Nem vár ellenzéki áttörést az önkormányzati választásokon a Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány Ferenc egy keddi választási gyűlést megelőző rögtönzött sajtótájékoztatón, Békéscsabán azt mondta, hogy nem lesz áttörés, október 12-én, amikor majd ott ülnek a tévék előtt, továbbra is narancssárga lesz az ország nagyobbik része.

"De jó néhány olyan helyen, ahol eddig a Fidesz adta a kerületi vezetőt Budapesten, a város vezetőjét vidéken, nyerhetünk. Csak ott győzünk, ahol összefogtunk. Nem azért mert én azt szeretném, (...) hanem azért, mert a diktatúra, az önkény és a szabadság között nincsen félút" – tette hozzá a DK elnöke, aki Velkey Gábor, a baloldali-liberális ellenzék közös békéscsabai polgármester-jelöltje mellett korteskedett.

A volt miniszterelnök szerint egy választásnak mindig van helyi és országos tétje. Mint mondta, ezek itt Békéscsabán nem állnak messze egymástól.

Lesznek-e a demokráciának, a szabadságnak kis szigetei? Olyan világ, ahol nem a miniszterelnök, a polgármester mondja meg, hogy milyenek az emberek, hanem fordítva – mondta Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: Orbán Viktor kormányfővel szemben a liberális demokráciában hisz.

A polgármesterjelölt szerint, aki az SZDSZ színeiben már volt országgyűlési képviselő és Békéscsabán alpolgármester, kulcskérdés lesz, hogyan fognak önkormányozni. Velkey Gábor a társadalmi és gazdasági partnerekkel való kapcsolattartás fontosságát hangsúlyozta.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@1szomjas: Nem lehet felnyitni a szemüket, hidd el, tapasztalatból beszélek. Tegnapi élményem:
- Ő:: már megint kevesebb volt a sárga csekken.
- Én: és az nem tűnt fel, hogy 1.500 Ft alatt nem lehet sajtot vagy húst kapni, a legkevésbé minőségűt sem?
- Ő a Sparban van.
- Én: Pont a Sparban 1.800 a Trappista.
- Ő: Akciókor szokott venni.
- Én: Ja, azt ami nem is Trappista és nem is sajt?
És ez csak egy példa. :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1szomjas
@mate03: Mert különböző okokból nem mennek el szavazni a morgolódók ! És nem veszik elegen a fáradtságot, hogy ezeknek a morgolódóknak elmagyarázzák, hogy miért fontos szavazniuk ! Hogy nem kell félniük, a szavazás titkos ! Hogy van értelme ! Ha nem érik be a rezsiátveréssel, akkor tegyenek is a változásért ! Több, mint 4 millió választásra jogosult nem szavazott tavasszal se ! Ezért van 2/3 ! Morogni nem elég !
Yoda69
@bundi: tegnap, 12:16
Teljesen lenyegtelen, ugyanis barkit a birosagra citalhat a fidesz minden alap nelkul.
Most nem akarom sorolni a peldakat, de van boven. Evekig elcsamcsognak egyes ugyeken, lehetoleg mindig a valasztas elott. Jo nagy media huhot csapnak korulotte, aztan miutan lement a valasztas ujra jegelik a temat. Itelet nincs, nem is lehet mert nincs miert, de arra jo hogy az embereket hulytitsek vele, meg eltereljek a figyelmet sajat botranyaikrol. Olcso trukk, de bevalik, es a sok birka rendre beszopja.
Ha figyeled most megint elokapartak Sukorot. Az sincs lezarva, de megint lehet vele embereket gyalazni.
bundi
@Yoda69: ott van a simon gábor féle ügy a weisz most a civilek...a traktoros sztori a navos dosszié a manyup a focimánia stadionokkal a befagyasztott uniós pénzek mert ha jól sejtem mostanság sem jön semmi a bedőlő bankrendszer a rezsirizsa az államadósság a csökkenő gdp a forintbedőlés az mnb ámokfutás az unortodox illiberális antidemokrácia...és ez csak töredéke a listának... Mindegyik önmagában olyan horderejű hogy választásokat lehetne nyerni ha valaki igazából foglalkozna vele...a fideszesek úgy tudtak gyurcsány kiragadott szavaival manipulálni és választást nyerni hogy közben ott volt a sijjal ütősebb udzrt-s ügy amivel símán le lehetett volna őket építeni...ha valaki akarta volna...és ez igencsak arra utal hogy valaki nagyon le van kötelezve ha egyikkel sem él...mert ennyi ziccert csak akkor hagyhatnak ki ha direkt nem foglalkoznak vele vagy halottak...
Mondod sukoró...orbán is ott volt érintettbis volt...mennyi pénzről is volt szó...1 milliárdról ami meg sem valósult...miközben vajnának 7 milliárdos adókedvezményt adnak...akjor miért nem az ellenzék lovagol ezen miért nem ők eröltetik...?
Yoda69
@bundi: Teljesen igazad, es szepen csoportba szedted a fideSS aljassagait.
Meg mondom oszinten, en sem ertem miert nem vagja ki mindez az embereknel a biztositekot.
En 2 dologra tippelek, ami kozrejatszik:
1/ a legtobb ember melyapatiaba sullyedt es nem foglalkozik a dolgokkal, mert ugy gondoljak ugy sem fog valtozni semmi. Ez legrosszabb, mert oket nagyon nehez meggyozni, addig amig szemelyesen is drasztikusan tapasztaljak a helyzet romlasat, de addigra mar keso, mar most is keso.
2/ az emberi butasag, a birka uzemmod, akiket ilyen olcso rezsi rizsa dumaval meg lehet venni.
levarosbukta
@Bercifiu: Nyugi! Egyet sem, és ne hogy azt gondold hogy én ezek szekerét tolom. Meg vagyok győződve róla ha a parlamenti választásokon nem nyert volna ekkora fölénnyel a fidesz, akkor önkormányzati szinten nagy söprésre lehetett volna számítani. De ezek a tetvek ellehetetlenítik a nem fideszes vezetésű településeket, erre írtam amit írtam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.