegi kft.jól él a semmittevésből)
BÜNTESSÉK IS MEG AZ ASZFALTBETYÁROKAT!!!-
pbalage
@bakegya: a nyomóvezetéket is elfelejtheted rövidesen, a rezsicsökkentés miatt el fog pattanni, bár mondjuk a második főcigány átveszi, majd megy aztán meghegeszti. (persze a te pénzeden. Meg az enyémen. A maradékot meg elteszi magának.)
bakegya
@pbalage: á,dehogy,a Putyin leelőz mindenkit...
m.macskosz
@bakegya: BÜNTESSÉK IS MEG AZ ASZFALTBETYÁROKAT!!!-
Ha ők et büntetnék meg, végső soron az is a mi pénzünk lenne,
hiszen a magánvagyonuk is a mi adóforintjainkból vannak, nem a legyek hordták össze nekik,
de a tényleges büntetést mi fogjuk fizetni, mert ezt a tákolmányban is lefektették. :(
bakegya
@m.macskosz: szerinted mibe került már nekünk ez a szuperfaxok szabadságharca?
-ÉS MÉGIS MINDENKI BEKÖTÖTT SZEMMEL NÉZI ELTŰRI ÉS MÉG TAPSOLNAK IS A 25 éve az erőszakos,csakkk nagydumára,AZZAL EGYÜTT HOGY EZEK EGYETLEN LUKUKRA SE KÉNYESEK CSAKKK FÉNYESEK-hát bűnöket bűntelenül nem lehet túlzásba vinni- most valami közbejött és joggal!-elég lassan esett le a tantusz.(egy halom útdíjnak is a seggére vert már az orbán,holott tudták hogy az irreális-van összehasonlítási alapom).
m.macskosz
@bakegya: Fogalmam sincs, és a végét sem látom ennek a rablásnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.