A Miniszterelnökség listáján 13 vizsgálandó egyesület, alapítvány volt, akik után kutakodnia kellett a rendőrségnek a hétfői Ökotárs házkutatás során – állítja több, nem-kormányzati szervezet illetékese.

Az Átlátszó oknyomozói mutatták be a lefoglalási jegyzőkönyvet, ami hétfőn készült az Ökotárs Alapítvány és a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány szervezeteinél tartott házkutatás során. 

"A nem-kormányzati szervezetek illetékeseinek beszámolói szerint a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárságáról idén májusban a 444-nek kiadott listán szereplő tizenhárom civil szervezet adatait kereste és foglalta le a rendőrség az Ökotárs Alapítványnál és a Demnetnél" – írja az átlátszó, majd közre adja a 13 szervezetet, akik után a razzia során nyomoztak.  

Olyan nagynevű segítő szervezetek vannak a listán, akiknek nem léte súlyos társadalmi problémákat okoznának: NaNe – Nő a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület, a Transparency International, a TASZ és más közhasznú, a Norvég Civil Alap makrotámogatottjai. 

Razzia kormányzati megrendelésre?

Hétfő délután több száz ember tüntetett Budapesten a Norvég Civil Alap támogatásait kezelő alapítványoknál lezajlott rajtaütésszerű házkutatások miatt, itt koncepciós eljárást emlegettek, a Ságvári-perhez és a Nagy Imre-perhez hasonlították az esetet és Putyin kedvelő eseményként jellemezték a Norvég Civil Alap elleni cselekedeteket.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Belecsapott a rablóbandarendesen a lecsóba! Nem bírják megemészteni, hogy ebből a pénzből nem lehet lopni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.